«ایران» از اهمیت آموزشهای شهروندی گزارش میدهد:
نقش بازیهای دیجیتال در افزایش مسئولیتهای اجتماعی کودکان
جامعه
78527
یکی از روشهایی که میتوان با آن آموزشهای اجتماعی را به همه اقشار جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان ارائه داد، بازیهای رایانهای است.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، کلا با بازی میتوان هر نوع آموزشی را راحتتر در اختیار قرار داد. حالا کارشناسان حوزه اجتماعی به اتفاق میدانند که متدولوژی در طراحی بازیهای شهری اهمیت داشته و شهروندان با درگیر شدن با بازیهای رایانهای ضمن آشنایی با موضوعات شهری، اخلاق و آداب شهروندی و ...، در جهت زیست اجتماعی مناسب و چشمانداز شهروند متعالی آشنا میشوند.
ضرورت توجه به مخاطبان کودک و نوجوان مهدی امیری، مدیر کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران با اشاره به این که در برخی از مناطق کلانشهر تهران با تراکم جمعیتی روبهرو هستیم، به «ایران» میگوید: ضرورت توجه به مخاطبان کودک و نوجوان از اهمیت ویژهای برخوردار است و رویکرد کلی در مورد شهروند متعالی، شامل اخلاق و رفتار شهروندی و در وهله دوم تکالیف دینی است. شایسته است در تهیه، ساخت و تدوین بازیهای رایانهای و دیجیتالی به نکات خلاقیت، جذابیت و ماموریت توجه شود و ذائقه مخاطبان با رعایت شرایط سنی آنها ازجمله کودکان، نوجوانان و حتی سالمندان مورد توجه قرار گیرد.
به اعتقاد او، باید برای مناطق مختلف نسخههای خاص و منحصر به آن منطقه ارائه دهیم. تعامل بین زیستبوم شهر و بازیهای رایانهای محمد صادق دهنادی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز با اشاره به نحوه ایجاد تعامل بین زیستبوم شهر و زیستبوم بازیهای رایانهای معتقد است: شهراندیشی و متدولوژی در طراحی بازیهای شهری اهمیت داشته و شهروندان با درگیر شدن با بازیهای رایانهای ضمن آشنایی با موضوعات شهری، اخلاق و آداب شهروندی و ...، در جهت زیست اجتماعی مناسب و چشمانداز شهروند متعالی آشنا میشوند.
آمار استفادهکنندگان از بازیهای رایانهای و فضاهای مجازی در طول شبانهروز به مدت 95 دقیقه است. در تولید بازیهای رایانهای و دیجیتالی توجه به ظرفیت شهر و دوفضایی شدن جامعه اهمیت دارد و اگر تغییری در مسیر اهداف نهادها و سازمانها در این خصوص ایجاد نشود، دچار اضمحلال خواهیم شد. در اینجا بنیاد ملی بازیهای رایانهای برای ایجاد یک بعد علمی از تولید بازیهای دیجیتالی به دنبال پنجرهای به سوی تولیدات خوب و اثربخش است.
آرش پژمان، معاون توسعه مهارتهای شهروندی اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران نیز در خصوص اهمیت بازیهای رایانهای در ارتقای یادگیری آموزشهای شهروندی بیان میکند: فلسفه تکنولوژی و تعاملگونه بودن بازیهای رایانهای، توجه به بازیهای فنی و زیرساختهای محتوایی، ایجاد تفکیک بین شهروند مجازی و شهروند حقیقی، پدیدارشناسی، خلق تصاویر آینده و ارائه آموزشهای شهروندی از طریق بازی با موضوعات شهری و شهروندی است.
گفتنی است، هفتمین همایش بینالمللی تحقیقات بازیهای دیجیتال " گرایشها ، فناوریها و کارکردها " در بیستم و بیست و یکم آذر ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
خبرنگار: مهسا قوی قلب
انتهای پیام/