معاون اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور در گفت گو با «ایران» تشریح کرد

مقابله با خشونت خانگی در سایه پالایش قوانین

جامعه

80171
مقابله با خشونت خانگی در سایه پالایش قوانین

ساعتهاست که صدای مشاجره زن و شوهر به گوش می‌رسد، همسایه‌ها کنجکاو سرک می‌کشند، صدای گریه بچه‌ها و شکستن ظرف و ظروف به گوش می‌رسد.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، شاید هر کدام از ما بارها چنین صحنه‌هایی را در میان اطرافیان یا همسایگانمان دیده باشیم. حتماً در این شرایط بحرانی به یاد اورژانس اجتماعی با شماره 123 افتاده‌اید، اورژانس اجتماعی با هدف کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و در دسترس قراردادن اورژانسی خدمات تخصصی اجتماعی - روانی به افراد در معرض آسیب و آسیب‌دیده اجتماعی تشکیل شد تا در حوزه‌های همسرآزاری، کودک آزاری، معلول آزاری و موارد خودکشی خدمات بهنگام ارائه کند. به اعتقاد کارشناسان اجتماعی بیشترین تماس‌هایی که با اورژانس اجتماعی گرفته می‌شود مربوط به کودکان آزاردیده، اختلافات خانوادگی حاد و همسرآزاری بوده اما اورژانس اجتماعی در زمان بحران‌های خانوادگی چه می‌کند؟ محسن کرمانی معاون اورژانس اجتماعی بهزیستی به «ایران» می‌گوید: در زمان خشونت‌های خانوادگی با انجام مداخلات روانشناختی تلاش می‌کنیم تا فرد از آن وضعیت خارج نشود چون در بسیاری از مواقع خروج از آن وضعیت فرد را دچار خشونت مضاعف می‌کند بنابراین کارشناسان تلاش می‌کنند در همان فضا مسأله را مدیریت کنند. کرمانی در پاسخ به اینکه تصور نمی‌کنید حضور در همان موقعیت خطر خشونت مضاعف را افزایش می‌دهد، می‌گوید: همسرآزاری در چهارچوب نهاد خانواده اتفاق می‌افتد و مداخلات ما باید به نحوی باشد که کیان خانواده هم حفظ شود بنابراین سعی می‌کنیم با مداخلاتی مثل کنترل خشم یا کنترل موقعیت مهارت حل مسأله هم فردی را که خشونت‌گر است و هم فردی که خشونت دیده در همان موقعیت مدیریت کنیم مگر اینکه سلامت جسمی فرد بشدت در معرض خطر باشد که با هماهنگی نهادهای قضایی مجبور می‌شویم فرد را از موقعیت خطر خارج و مداخلات تکمیلی را انجام دهیم.

 

قانون به ما اجازه مداخله نمی‌دهد
معاون اورژانس اجتماعی کشور در پاسخ به این سؤال که چرا در هنگام گزارش خشونت خانگی کارشناسان اورژانس اجتماعی برای کمک به فرد خشونت دیده وارد خانه نمی‌شوند، به خلأ قانونی در این مورد اشاره می‌کند و می‌گوید: قانون مجازات بندهای مختلفی دارد که از زنان در برابر خشونت دفاع می‌کند ولی قانونی که به ما اجازه مداخله بدهد وجود ندارد. در مواقع بحران‌های خانگی تنها قانونی که به ما اجازه مداخله می‌دهد قانون حمایت از اطفال و نوجوانان است که اگر زنی زیر 18 سال و همسر باشد می‌توانیم مداخله کنیم در غیر آن صورت برای افراد بالای 18 سال قانونی نداریم.

خبرنگار: سمیه افشین‌فر


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه