«ایران آنلاین» از صدور احکام متناسب سازی گزارش می دهد؛
این ماه حقوق بازنشستگان افزایش می یابد
جامعه
79462
گروه اجتماعی ایران آنلاین - محدثه جعفری: شرایط اقتصادی کشور و پایین ماندن دریافتی بازنشستگان دو مو ضوعی که ضرورت متناسب سازی حقوق برای این گروه از جامعه را بیشتر کرد به طوری که در برنامه هفتم توسعه برای اجرای آن برنامه ریزی های صورت گرفت. طبق این برنامه، متناسبسازی ۹۰ درصدی طی سه سال انجام میشود که در سال نخست ۴۰ درصد، سال دوم ۳۰ درصد و سال سوم هم ۳۰ درصد از کل متناسبسازی ۹۰ درصدی اجرا خواهد شد. در این میان بیشترین تعداد بازنشسته درکشور که حدود 70 درصد بازنشستگان می شوند مستمری بگیر تامین اجتماعی هستند و انجام متناسب سازی برای این گروه از بازنشستگان هم باید با ساز و کار خاصی صورت گیرد چرا که منبع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی متفاوت از منبع مالی همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری است و تامین اجتماعی مشمول بهرهمندی از ۱ درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیست، موضوع تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی برای اجرای متناسب سازی اهمیت بسیار ویژهای دارد. با وجود فرازو نشیب های بسیار در بحث متناسب سازی حقوق، این روزها خبرهای خوشی برای بازنشستگان به گوش می رسد. به گفته مصطفی سالاری مدیرعامل تأمین اجتماعی این سازمان در حال تأمین منابع لازم و تمهیدات قانونی برای اجرای متناسبسازی است تا صدور احکام متناسبسازی در آبان انجام شود. با توجه به تصریح قانون در اجرای طرح متناسبسازی برای سایر سطوح، تلاش داریم تا با مساعدت سران قوا سازوکاری برای پرداخت به حداقلبگیران نیز داشته باشیم. سالاری همچنین در خصوص احکامی در لایجه بودجه ۱۴۰۴ مبنی بر تسویه بدهی دولت به سازمان از پیگیری و ارائه پیشنهادهایی خبر می دهد و می گوید: با توجه به تصریح قانون متناسبسازی ذیل بند ۲ جز ر ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم بر اجرای طرح متناسبسازی برای سایر سطوح، هزینه اجرای این طرح برای سایر سطوح در سازمان تأمین اجتماعی، بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان است و اگر بخواهیم برای حداقلبگیران نیز به منظور حفظ قدرت خرید پرداختی داشته باشیم، هزینه اجرای طرح بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان است. با این حال در تلاشیم تا با تأمین منابع مالی و تمهیدات قانونی، صدور احکام را در آبانماه انجام دهیم.
تا کنون سه میلیون برای متناسب سازی واریز شده
علی دهقانی کیا رئیس کانون بازنشستگان شهر تهران با اشاره به اینکه حدود 70 درصد از بازنشستگان کشور مستمریبگیر سازمان تامین اجتماعی هستند در گفتگو با «ایران» به اهمیت متناسب سازی حقوق این گروه از بازنشستگان اشاره می کند و می گوید: در برنامه هفتم توسعه برای بازنشستگان سایر سطوح متناسب سازی در نظر گرفته شد و با بخشنامه ای که آقای مخبر سرپرست ریاست جمهوری در آن زمان صادر کردند سه میلیون تومان به صورت علی الحساب به حساب بازنشستگان برای سه ماه متناسب سازی واریز شد که با پیگیری های صورت گرفته این رقم برای مستمری بگیران تامین اجتماعی هم لحاظ و پرداخت شد.
وی توضیح می دهد: در همان زمان لایحه دو فوریتی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان از سوی سرپرست نهاد ریاست جمهوری به مجلس شورای اسلامی ارسال شد اما همزمان شد با انتخابات ریاست جمهوری و تعطیلات مجلس و این لایحه دو فوریتی اعلام وصول نشد. بعد از شکل گیری دولت جدید باید این لایحه دوباره بررسی می شد و دولت مردان برای به ثمر رسیدن آن تلاش می کردند که در همین زمینه کانون عالی بازنشستگان جلساتی با احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار کرد.
