بدون روتوش با مردم

سیاست

81818
بدون روتوش با مردم

رئیس جمهور در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود چالش‌ها و دشواری‌های کشور را صادقانه و بی پرده با مردم درمیان گذاشت. او در عین حال از ملت، بزرگان و نخبگان خواست که برای حل این مشکلات با دولت و برنامه‌هایش همراهی کنند و راهکارهای تخصصی و اجرایی خود را ارائه دهند. مسعود پزشکیان نشان داد که نمی‌خواهد همچون برخی از پیشینیانش «رئیس‌جمهور» باشد، به جای آن به «رئیس جمهوری» خوشامد گفت تا در قامت رئیس قوه مجریه و نه رئیس ملت ، در عمل ثابت کند که خدمتگزار مردم است.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، «با اعداد و ارقام نمی‌شود دعوا کرد.» این پاسخ مسعود پزشکیان به مجری صداوسیما بود که تلاش می‌کرد هرطور شده یک وعده‌ بزرگ از رئیس‌جمهوری بگیرد. اما پزشکیان در گفت‌و‌گوی تلویزیونی شب گذشته خود با مردم از دادن وعده غیرواقعی به این مجری و بالاتر از آن، وعده غیرواقعی به مردم خودداری کرد. زیرا براساس آنچه رئیس‌جمهوری در همین گفت‌و‌گو سعی داشت آن را تبیین و تشریح کند، وضعیت ناترازی‌ها در کشور به گونه‌ای نیست که کسی بتواند یک وعده بزرگ بدهد و البته که پزشکیان قطعاً آن رئیس‌جمهوری نخواهد بود که با نادیده گرفتن ناترازی‌ها، پنهان کردن مشکلات زیر فرش یا تزریق مسکن به بیمار با بیماری سخت، بخواهد ادای درمانگران قهرمان را دربیاورد. آنچه رئیس‌جمهور به صراحت، شفافیت و البته صداقت گفت؛ این بود: وضعیت کشور از نظر ناترازی‌ها اساساً خوب نیست، با اینکه راه‌حل این ناترازی‌ها تنها در اختیار یک دولت هم نیست، بلکه همه و مهم‌تر از همه مردم باید به میدان بیایند. این رویکرد پزشکیان، در تقابل با مجریان این گفت‌و‌گوی تلویزیونی بود که سعی داشتند مانند مصاحبه‌های کلی و گفت‌وگوهای خبری گذشته، بالاخره چیزی و خبری دربیاورند. چه خبری مهم‌تر از ناترازی‌ها در کشور که هنوز ابعاد و اهمیت آن به درستی برای همگان مشخص نشده است، ابعاد و اهمیتی مانند آنچه پزشکیان گفت: «اگر این ناترازی‌ها درمان نشوند، از ایران یک زمین سوخته تحویل نسل آینده می‌دهیم.» نکته جالب در این گفت‌و‌گوی تلویزیونی رئیس‌جمهوری با مردم، تغییر مجریان نسبت به دوره گذشته بود. با وجود پرسش‌های چالشی مجریان پزشکیان آنچه باید را گفت، آن هم بدون پرده پوشی با مردم، بدون پنهانکاری، صریح و شفاف.

