کارشناس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛
استامینوفن و مواد مخدر در صدر عوامل مسمومیت دارویی
جامعه
78861
دکتر راضیه کشاورز ملکی گفت: استامینوفن به دلیل در دسترس بودن و استفاده بیش از حد، به یکی از اصلیترین عوامل مسمومیت تبدیل شده است.
دکتر راضیه کشاورز ملکی، سرپرست اداره تجویز و مصرف فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره افزایش مسمومیت دارویی در ایران اظهار کرد: مردم باید در مصرف داروها به ویژه داروهایی مانند استامینوفن، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) و مواد مخدر دقت بیشتری داشته باشند، چرا که مصرف بیرویه یا اشتباه این داروها میتواند به مشکلات جدی مانند نارسایی کبد، آسیب به کلیهها و حتی مرگ منجر شود.
وی درباره یکی از شایعترین داروهای عامل مسمومیت در ایران توضیح داد: یکی از شایعترین داروهای عامل مسمومیت استامینوفن است. مصرف بیش از حد آن میتواند به نارسایی حاد کبدی و در موارد شدید به پیوند کبد نیاز پیدا کند. استامینوفن به دلیل در دسترس بودن و استفاده بیش از حد، به یکی از اصلیترین عوامل مسمومیت تبدیل شده است.
سرپرست اداره تجویز و مصرف فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو در ادامه بیان کرد: مسمومیتهای ناشی از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) هم باید جدی گرفته شوند. این داروها که برای درمان دردهای عضلانی و سردردها استفاده میشوند، در صورت مصرف بیش از حد ممکن است باعث خونریزی معده و زخم معده شوند و مصرف طولانیمدت آنها به نارسایی کلیه منجر میشود.
دکتر ملکی در ادامه مصرف داروهای خوابآور و آرامبخش مانند دیازپام و آلپرازولام را نیز خطرناک دانست و خاطرنشان کرد: این داروها در صورت مصرف بیش از حد، ممکن است به افسردگی تنفسی و حتی مرگ منجر شوند. همچنین مصرف بیش از حد مواد مخدر مانند ترامادول و متادون میتواند منجر به کاهش شدید تنفس و ایست تنفسی شود.
سرپرست اداره تجویز و مصرف فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو توصیه کرد: در صورت مواجهه با مسمومیت دارویی، اولین اقدام تماس فوری با اورژانس (۱۱۵) باشد و از خوددرمانی یا وادار کردن بیمار به استفراغ جداً خودداری شود، چرا که این اقدامات ممکن است وضعیت بیمار را وخیمتر کند.
انتهای پیام/