معاون وزیر خبر داد؛

ارائه خدمات ویژه درمانی به روستاها در دستور کار دولت

جامعه

79455
ارائه خدمات ویژه درمانی به روستاها در دستور کار دولت

معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از برنامه‌ها و اقدامات جدید برای بهبود خدمات بهداشتی و درمانی در پهنه جغرافیای ایران اسلامی خبر داد و گفت: رفع کمبود پزشکان، افزایش تعداد آمبولانس‌ها، تجهیز بیمارستان‌ها و جذب نیروی انسانی و درواقع ارائه خدمات ویژه درمانی به مناطق مختلف کشور خصوصا روستاها در دستور کار دولت است.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، علیرضا رئیسی روز شنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به برنامه‌های در دستور کار برای بهبود خدمات بهداشتی و درمانی این استان افزود: در این راستا برای جبران کمبود پزشکان، اقداماتی در حال انجام است و تلاش می‌شود تا نیروی انسانی بومی استان جذب شود و به دلیل پراکندگی جمعیت در روستاها، خدمات بیشتری به این مناطق ارائه خواهد شد و برخی درمانگاه‌ها به صورت ۱۶ ساعته یا شبانه‌روزی فعالیت خواهند کرد.

وی اضافه کرد: به زودی تعداد آمبولانس‌های جدید به استان اضافه خواهد شد تا بهبود خدمات اورژانسی فراهم شود. همچنین طرحی برای واردات آمبولانس به مناطق آزاد هرمزگان در حال بررسی است طرحی برای واردات آمبولانس به مناطق آزاد هرمزگان در حال بررسی است که می‌تواند به بهبود خدمات در جزایر کمک کند.

رئیسی تاکید کرد: بیمارستان جدیدی با ظرفیت ۵۳۱ تخت در حال راه‌اندازی است که به همراه آن تجهیزات و نیروی انسانی لازم نیز مستقر خواهد شد و این بیمارستان به عنوان یک مرکز خدماتی برای بیماران از استان‌های دیگر نیز عمل خواهد کرد.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکید کرد: علاوه بر این، با احداث بیمارستان‌های جدید، حدود یکهزار تخت به ظرفیت بیمارستان‌های استان اضافه خواهد شد که معادل کل تخت‌های موجود تا کنون است و این ظرفیت بالاتر از میانگین کشوری خواهد بود.

سه دستگاه ام آر آی به استان اضافه شده و اکنون تعداد دستگاه‌های فعال ام آر آی در بخش دولتی به حداقل چهار دستگاه رسیده است. این تعداد از نرم استاندارد یک دستگاه به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت بیشتر است و باعث شده که بیماران از استان‌های مجاور نیز برای استفاده از این خدمات به هرمزگان مراجعه کنند.وی با بیان اینکه هرمزگان در سال‌های اخیر به ویژه در ۲ سال گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه تجهیزات پزشکی داشته، تاکید کرد: در این مدت، سه دستگاه ام آر آی به استان اضافه شده و اکنون تعداد دستگاه‌های فعال ام آر آی در بخش دولتی به حداقل چهار دستگاه رسیده است. این تعداد از میانگین استاندارد یک دستگاه به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت بیشتر است و باعث شده که بیماران از استان‌های مجاور نیز برای استفاده از این خدمات به هرمزگان مراجعه کنند.

رئیسی تصریح کرد: نگهداری و تعمیر دستگاه‌های پزشکی، به ویژه ام آر آی، از اهمیت بالایی برخوردار است و در حال حاضر، تیم‌های فعال در استان به نگهداری این دستگاه‌ها توجه ویژه‌ای دارند تا از بروز مشکلات در آینده جلوگیری شود. با توجه به هزینه‌های بالای این دستگاه‌ها، نگهداری مناسب می‌تواند عمر مفید آن‌ها را هفت تا ۱۰ سال افزایش دهد.

وی اظهار کرد: امیدواریم که با پیگیری‌های لازم و همکاری نمایندگان مجلس و وزارتخانه‌ها، این برنامه‌ها به زودی به نتیجه برسد و خدمات بهداشتی و درمانی در استان هرمزگان بهبود پیدا کند.

هرمزگان با وجود ۱۴ جزیره از نبود آمبولانس دریایی رنج می‌برد

احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی به مشکلات زیرساختی درمان در استان اشاره کرد و گفت: در زمانی که نماینده مردم این استان شدم سرانه تخت‌های بیمارستانی ۵۰ درصد پایین‌تر از میانگین کشوری بود که امروز با تلاش ها و پیگیری های انجام شده، این نسبت تا حدودی کاهش یافته است.