نیازمند لایحه دو فوریتی برای متناسب سازی حداقل بیگران هستیم
رئیس کانون بازنشستگان شهر تهران می افزاید: در جلسه با وزیر رفاه موضوع متناسب سازی برای حداقل بیگران هم مطرح شد که آقای وزیر از این لایحه استقبال کردند. اکنون در حال پیگیری برای لایحه دو فوریتی متناسب سازی حداقل بیگران هستیم که امیدواریم هرچه زود تر محقق شود. البته برای تحقق باید منابع آن دیده شود که در همین زمینه دکتر موسوی مدیرعامل سابق تامین اجتماعی جلسه ای با وزیر رفاه و معاون اول رییس جمهور و دیگر مسئولان مرتبط داشتند که پذیرفتند 30 هزار میلیارد تومان به صورت اوراق و 10 هزار میلیارد هم نقدی از محل دیون دولت به تامین اجتماعی پرداخت کنند البته این جلسه به نتیجه نرسید و دکتر سالاری مدیرعامل فعلی سازمان مجدداً پیگیر این موضوع هستند.
دهقانی کیا با اشاره به اینکه متناسب سازی حقوق برای بازنشستگان کشوری و لشگری از بودجه عمومی پرداخت استفاده می شود، عنوان می کند: سازمان تامین اجتماعی باید از منابع خودش برای این متناسب سازی استفاده کند که با توجه به بدهی های که سالها دولت ها به تامین اجتماعی داشتند، باید پرداخت شود تا این متناسب سازی برای بازنشستگان صورت گیرد و امروز به خاطر عقب افتادگی حقوق بازنشستگان نسبت به تورم باید این مسئله جبران شود.
صدور احکام متناسب سازی بازنشستگان تا پایان آبان
به گفته وی، در جلسه تودیع و معارفه دکتر سالاری مدیرعامل جدید تامین اجتماعی سه برنامه مهم از سوی وی مطرح شد، اول از بین بردن ناترازی منابع و مصارف در سازمان دوم تعیین تکلیف باقی مانده متناسب سازی حقوق بازنشستگان و سوم کاهش هزینه های درمان است. درهمین زمینه کانون عالی بازنشستگان جلساتی را هم با دکتر سالاری برگزار کرد تا هر چه زودتر در بحث متناسب سازی به نتیجه برسیم برای سایر سطوح که در برنامه هفتم توسعه به آن اشاره شده است، مشکلی نیست اما برای متناسب سازی حداقلی بگیران گفتند که باید مذاکراتی با مجلس شورای اسلامی و دولت صورت گیرد تا برای این گروه هم متناسب سازی اجرا شود.
رئیس کانون بازنشستگان شهر تهران با اشاره صحبت های صورت گرفته در مجمع کانون عالی بازنشستگان کارگری در شهر انزلی هم می گوید: مدیرعامل تامین اجتماعی در آن جلسه گفتند انشالله در آبان ماه احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان زده می شود و حقوق ها نیز پرداخت خواهد شد. مابه التفاوت هم به مروز زمان برای بازنشستگان سایر سطوح پرداخت می شود.
بیش از 4 میلیون و 300 هزار بازنشسته مستمری بگیر تامین اجتماعی اند
وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی بیش از 4 میلیون 300 هزار بازنشسته دارد، بیان می کند: اجرای متناسب سازی حقوق درصد مشخصی ندارد و هر بازنشسته ای بر اساس آورده ای که با سازمان داشته مشمول متناسب سازی میشود یعنی فردی که با 10 روز حقوق بازنشسته شده استN مبلغ به مستمری اش اضافه می شود فردی که با 20 روز بازنشسته شده هم A مبلغ را دریافت می کند و عدد متناسب سازی برای همه یکسان نیست. از آنجا که منبع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی متفاوت از منبع مالی همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری است و تامین اجتماعی مشمول بهرهمندی از ۱ درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیست، موضوع تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی برای اجرای متناسب سازی اهمیت بسیار ویژهای یافته است.
انتهای پیام/