بدون اعمال خاموشی در مازندران و گلستان نیز میتوان مازوتسوزی نیروگاه نکا را کاهش داد
استانها
80156
مدیر عامل شرکت تولید نیروی برق شهید سلیمی مازندران متوسط نیاز مصرف برق در فصول سرد سال در استانهای مازندران و گلستان را از هزار مگاوات در ابتدای صبح تا ۲ هزار مگاوات در اوج شب ذکر کرد و گفت: این میزان نیاز مصرف با تولید واحدهای بخاری و گازی نیروگاه نکا، گلستان، نیروگاه پراکنده استان و مابقی از طریق تبادل برق از استان های همجوار گیلان و خراسان شمالی تامین شدنی است.
به گزارش گروه استانهای ایران آنلاین، محمد رضا عابدی اظهار داشت: با توجه به اعلام ممنوعیت مصرف مازوت در سه نیروگاه کشور، بار دیگر درخواست جدی مردم و مسوولان مازندران برای پایان دادن به روند آلایندگی واحدهای بخار نیروگاه نکا در سفر هفته پیش ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشور به استان مورد توجه قرار گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد که با اهتمام شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به این معضل زیست محیطی در سطح ملی پاسخ مناسبی داده شود.
عابدی تصریح کرد: از طرفی با توجه به اعلام جدول خاموشی ها برای مشترکان خانگی در روزهای اخیر مدیریت مصرف برق توسط مردم مورد تاکید جدی قرار گرفت.
وی با اشاره به بالا بودن شدت مصرف انرژی برق و لزوم تدوام همکاری مردم در مصرف بهینه برق و همچنین گاز در کشور، ادامه داد: طبق برنامهریزی ۱۴ مگا پروژه وزارت نیرو برای کاهش ناترازی برق با هدف تامین و مدیریت در اوج مصرف برق در تابستان آتی و همچنین تامین نیاز مصرف برق در ۶ ماهه دوم سال با توجه به محدودیت گاز رسانی در حال انجام است.
مدیر عامل شرکت تولید نیروی برق شهید سلیمی مازندران خاطر نشان کرد: از جمله این طرح ها مرتبط به استان های شمالی ساخت فاز دوم بلوک ترکیبی نیروگاه نکا مشتمل بر ۲ واحد گازی ۱۸۲ مگاواتی است.
عابدی افزود: طبق آخرین پیگیری از ستاد وزارت نیرو، امکان سنجی حمل این ۲ دستگاه توربین به دلیل وزن بالای آن از طریق جاده های استان و یا کشتی در حال انجام است.
این مسوول انرژی برق شمال کشور با اشاره به تصمیم اخیر دولت مبنی بر تعطیل شدن مازوت سوزی اصفهان، شازند و کرج حتی به بهای خاموشی برق ضمن تقدیر و تشکر از نگاه شفاف و رفتار صادقانه ریاستجمهوری و وزیر نیرو در حفظ سلامت شهروندان، افزود: اگرچه آلاینده های حاصل از سوزاندن مازوت در نیروگاه ها می تواند عامل آلایندگی محیط زیست شود، اما این موضوع نمی تواند علت تمام و کمال باشد.
عابدی توضیح داد: بر این اساس و در جهت کمک به حفظ محیطزیست مازندران و سلامت شهروندان، پایش شبکه سراسری برق و بررسی امکان افزایش تبادل برق از استان های همجوار صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد با آماده سازی کامل واحدهای گازی فعلی و تصریح در نصب واحد جدید گازی در نیروگاه نکا، توقف مازوت سوزی ۲واحد از چهار واحد بخاری این نیروگاه امکان پذیر است.
مدیر عامل شرکت تولید برق شهید سلیمی مازندران به چالش عقب نشینی شدید سطح آب دریای خزر و تهدید جدی آن بر میزان تولید برق واحدهای بخاری نیروگاه نکا اشاره کرد و گفت: برای حل این معضل به عزم جدی مسوولان زیربط و نگاه ویژه برای رفع این چالش و کاهش ناترازی تولید برق در استان مازندران نیاز است.
عابدی ادامه داد: همانطوری که وزارت نیرو با وجود اینکه در تعیین نوع سوخت مصرفی تحویلی در نیروگاه و محدودیت های سوخت رسانی نقشی ندارد، با پذیرش تصمیم گیری مسوولان ارشد و بالا دست همه هجمه های ناشی از خاموشی برق را به جان می خرد و از این باب از مردم به خاطر تحمل هم عذرخواهی می کند، اما انتظار می رود تا دیگر دستگاه های اجرایی نسبت به حل مشکل آلایندگی واحدهای صنعتی و تولیدی دیگر مستقر در استان های شمالی در جهت حفظ سلامت شهروندان و محیط زیست اقدام جدی داشته باشند.
لزوم استفاده از فرصت نیروگاه ۳۸۰ مگاواتی کاسپین نوشهر
وی به در مدار نبودن نیروگاه ۳۸۰ مگاواتی بخش خصوصی کاسپین نوشهر نیز اشاره کرد و توضیح داد: از آن جایی که عمده قطعات و تجهیزات این نیروگاه در داخل به موقع تامین نشد و از طرفی به علت زمان بر بودن تامین و واردات قطعات، اکنون این نیروگاه از مدار خارج شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با پرداخت به موقع بدهی و انجام تعمیرات تا پیش از تابستان سال آینده در مدار قرار بگیرد.
انتهای پیام/