وی به تقویت ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی از جمله استفاده از خیران سلامت اشاره کرد و خواستار تعریف چارچوبی برای همکاری با آن‌ها شد و گفت: سه سال قبل از خیران خواستیم که مرکز آزمایشگاهی در حاجی آباد احداث کنند، خیران آمدن پای کار، اما خبری از وزارت بهداشت و درمان نیست، در پروژه های دیگر نیز به همین گونه بوده و باید در حوزه های درمانی نیز مانند آموزش و پرورش از ظرفیت خیران بهرمند شد.

آمبولانس دریایی استان چند وقت پیش راه‌اندازی شد اما متاسفانه به دلیل نقض فنی و عدم توجه از به مسایل مهندسی در زمان ساخت، در حال حاضر فاقد استفاده است و استان با وجود ۱۴ جزیره از نبود آمبولانس دریایی رنج می برد.مرادی با اشاره به آمبولانس دریایی استان، گفت: آمبولانس دریایی استان چند وقت پیش راه‌اندازی شد اما متاسفانه به دلیل نقض فنی و توجه نکردن به مسایل مهندسی در زمان ساخت، در حال حاضر فاقد استفاده است و استان با وجود ۱۴ جزیره از نبود آمبولانس دریایی رنج می‌برد.

وی به کمبود نیروی پرستار در استان اشاره کرد و افزود: باید به این قشر از جامعه توجه بیشتری شود تا شاهد خروج پرستاران از کشور نباشیم و یکی از دلایل، میزان دریافتی آنها در خور کار و تلاش پرستاران نیست و باید حتما مورد توجه قرار گیرد.

هزینه‌های درمان در هرمزگان بالا است

فاطمه جراره دیگر نماینده مردم استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، به مشکلات جدی در بخش درمان این استان اشاره و بیان کرد: کمبود نیروی انسانی، پزشکان ماندگار در استان، نیاز به تخت‌های آی‌سی‌یو و هزینه‌های بالای درمان در بیمارستان‌ها از جمله مشکلات پیش روی مردم استان در حوزه سلامت است.

وی به وضعیت درمان هم اشار کرد و گفت: حال استان در بخش درمان بسیار نگران کننده است، این حوزه باید به صورت اصولی حل شود، یکی از مسائل در حوزه درمان نیروی انسانی و پزشکان ماندگار است، در مرکز استان در این زمینه مشکل داریم، شرایط سایر شهرستان ها در این حوزه شرایط بدی است.

همدلی و همکاری راه پیشرفت هرمزگان است

عباس تقوی نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در این آیین با تأکید به تلاش‌های دکتر جاودان رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی این استان در پیشبرد اهداف دانشگاه، گفت: جاودان افتخار این سرزمین و هرمزگان است با وجود محدودیت هایی که به واسطه جانبازی برای وی ایجاد شده بود طی دوران خدمتش از هیچ تلاشی برای ارتقای حوزه بهداشت و درمان فروگذاری نکرد، جاودان صرفا پرچم‌دار انقلاب نیست، بلکه خودش نماد پرچم انقلاب است.

وی بر ویژگی‌های مثبت دکتر شاهرخی رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی استان اشاره و بیان کرد: انتصاب دکتر شاهرخی، جوان خوشنام و پرتلاش در این سمت را باید غنیمت شمرد و با همدلی و همکاری زمینه پیشرفت و توسعه حوزه بهداشت و سلامت این خطه را فراهم کرد.

۵۰ درصد پست‌های دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خالی است

دکتر غلامعلی جاودان رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه استان یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر سواحل، ۱۳ شهرستان و ۱۴ جزیره و حدودا ۲ هزارروستا دارد، افزود: پهناوری و پراکندگی روستاها در این استان ارائه خدمات بهداشتی را دشوار می‌کند، در هرمزگان یکهزار و ۱۴۸ واحد خدمات‌رسانی در حوزه علوم پزشکی و ۲ هزار و ۹۱۵ واحد در بخش خصوصی دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، ۵۰ درصد از پست‌های دانشگاه علوم پزشکی این استان خالی است، افزود: هفت هزار و ۷۱۸ از ۱۵ هزار پستی که در دانشگاه علوم پزشکی استان با تصدی است و هرمزگان از کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان رنج می برد.