رئیس‌جمهوری سخنان خود را با تبریک روز قانون اساسی به مردم ایران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) آغاز کرد. مسعود پزشکیان در ابتدا گزارشی از هفته‌ها و ماه‌های نخست فعالیت دولت خود آغاز کرد. وی در این باره به تشکیل کابینه، هدایت‌ها و حمایت‌های رهبر معظم انقلاب در این زمینه و رأی خوب نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کابینه پیشنهادی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در صد روز اول فعالیت این دولت با حوادث مختلفی مواجه بودیم، به ترور شهید اسماعیل هنیه در شب مراسم تحلیف اشاره کرد و گفت: صهیونیست‌ها شهید اسماعیل هنیه را در تهران به شهادت رساندند و شاهد جنایات رژیم اشغالگر در غزه و لبنان در این مدت بوده‌ایم.
رئیس جمهوری با اشاره به تلاش‌های انجام شده برای تشکیل دولت چهاردهم، افزود: هیأت دولت را براساس نظرسنجی‌های مختلف از احزاب و جناح‌ها تشکیل دادیم و در نهایت وزیران پیشنهادی را به مجلس معرفی کردیم و مجلس هم یک رأی استثنایی به اعضای کابینه داد.
پزشکیان با بیان اینکه پرداخت مطالبات گندمکاران که در قانون دیده نشده بود، اعتراضات پرستاران به حقوق و دستمزد و پاداش بازنشستگان از جمله مسائلی بود که در این مدت با آن درگیر بودیم و تلاش کردیم آنها را در این مدت حل کنیم، اضافه کرد: پس از تشکیل دولت، قانون برنامه هفتم توسعه را به وزیران مربوطه ارجاع دادیم و از آنان درخواست کردیم که برنامه اجرایی برای هر بند آن بنویسند و مسئول هر بخش را نیز برای اجرای اهداف قانون برنامه هفتم مشخص کردیم. رئیس جمهوری ادامه داد: به رغم فرصت کمی که پس از تشکیل کابینه تا زمان تنظیم بودجه داشتیم، توانستیم لایحه بودجه 1404 را در زمان مناسب به مجلس ارائه کنیم. در این زمینه همه آنچه وجود داشت را در قالب اعداد و ارقام در لایحه بودجه آوردیم. پزشکیان با اشاره به برخی انتقادها مبنی بر اینکه بودجه انبساطی نوشته شده است، اظهارکرد: این درحالی است که بودجه انبساطی نوشته نشد، بلکه بسیاری از مواردی که پیش از این در لوایح بودجه مطرح نمی‌شد را در لایحه بودجه آوردیم و نامشان را ذکر کردیم. به گفته رئیس‌جمهوری، خوشبختانه نمایندگان محترم مجلس به کلیات بودجه رأی دادند و از روز یکشنبه بررسی جزئیات لایحه در مجلس شورای اسلامی آغاز شده است.

استفاده از همه اقوام در دولت
پزشکیان یکی از بحث‌های مهم دولت را وفاق ملی عنوان کرد و درباره تلاش‌های دولت چهاردهم برای تحقق وفاق ملی گفت: برای اولین بار بود که در این دولت استاندار سنی و کرد انتخاب شدند، در خوزستان هم برای اولین بار یک عرب را به عنوان استاندار معرفی کردیم، این اتفاق در سیستان و بلوچستان هم روی داد.
وی ادامه داد: اینها بر این اساس بود که باور داشتیم باید از همه اقوام بر اساس شایستگی استفاده کنیم که همین اتفاق افتاد. در زمینه استفاده از توانمندی زنان هم امروز تعداد خانم‌ها در دولت بیشتر از قبل است. پزشکیان با اشاره به اینکه در مسئولیت فرمانداری هم فرماندارانی از میان زنان انتخاب خواهند شد، افزود: همه اینها بدون کمک و پشتیبانی رهبر معظم انقلاب ممکن نبود. این نگاه رهبری در ایجاد وفاق و همدلی آغاز فعالیت‌ها بسیار راهگشا بود.

ناهمخوانی تولید و مصرف در انرژی
رئیس‌جمهوری در پاسخ به سؤالی درباره ناترازی انرژی و احتمال افزایش قیمت بنزین، تصریح کرد: واقعیت این است که ما با ناترازی‌های بدی در برق، گاز، انرژی، آب، پول و محیط زیست مواجه هستیم و همه این ناترازی‌ها در حدی است که می‌تواند بحران ایجاد کند. وی افزود: قرار بود امسال تولید افزایش یابد، اما این امر رخ نداد و تولید نیروگاه‌های ما کفاف مصرف برق را نمی‌دهد، هرچند میزان مصرف ما چندبرابر از متوسط مصرف چند کشور اروپایی و کانادا بیشتر است که همین موضوع یعنی ناترازی تولید و مصرف در کشور، منجر به برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری برای قطعی یک تا دوساعته برق هم شد.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه اکنون نیازمندی‌ها در حوزه مصرف با توان تولید ما همخوانی ندارد، به وضعیت ذخایر نیروگاه‌های کشور اشاره کرد و گفت: وقتی دولت را تحویل گرفتیم، می‌بایست ذخایر نفت و گاز نیروگاه‌های ما 3 میلیارد باشد، اما در آغاز دولت میزان ذخایر یک میلیارد بود که این، یعنی اگر مدیریت نکنیم نمی‌توانیم در زمستان به نیروگاه‌ها سوخت بدهیم. به عبارت دیگـــــــر اگر الان مراقبت نکنیم، سؤال این است که برای زمستان چه کار کنیم؟

وقتی ارز نباشد، بنزین گران می‌شود
پزشکیان در پاسخ به این پرسش مجری که مجلس اجازه نخواهد داد در لایحه ۱۴۰۴ بنزین گران شود و باز هم مجلس تأکید می‌کند به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد، اظهار کرد: وقتی ارز اختصاصی برای این امر تأمین نشود، طبیعی است که بنزین هم باید گران ‌شود. رئیس جمهوری با خوشحالی از طرح این سؤال و با بیان اینکه در این زمینه می‌خواهم صادقانه با مردم عزیزمان صحبت کنم، اظهارکرد: واقعیت این است که ما با ناترازی‌های بدی در حوزه‌های برق، گاز، انرژی و آب، پول و محیط زیست مواجه هستیم و این ناترازی‌ها همه در حدی است که می‌تواند بحران ایجاد کند. وی افزود: امسال قرار بود تولید در کشور افزایش یابد، اما این امر رخ نداد، زیرا نیروگاه‌های ما کفاف مصرف برق را نمی‌دهد و ما ناچار شدیم برق بخش تولید را قطع کنیم. رئیس جمهوری با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری برای توقف مازوت سوزی و قطعی دوساعته برق در منازل ناشی از ناترازی تولید و مصرف برق در کشور و درعین حال کمبود ذخایر نیروگاه‌ها بوده است، ادامه داد: امروز تولید ما جوابگوی نیاز ما در حوزه برق نیست. در مقابل، وقتی هم که دولت را تحویل گرفتیم، ذخایر نفت و گاز نیروگاه‌های ما به جای اینکه 3 میلیارد باشد، یک میلیارد بود. وی گفت: این امر به این معنی است که اگر مدیریت نکنیم نمی‌توانیم در ادامه به نیروگاه‌ها سوخت ندهیم و در این صورت سؤال این است که برای زمستان چه کار کنیم؟

توزیع ناعادلانه یارانه‌ها
رئیس جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ساخت مسکن اظهار کرد: ما تا حالا مسکن ساخته‌ایم، اگر می‌خواهیم مشکل را حل کنیم باید با کارشناسان موضوع را بررسی کنیم. اگر یارانه‌ای که برای سوخت و موارد دیگر می‌دهیم به سرانه جمعیت کشور تبدیل کنیم، نفری ۹۰ میلیون تومان می‌شود اما اکنون این یارانه هم پرداخت می‌شود اما به کسی چیزی نمی‌رسد.

ناترازی‌ها در مرحله بحرانی است
پزشکیان در پاسخ به این پرسش که راهکار دولت چهاردهم برای حل این ناترازی‌ها چیست؟ تصریح کرد: ما تاکنون برای درمان ناترازی‌ها از مسکن‌های موقت استفاده کردیم و هیچ گاه آنها را درمان نکردیم. روند ناترازی‌ها از دولت‌های قبل بوده و الان به جایی رسیده که بحرانی است. قبلاً مدام مسکن می‌زدند، به عنوان مثال ما باید بتوانیم به چاه‌های نفت گاز تزریق کنیم تا از این چاه‌ها نفت برداشت کنیم، اما اکنون نه تنها گاز تزریق نمی‌کنیم بلکه از این چاه‌ها گاز هم برداشت می‌کنیم. وی گفت: اگر نتوانیم این ناترازی‌ها را مدیریت کنیم، به نسل آینده زمین سوخته تحویل می‌دهیم. ما در ذخایر نفت و گاز در دنیا جایگاه بالایی داریم، پس چرا باید به اینجا برسیم؟ زیرا در طول سال‌ها این مسأله را درمان نکردیم و صرفاً با تزریق مسکن عبور کردیم.

