اقتدار و اعتماد
یادداشتها
78995
احسان صالحی
گروه سیاسی ایران آنلاین: بامداد شنبه در حالی که بازارهای مالی جهان به استقبال تعطیلات پایان هفته میرفت، سرانجام رژیم صهیونیستی، سه هفته پس از عملیات وعده صادق ۲ و ضربات اساسی که در مقابل دوربینها و پخشهای زنده شبکههای خبری جهان با ۱۸۰ موشک بالستیک ایرانی بر سر تلآویو فرود آمد، اقدام به حمله نظامی به ایران کرد. درباره این اقدام چند نکته حائز توجه است:
۱- این حمله پس از چند هفته جنگ روانی و تهدید انجام شد. صهیونیستها تهدید کرده بودند که حمله آنها مرگبار، غافلگیرانه و همهجانبه است. همزمان نیز از زبان مقامها و منابع آگاه که اخبارشان در رسانههای غربی و عبری به صورت روزانه منتشر میشد، طیفی از اهداف از تأسیسات هستهای، نیروگاهی و نفتی تا مراکز نظامی و همچنین ترور مقامات کشور به عنوان اهداف احتمالی بیان میشد. حمله بامداد شنبه اما محدود به چند مرکز نظامی بود و مشخص شد بخش مهمی از این فضاسازیها، حاصل جنگ روانی واحد عملیات روانی موساد بوده و برای این کار رسانههای جریان اصلی دنیا را به کار و بازی گرفته است.
۲-در این مدت تلاش زیادی شد که از امریکا بخصوص در موضوع حمله اسرائیل به ایران به عنوان میانجی و عامل کاهش تنش در منطقه بازنمایی شود که به دنبال محدود کردن دامنه درگیری و جلوگیری از سرایت آن به حوزههای غیرقابل مهار است. در حالی که تصویر پلیس خوب- پلیس بد از امریکا و اسرائیل اگر تا قبل از جنگ غزه خریداری داشت، امروز بعید است در دنیا و حتی در خود امریکا مشتری جدی داشته باشد؛ شاهد آن راهپیماییهای اعتراضی در دانشگاهها و خیابانهای امریکا و کاهش رأی کاندیدای دموکرات انتخابات امریکاست. افکار عمومی امریکا هم فهمیده است که این نمایش فریبکارانه به انتهای خط رسیده و مگر ممکن است در عرض یک سال این حجم از جنایت بدون همراهی کامل تسلیحاتی، مالی، سیاسی و تبلیغاتی امریکا امکان تداوم داشته باشد؟ در موضوع حمله به ایران نیز «روغن ریخته نذر امامزاده کردن» ترفندی است که دولت کنونی امریکا در حال فاکتور کردن آن برای رأیدهندگان امریکایی است وگرنه شکی وجود ندارد که رژیم کودککش به درجهای از شقاوت و جنایتکاری رسیده است که چنانچه راه را مقابل خود گشوده ببیند، در جنگافروزی بدون مرز است.
۳- رژیم صهیونیستی فقط زبان زور و قدرت را میفهمد. «وعده صادق۲» قدرت آفند ایران را به دنیا نشان داد و دفاع بامداد شنبه، پدافند ایران را هم بسیار پرقدرت و فراتر از محاسبات دشمن به نمایش گذاشت.
۴- اما قدرت ایران محدود به سامانههای دفاعی نبود که با اقتدار از حریم هوایی ایران محافظت کردند و نگذاشتند حتی خواب از چشم و سر کودکان ایران بپرد. یک پایه قدرت کشور در این روزها، قدرت سیاسی آن یعنی دیپلماسی فعال و پرتحرک ایران در یک ماه اخیر و ارسال پیامهای جدی و هماهنگ، بخش مهمی از قدرت پدافندی کشور بود. در همه دیدارها و سفرهای خارجی رئیسجمهور، رئیس مجلس و وزیر امور خارجه، پیام مشترک و مقتدرانهای به گیرندگان ارسال شد که هر تجاوزی شود، ما در پاسخ به آن تردید نداریم و شما نیز خود را هیزم این آتش نکنید.
۵- واحد عملیات روانی رژیم صهیونیستی پس از حمله نیز بیکار ننشست و با فعال کردن بازوهای نیابتی خود مدعی شد، اسرائیل قبل از حمله به ایران از طرف کشور ثالث خبر داده است که در صورت پاسخ، واکنش بسیار شدیدتری خواهد دید. این خبرسازیها دو هدف عمده را دنبال میکند: اول، نوعی ظاهرسازی (face-saving) برای تعدیل انتظارات؛ در واقع وقتی دنیا فروریختن پیشرفتهترین سامانههای پدافندی و فرود آمدن یکی پس از دیگری موشکها را در تلآویو دیده و حالا تصویر شفافی از اقدام و هارت و هورت اسرائیلیها ندارد، این اخبار راهی برای تعدیل انتظارات و گریز از فشار است. دوم، ایجاد بدبینی در مقاومت.
۶- یک اتفاق مهم در پس حمله رژیم صهیونیستی، آرامش جامعه و بازارهای ایران و بلکه سبز شدن آنها بود. شاخص بازار سرمایه با شیب تند، صعودی شد و بازارهای ارز و سکه نزولی شدند. کف خیابان مدرسه و دانشگاه و اداره و کسبوکارها بدون تأخیر آغاز به کار کردند. این آرامش محصول اعتماد است؛ اعتماد به تدبیر و توانایی نظام. اعتماد به نیروهای مسلح جزو ردههای اول در همه نظرسنجیهاست. اعتماد عمومی به اقتدار و تدبیر نظام، سرمایه کمی نیست، در روزگاری که خیلیها بیشتر علاقهمند به دیدن نیمه خالی لیوان و نقاط ضعف هستند و عامدانه چشم بر نقاط قوت میبندند، این اعتماد و آرامش، بال دیگر اقتدار نظام و سرمایهای بسیار ارزشمند است.
۷- موضع اعلامی کشور، پاسخ به رژیم به همان شکلی است که تهاجم کرده است. تجربه «وعده صادق۲» میگوید نظام با تدبیر و به دور از تعلل یا شتاب عمل میکند. بنابراین بدون اینکه نیاز باشد حمله رژیم صهیونیستی، عادیسازی و برای عبور از آن توجیه تراشیده شود، ضروری است به این واقعیت توجه شود که خط تولید فشار رسانهای و تبلیغاتی و آغاز دور جدیدی از متهم کردن ارکان نظام به بیعملی که متأسفانه از طرف برخی افراد تا قبل از عملیات وعده صادق۲ پمپاژ میشد، غلط و زیانبار است. عملیات روانی دشمن همپای اقدام نظامی آن است. مراقب باشیم ظاهر یا حتی نیت دلسوزانه موجب انحراف از روایت اصولی که استحکام و تدبیر و هماهنگی همه ارکان نظام است، نشود. بازتولید ادبیات فشار و تحقیر داخلی، خط مطلوب صهیونیستها برای رهایی از لافهای قبلی آنهاست.
۸- در این مرحله باید تمرکز بر تثبیت اعتماد به تدبیر و تصمیم نظام، ارتقای اعتماد به نفس ملی با برجستهسازی قدرت دفاعی کشور و همچنین یادآوری ادعاها و جا زدن رژیم از لافهای قبلیاش باشد.
مدیر عامل مؤسسه ایران
انتهای پیام/