۴۲ میلیون خدمت به مردم استان ارائه شده و ۱۲ هزار و ۹۳۶ زوج نابارور شناسایی و ارجاع شده‌اند. همچنین، نرخ مرگ و میر مادران باردار کاهش یافته و تعداد تولدهای بدون اچ‌آی‌وی افزایش یافته است.جاودان با اشاره به حوزه بهداشت، گفت: در این حوزه ۴۲ میلیون خدمت به مردم استان ارائه شده و ۱۲ هزار و ۹۳۶ زوج نابارور شناسایی و ارجاع شده‌اند. همچنین، نرخ مرگ و میر مادران باردار کاهش یافته و تعداد تولدهای بدون اچ‌آی‌وی افزایش یافته است.

وی با اشاره به حوزه درمان تاکید کرد: در این حوزه نیز ۲۳ بیمارستان در استان وجود دارد و اقدامات شاخصی مانند راه‌اندازی مراکز ناباروری و افزایش تعداد دستگاه‌های تشخیصی و درمانی انجام شده است.

جاودان به حوزه غذا و دارو و تأسیس داروخانه‌ها در سطح استان اشاره کرد و گفت: درحال حاضر ۱۸۹ داروخانه در هرمزگان فعال است که این میزان در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۳۴ داروخانه بوده است.

وی همچنین به پیشرفت پروژه‌های بیمارستانی استان اشاره و عنوان کرد: بیمارستان در حال احداث از محل مسئولیت اجتماعی شرکت نفت ستاره خلیج فارس با ۷۷ درصد پیشرفت ازجمله پروژه های بیمارستان درحال ساخت استان بوده است.

افزایش ۱۰۰ درصدی تعداد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

دکتر پژمان شاهرخی رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در این مراسم، به بررسی تغییرات و چالش‌های موجود در حوزه خدمات بهداشتی و آموزشی استان اشاره کرد و گفت: قبول داریم مشکلات و چالش ها وجود دارد اما با علم بر همین امر، مسئولیت را پذیرفته ایم و باید ضمن پیگیری رفع مسائل مسوولیت خود را به نحوه احسنت انجام دهیم.

حدود چهار سال پیش قرار شد که در هر سال ۲۰ درصد پذیرش دانشجویان حوزه های پزشکی در هرمزگان افزایش یابد که این امر موجب شد ما شاهد ۱۰۰ درصد افزایش تعداد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان طی چهار سال گذشته باشیم.وی به افزایش ۲۰ درصدی پذیرش دانشجویان پزشکی در هرسال اشاره کرد و گفت: حدود چهار سال پیش قرار شد که در هر سال ۲۰ درصد پذیرش دانشجویان حوزه های پزشکی هرمزگان افزایش پیدا کند که این امر موجب شد ما شاهد ۱۰۰ درصد افزایش تعداد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان طی چهار سال گذشته باشیم.

شاهرخی اضافه کرد: قرار بود همزمان با افزایش دانشجویان شاهد افزایش اعضای هیات علمی نیز باشیم که متاسفانه به دلیل نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری تا کنون این امر محقق نشده است.

رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به بحث جوانی جمعیت، نظام ارجاع و پزشک خانواده اشاره کرد و افزود: همین جا اعلام می کنیم که حاضر به دریافت پیشنهادات متخصصان و کارشناسان حوزه پزشک خانواده هستیم و قطعا از ظرفیت بخش خصوصی در این حوزه استفاده خواهیم کرد.

وی بر اهمیت پژوهش و استفاده از هوش مصنوعی در حوزه تحقیقات اشاره کرد و گفت: برای ارتقای حوزه پژوهش استان اقدام به شناسایی افراد برای گذراندن دوره های هوش مصنوعی کرده ایم که بتوان با علم جدید هوش مصنوعی شاهد اقدامات تازه ای در حوزه پژوهش باشیم.

گفتنی است این مراسم با حضور دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احمد مرادی و فاطمه جراره نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، سردار محمد مارانی فرمانده قرارگاه مدینه منوره، سردار هدایت‌الله امیری جانشین فرماندهی سپاه امام سجاد(ع)، سردار علی اکبر جاویدان فرماندهی نیروی انتظامی هرمزگان، سید عباس تقوی نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، مهدی نوبانی شهردار بندرعباس و سایر مدیران استانی برگزار شد.

دکتر شاهرخی متخصص پزشکی هسته‌ای، عضو هیات علمی دانشگاه بوده و مدیریت درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و معاون توسعه و پشتیبانی و مدیریت منابع این دانشگاه، ریاست مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس و مدیریت بخش پزشکی هسته‌ای دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را در کارنامه خود دارد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه