رئیس انجمن بیهوشی در گفتوگو با «ایران آنلاین»:
خالی ماندن صندلی دستیاری؛ نگرانی جدید متخصصان بیهوشی/ با کمبود دارو مواجه نیستیم
جامعه
81409
دکتر علیرضا سلیمی با بیان برخی از چالشهای رشته بیهوشی گفت: خالی ماندن صندلی دستیاری جزو نگرانیهای جدید متخصصان بیهوشی محسوب میشود.
دکتر علیرضا سلیمی متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه، رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه کشور و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره کمبود متخصص بیهوشی در کشور و عدم تمایل پزشکان به اخذ تخصص در این رشته اظهار کرد: تخصص بیهوشی جزو چند رشته پرطرفدار در تمام کشورهای پیشرفته دنیا محسوب میشود. در واقع برای رفتن به این تخصص بین پزشکان جوان رقابت وجود دارد. متاسفانه در ایران روند به این گونه نیست و همکاران جوان ما تمایلی برای رفتن به این رشته نشان نمیدهند.
وی ادامه داد: علت این است که پزشکان جوان ایرانی که بسیار باهوش و توانمند هستند، در زمان انتخاب و مقایسه میان رشتههای تخصصی میبینند که این رشته درآمد پایینتری نسبت به سایر رشتههای تخصصی دارد. تخصص هوشبری بسیار کار پر استرسی است که نیاز به مطالعه مستمر و کار جدی دارد. نسبت به کار سخت، استرس و مسئولیت بالایی که دارد در آمد مناسبی ندارد، به همین منظور این رشته انتخاب نمیشود.
خالی ماندن صندلی دستیاری؛ نگرانی جدید متخصصان بیهوشی
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه کشور درباره عدم تمایل پزشکان عمومی به گرفتن تخصص توضیح داد: پزشکان وقتی فارغالتحصیل میشوند دیگر سنشان پایین نیست و عمدتا صاحب خانواده، همسر و فرزند هستند و با مسائل جاریه زندگی دست به گریبان میشوند. یکی از چالشهای رشته بیهوشی میزان درآمد و تعرفه پایین آن است. همچنین به جایگاه و اهمیت این رشته توجه لازم نمیشود. خالی ماندن صندلی دستیاری هم جزو نگرانیهای جدید متخصصان بیهوشی محسوب میشود. با این اوصاف، در کنار علاقه، پزشکان عمومی فاکتورهای دیگری مثل آینده روشن رشته، تامین رفاه خود و خانواده و ... را هم در نظر میگیرند. به همین خاطر وقتی میبینند که برخی رشتهها با صرف زمان کمتر درآمد بسیار بیشتری دارند طبیعیست که انتخابشان رشته بیهوشی نباشد.
رعایت عدالت میان رشتههای پزشکی
دکتر سلیمی با اشاره به مهاجرت جوانان خاطرنشان کرد: متاسفانه کشورهایی هم هستند که از این شرایط استفاده میکنند و با ایجاد جذابیتهای شغلی و درآمدی، پزشکان جوان ما را که سرمایههای ملی هستند و سالها روی آنها سرمایه گذاری شده را جذب خود میکنند. باید به این نکته توجه کرد، بین رشتهها عدالتی برقرار شود و شرایط و شیوه کار به صورتی باشد که خیلی با کشورهای همسایه متفاوت نباشد. جوانان ایرانی در شرایط برابر قطعا ترجیح میدهند که به کشور عزیز خود خدمت کنند و کنار خانواده باشند. اگر این اختلاف کمتر و کمرنگتر شود هم بحث مهاجرت حل میشود و هم معضل خالی ماندن صندلی دستیاری بعضی از رشتهها برطرف خواهد شد.
با کمبود داروی بیهوشی مواجه نیستیم
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره برخی از حواشی کمبود داروی بیهوشی در ایران عنوان کرد: اصلا با کمبود داروی بیهوشی مواجه نیستیم و مشکلی در این زمینه نداریم. کف استانداردهای لازم در کشور ما وجود دارد و از داروهای بیهوشی بهره میبریم. خب طبیعی است که به خاطر شرایط اقتصادی و تحریمها دسترسی به برخی از داروهای به روز و جدید محدود باشد ولی در حال حاضر داروهایی که در ایران تولید میشوند یا حتی وارد میشوند حداقل استانداردهای مورد قبول را دارد و نیاز ما را تامین میکند.
وی درباره توصیه به جوانان علاقهمند به رشته بیهوشی اظهار کرد: اصل کلی این است که جوانان باید فاکتور علاقه را در نظر بگیرند. داشتن علاقه در موفقیت نقش بسیار مهمی دارد. در هر شغل و رشته تخصصی اگر علاقه باشد نتایج جانبی آن همچون رفاه زندگی و مسائل مالی هم حل خواهد شد. امید به آینده خیلی مهم است، جوانان باید جنگنده بوده و به آینده امید داشته باشند.
هوش مصنوعی جایگزین متخصصان بیهوشی نمیشود
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه کشور درباره رواج هوش مصنوعی در دنیای پزشکی گفت: هوش مصنوعی پدیدهای است که خیلی هم جدید نیست. ما چندین دهه است که با این فناوری در پزشکی و تخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه رو به رو هستیم. در چند سال اخیر بیشتر رسانهای شده و بیشتر عموم مردم با آن آشنا شدهاند. انتظار میرود در ۵ یا ۷ سال آینده جهشی را در استفاده از هوش مصنوعی شاهد باشیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تخصص بیهوشی از آن تخصصهایی است که در خط اول استفاده از هوش مصنوعی قرار نمیگیرد. به نظر میرسد در آیندهای نزدیک به متخصصان بیهوشی در تشخیص و درمان کمک کند اما بهعنوان جایگزینی برای متخصصان بیهوشی نخواهد شد. عموما رشتههایی که دارای کارهای عملی و تخصصی هستند با هوش مصنوعی جایگزین نخواهند شد.
انتهای پیام/