احیای صنایع کوچک مازندران با همراهی دولت و بخش خصوصی
استانها
79181
احیای افزون بر ۳۵۰ واحد صنعتی راکد در استان مازندران با همراهی دولت و بخش خصوصی با ایجاد اشتغال پایدار برای ۶ هزار نفر گام بزرگ فعالان اقتصادی در احیای صنایع کوچک در این خطه از شمال کشور در ماه های اخیر است.
در این این جلسات به طور معمول مسائل تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی در هر استان بررسی و تصمیماتی با هدف امهال تسهیلات، تقسیط بدهیهای بانکی و معافیت مالیاتی به منظور رفع موانع تولید اتخاذ میشود، همچنین به منظور اخذ مصوبات لازم در سطوح ملی، برخی موارد به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور ارجاع داده خواهد شد و مکاتبات لازم صورت میگیرد.
برگزاری این نشستها به صورت مستمر نتایج قابلتوجهی به دنبال داشته به گونهای که طبق آمار فعالان اقتصادی در یکسال اخیر توانستند بیش از هفت هزار واحد صنعتی راکد را با گرهگشایی در مشکلات آنها به مدار تولید بازگرداند.
مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
در این میان راکد ماندن برخی طرح های صنعتی که بیشتر دلایل این امر ناشی از کمبود نقدینگی و مشکلات مالی است به دغدغه ای برای فعالان این عرصه مبدل شده بود و در این میان وعده و حمایت دولت از این بخش از ظرفیت های صنعتی و دستگیری از آنها بارقه های امید در دلِصنعتگران این استان ایجاد کرده است.
تزریق اعتبار در قالب تسهیلات بانکی به عنوان یکی از اقدامات اثرگذار دولت چهاردهم در رفع مشکلات واحدهای صنعتی مازندران زمینه ای آن را فراهم کرده است تا واحدهایی همچون "بهارنارنج پویش آیش "در بابل که شامل هفت کارخانه راکد بود اکنون به چرخه تولید برگردد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت مازندران روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص نتایج اقدامات انجام شده برای احیا و راهاندازی مجدد واحدهای صنعتی استان به بازگشت دوباره ۳۵۰ واحد تولیدی در این مدت اشاره کرد.
نادعلی کهنسال افزود: در همین راستا و برای رونق بخشی فعالیت های صنعتی مازندران یکهزار و ۹۹۳ جواز تاسیس صنعتی با پیشبینی سرمایه گذاری بیش از ۵۲۹ هزار میلیارد ریال انجام شده است.
وی ادامه داد: با راه اندازی این تعداد واحد صنعتی در مازندران ایجاد اشتغال برای ۶ نفر فراهم شد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان این که، ۷۲۶ فقره پروانه بهرهبرداری صنعتی با سرمایهگذاری بیش از ۱۳۳ هزار میلیارد ریال صادر شده است، گفت: میزان اشتغالزایی پیش بینی برای این تعداد واحد صنعتی که پروانه بهره برداری آنها صادر شده است را ۱۷ هزار ۹۳۵ نفر اعلام کرد.
وی گفت: عمده کالاهای صادراتی مازندران فراوردههای لبنی، سیمان، فلزات، انواع پوره، کنسانتره، کیوی، محصولات صنایع شیمیایی است که به مقصد عراق، روسیه، آذربایجان، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، ارمنستان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان ارسال شده است.
انتهای پیام/