تدوین 25 بسته اقتصادی در دولت
رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش تکراری که آیا بنزین گران خواهد شد؟ اضافه کرد: گروه اقتصادی ما، شامل وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی و آقای طیب‌نیا به عنوان مشاور عالی رئیس‌جمهور، در نشستی با کارشناسان اقتصادی به چهار برنامه رسیدند تا روند اقتصادی کشور تغییر کند. وی گفت: این برنامه‌ها اهداف رشد اقتصادی، رشد سرمایه‌گذاری و تولید را در برمی گیرد، دیگری حل ناترازی‌ها و سوم بحث معیشت مردم و ثبات در امنیت غذایی است. درعین حال برنامه‌های اولویت‌دار صنایع و کارهایی که پیشران اقتصاد و تولید هستند نیز تدوین شده است. پزشکیان با بیان اینکه ۲۵ زیربرنامه در این چهار حوزه طراحی و تدوین شده است، اضافه کرد: کارشناسان در برخی بخش‌ها به برنامه مشترک رسیدند. زیرا ما باید مشکل ناترازی‌ها را حل کنیم. وی افزود: ناترازی انرژی یک مجموعه است. ما اکنون در پرداخت پول بازنشستگان و گندمکاران مشکل داریم. اما ۴ میلیارد می‌دهیم بنزین گران وارد می‌کنیم و با قیمت ۳ هزار تومان می‌فروشیم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند را قبول ندارد. این امر نیاز به درمان دارد. اما این درمان باید با نگاه به معیشت مردم انجام شود. رئیس جمهوری تأکید کرد که دولت در هر مداخله در اقتصاد، باید طبقه پایین جامعه را ببیند و قطعاً هم خواهد دید.  وی در پاسخ به این پرسش که شما می‌گویید بنزین را گران می‌کنید، اما بعد تورم ایجاد نمی‌شود؟ بیان کرد: اکنون ما ۲ میلیارد دلار به دانشگاه ارز می‌دهیم تا دانشگاه آینده ما را بسازد. چگونه می‌خواهیم آینده در رقابت علمی و تکنولوژی عقب نمانیم؟ می‌توانیم نبینیم و مسکن بزنیم تا رد شود، آن هم وقتی دلار می‌دهیم و بنزین وارد می‌کنیم. کسری بودجه می‌آوریم که نتیجه آن تورم است که به اقشار ضعیف آسیب می‌زند. وقتی این کار را می‌کنیم به آنها فشار وارد می‌شود. برای اینکه چگونه عمل کنیم با کارشناسان در حال بحث هستیم و نتیجه را می‌گوییم. رئیس جمهوری بیان کرد: در جلسه اخیر غیرعلنی مجلس واقعیت‌ها را بیان کردیم. چرا نتوانیم برق و گاز کارخانجات را تأمین کنیم؟ غیر از این است که مدام مسکن زدیم؟ اگر کارخانه کار نکند دولت نمی‌تواند برای هزینه‌های خود مالیاتی هم بگیرد. امروز ما ۵ سال پشت سر هم تورم ۴۰ درصد را تجربه کردیم.

اطمینان به مردم در حوزه معیشت
وی اظهار کرد: پولی نبود که گندم بخریم، مجبور شدیم از رهبر معظم انقلاب اجازه بگیریم تا از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم و پول گندمکاران را بپردازیم. واقعیت‌ها با آنچه که در عدد و رقم می‌نویسیم، همخوانی نداشت. پرستاران برای یک شب کار کردن ۲۵ هزار تومان می‌گرفتند، با کلی بحث و جمع کردن پول، گفتیم ۸۰ هزار تومان پرداخت کنیم. بنابراین حل ناترازی به سادگی نیست. باید میان کارشناسان اجماع ایجاد شود، باید با مردم گفت‌وگو کنیم و مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی‌کنند. بنابراین دولت مداخله‌ای نخواهد داشت که مردم مشکل پیدا کنند.

چرا با مردم صادقانه حرف نزنیم؟
پزشکیان در پاسخ به پرسشی درباره ابهام مردم در برنامه‌های اقتصادی دولت بیان کرد: وعده داده بودیم در قانون یک میلیون مسکن بسازیم. چرا با مردم صادقانه حرف نمی‌زنیم؟ ۸۰۰ هزار نفر در طرح مسکن ثبت‌نام کردند، ۴۰۰ هزار نفر وام گرفتند. این وام با مبلغی که برای ساخت مسکن لازم است، فاصله زیادی دارد. اینکه من از پشت تریبون وعده‌های غیرواقعی دهم، به جایی نمی‌رسیم. اگر حرف کارشناسان را بپذیریم، در ۴ سال می‌توانیم خیلی از مشکلات اقتصادی را حل کنیم. اول باید خودمان را اصلاح کنیم، بعد مردم باور خواهند کرد. باید نظر کارشناسان را پذیرفته و با آنان همراهی کنیم. کاری می‌کنیم که مشکلات مردم حل شود. یک عمر است که به مردم وعده دادیم، ولی کاری نکردیم.

