لزوم کاهش مصرف ۲۰ درصدی آب؛ توسط مشترکان تهرانی

اقتصاد

80137
لزوم کاهش مصرف 20 درصدی آب؛ توسط مشترکان  تهرانی

در یک سال آبی که از ابتدای مهر شروع و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد، میزان بارندگی معمولاً ۲۸۰ میلی‌متر است. اما اگر بارندگی در طول این ۱۲ ماه کمتر از ۲۸۰ میلی‌متر باشد، از نظر هواشناسی به آن سال، سال خشک یا سال خشکسالی گفته می‌شود.

گروه اقتصادی ایران آنلاین: در یک سال آبی که از ابتدای مهر شروع و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد، میزان بارندگی معمولاً ۲۸۰ میلی‌متر است. اما اگر بارندگی در طول این ۱۲ ماه کمتر از ۲۸۰ میلی‌متر باشد، از نظر هواشناسی به آن سال، سال خشک یا سال خشکسالی گفته می‌شود. اکنون، اگر سخت‌گیرانه به موضوع نگاه کنیم، در پنجمین سال خشکسالی هستیم، چرا که در چهار سال گذشته میزان بارندگی به ۲۷۲ میلی‌متر رسیده است.

سهم 25 درصدی
به گزارش "ایران" ، محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان این مطلب در جمع خبر نگاران گفت: با نگاهی خوش‌بینانه به میزان بارندگی‌های ۴۰ سال اخیر، اگر ۲۷۲ میلی‌متر بارندگی قبلی را در نظر نگیریم، امسال چهارمین سال خشکسالی استان  تهران محسوب می‌شود. به طور کلی در استان تهران، دو سال خشکسالی بوده و سپس چند سال ترسالی و مجدداً دو سال خشکسالی تجربه می‌شد. اما اکنون برای اولین بار در ۵۰ سال گذشته، ما چهار سال متوالی خشکسالی را تجربه می‌کنیم. بنابراین برای گذر از این دوران باید مدیریت مصرف جدی صورت گیرد. در حال حاضر آب تهران از 5 سد طالقان و امیرکبیر در غرب استان تهران و لار، لتیان و ماملو در شرق این استان تامین می شود و این استان یک چهارم آب شرب بهداشتی را مصرف می کند.
اردکانی  با اشاره به اینکه حجم آب ذخیره شده، از ۹۱۹ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۹۸ به ۴۰۲ میلیون مترمکعب در سال جاری رسیده است ، افزود :در گذشته بخش عمده آب استان تهران از منابع سطحی و سد‌ها تأمین می‌شد و به همین دلیل خشکسالی بر ما اثر بیشتری می‌گذارد، زیرا با کاهش میزان بارش، رودخانه‌ها خشک شده و میزان آب پشت سد‌ها کاهش می‌یابد. استان تهران ۲۵ درصد آب شرب و بهداشتی کشور را تأمین و توزیع می‌کند و به عبارت دیگر، یک‌چهارم آب کشور در استان تهران تأمین و توزیع می‌شود.

راهبردهایی برای جبران ناترازی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران  تصریح کرد: در سنوات گذشته تامین آب 60 درصد از منابع سطحی و 40 درصد  از منبع زیر زمینی صورت می گرفت. اما در حال حاضر به علت خشکسالی ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی و ۴۰ درصد از منابع سطحی تامین می‌شود.اردکانی در خصوص میزان ذخایر سدها افزود: با وجود اینکه در یکسال آبی یک میلیارد و 500 میلیون متر معکب آب نیاز داریم اما در سال آبی ۱۴۰۲ حدود ۴۰۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.وی با بیان اینکه در سال جاری در یک روز چهار میلیون مترمکعب آب در تهران مصرف شد که عدد بالایی است و باید برای آن تدبیر شود، بیان داشت :  با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است ۶۰ هزار لیتر بر ثانیه ظرفیت جدید برای جبران خشکسالی ایجاد کنیم، علاوه بر این طرح‌هایی نیز در دست اجرا داریم. اردکانی  افزود : اقداماتی انجام شده تا مردم استان  تهران اثر این ناترازی را حس نکنند که از جمله این موارد  ارتقای ظرفیت تصفیه خانه ششم تهران، ارتقای چاه های آب، احداث ایستگاه پمپاژ به ظرفیت هزار و ۵۰۰ لیتر برثانیه قابل ذکر است.

شفاف سازی روند مصرف
به گفته مدیر عامل آبفای استان تهران ،  ۵ درصد مشترکان بدمصرف بوده که بیش از دو برابر الگو مصرف آب دارند، ۶۲ درصد مصرف پرمصرف هستند که بیش از دو برابر الگو مصرف می‌کنند و ۳۳ درصد مشترکان خوش‌مصرف هستند که برابر با الگو یا کمتر از آن، مصرف آب دارند.وی با بیان اینکه الگوی مصرف آب در تهران ۱۲ مترمکعب در ماه برای هر خانوار است، اظهار داشت : مصرف هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانه روز بوده که رقم بسیار بالایی است، اگر هر شهروند ۲۰درصد از مصرف خود را کاهش دهد، تابستان سال‌آینده را بدون مشکل سپری خواهیم کرد.

حدیث حدادی/ خبرنگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد