در گفتوگو با «ایران آنلاین» بررسی شد؛
چرا مازوت مرگبار است؟ / تقدیر کارشناس محیط زیست از تصمیم رئیس جمهور
جامعه
79995
اسماعیل کهرم گفت: مازوت سوزی منجر به ایجاد سرطان ریه برای انسانها میشود و وضعیت هوا را هم ناسالم میکند.
اسماعیل کهرم بومشناس، فعال محیط زیست ایرانی و مشاور رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره اینکه امسال قرار است مازوت سوزی انجام نشود، اظهار کرد: در حدود ۵۰ سال گذشته از مازوت در نانواییهای استفاده میکردند. هم ارزان بود و هم اینکه به فراوانی یافت میشد که به تدریج رویکرد تغییر پیدا کرد و دیگر استفاده نشد. سابقا مازوت را به ارزانی به کشورهای عربی میفروختیم. کشورهای عربی آن را به عنوان سوخت سوار بر کشتیهای خود میکردند و به دریاهای عمیق پرتلاطم میرفتند. اما با گذشت زمان دریافتند که مازوت ایرانی ۷ برابر استاندارد جهانی آلایندگی تولید میکند و دیگر از ما خرید نکردند. وقتی دیگر از ما مازوت خریده نشد از آن در ۱۱ نیروگاه موجود در ایران بهره گرفته شد.
این بوم شناس با اشاره به اینکه نسوزاندن مازوت تصمیم درستی بوده، توضیح داد: اگر مازوت را در هوا بسوزانیم شرایط هوایی بهم ریخته میشود و آن را آلوده میکند. همان طور که شاهد هستیم هوای مازندران را عوض کرده است. مازوت سوزی منجر به ایجاد سرطان ریه برای انسانها میشود. همچنین مازوت سوزی وضعیت هوا را ناسالم میکند. در شهرهای بزرگی همچون تهران، اصفهان و شیراز و ... رقیق میشود و زمان میبرد که اثرات مخرب خود را برجای بگذارد اما در هر حال آسیب زننده است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی ادامه داد: اگر در آب ریخته شود، تمام موجودات آن را از بین میبرد و آب را به جهنم تبدیل میکند. اگر به خاک سپرده شود موجودات خاکی را از بین میبرد و به خاطر ثقل زمین پایین رفته و به سفره آبهای زیرزمینی میرسد که زیانآور خواهد شد.
فعال محیط زیست ایرانی درباره راه حل این موضوع خاطرنشان کرد: پس با مازوتی که سوزانده نمیشود و هر ساعت هم بر حجم آن افزوده میشود باید چه کرد؟ اگر هزینه کافی انجام شود میتوان مازوت را در سطح استاندارهای جهانی تصفیه کرد. مازوت ایران ۷ برابر استاندارد جهانی آلایندگی دارد.
انتهای پیام/