درآمد اندک دولت
وی درباره اعمال افزایش قیمت در برخی کالاها در ابتدای دولت چهاردهم، یادآور شد: به این موضوع توجه کنید که چقدر ما توانستیم درآمد تا آخر سال داشته باشیم؟ ۱۲ میلیارد دلار که ۳ میلیارد دلار هم کسری دارد. پیش از ما از جایی دیگر پول برداشتند و به جای دیگر دادند و از قبل پول‌ها را پیشخور کردند. رئیس‌جمهور ادامه داد: اکنون ۱۲ میلیارد دلار درآمد دولت است که البته تا آخر سال محقق می‌شود. اگر کسی می‌گوید این حرف دروغ است و شما پول را جای دیگری بردید، بیاید و بگوید. در عین حال ما با استجازه رهبر انقلاب این ۳ میلیارد دلار را هم از صندوق ذخیره ارزی جبران کردیم، اما برای سال بعد چگونه این موضوع را مدیریت کنیم؟ اگر ترامپ نیاید و کاری نکند، هم باز ما مشکل داریم.

تأمین معیشت مردم  
رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا طرح کالابرگ اجرا خواهد شد یا متوقف می‌شود، گفت: گروهی را مشخص کردیم که حداقل معاش روزمره مردم تأمین شود و مشکلی پیش نیاید. اینکه کالابرگ باشد یا به شکل دیگری انجام شود، اجازه دهید که به یک نگاه مشترک برسیم و آن را اعلام کنیم. در هرحال ما مصمم هستیم که معیشت و سفره مردم تأمین شود.

مشکل پرداخت پاداش بازنشستگان
وی در پاسخ به این پرسش که افزایش حقوق‌ها ۲۰ درصد در بودجه پیش‌بینی شده است و برنامه شما چیست؟ بیان کرد: افزایش حقوق بین ۲۰ تا ۴۰ درصد پیش‌بینی شده و تورم نیز حدود ۳۰ درصد است. اینکه می‌گوییم با ناترازی مواجه هستیم، واقعیت است. اگر ناترازی را مدیریت کنیم، می‌توانیم بر مشکلات غلبه کنیم‌. اگر نتیجه مدیریت ناترازی برای هر فرد ۲۰ میلیون باشد، باید با مردم صادق باشیم. الان برای پرداخت پاداش بازنشستگان و پرستاران مشکل داریم. پزشکیان اضافه کرد: اکنون ۲۵ هزار میلیارد تومان کسری داریم. اجازه‌ای که گرفتیم برای پرداخت مطالبات پول‌هایی برداشتیم و کارهایی داریم می‌کنیم. اگر نتوانیم درست برنامه‌ریزی کنیم، با مشکلات بدتری روبه‌رو می‌شویم. ما می‌توانیم درمان کنیم و کاری می‌کنیم عدالت در جامعه شکل بگیرد. نه اینکه فردی که منزل و ماشین بیشتر دارد، بیشتر از یارانه انرژی و سوخت استفاده کند. بر‌اساس داده‌ها، منطقه ۱ و ۲ تهران به اندازه سایر مناطق تهران مصرف دارند. وی افزود: در برخی جاها استخر روباز از گاز مفت دولتی استفاده می‌کنند. باید با مردم صحبت کنیم. من نمی‌گویم استفاده نکنند. پول دارند که خدا را شکر، اما هزینه واقعی انرژی را باید بپردازند. دیگر نباید یارانه به آنها تعلق بگیرد. اگر نتوانیم مدیریت کنیم، با ادامه این روند فردی که داراتر هست، بیشتر از یارانه بهره‌مند خواهد شد و آن کسی که کمتر دارایی دارد، کمتر بهره‌مند می‌شود. این خلاف عدالت است.

درمورد سوریه تلاش‌های دیپلماتیک را دنبال می‌کنیم
پزشکیان در پاسخ به این پرسش که آیا ایران حضور نظامی در سوریه خواهد داشت؟ تصریح کرد: این موضوع قرار است از نظر دیپلماسی گفت‌وگو شود. وزیر امور خارجه در ترکیه گفت‌وگو کرد. سران چهار کشور آستانه یعنی روسیه، ایران و ترکیه و سوریه قرار است گفت‌وگو کنند. کاری که شده، خلاف مصوبه شورای امنیت است. شورای امنیت آنها را تروریست شناخت. کسانی که به اینها کمک می‌کنند، محکوم کنند. سریعاً این چند کشور در این هفته جلسه خواهند داشت و در سطح وزرای خارجه نشست خواهند داشت. در آینده نزدیک دیداری با رئیس‌جمهور روسیه خواهیم داشت. ما تلاش‌های دیپلماتیک را دنبال می‌کنیم.

به بازار اوراسیا نیاز داریم
رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسشی درباره توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای منطقه و پیشبرد مذاکرات، اظهار کرد: در این مدت بیش از ۹۵ تا ۱۰۰ دیدار و گفت‌وگو با مقامات کشورهای مختلف داشتیم. مصوبات خوبی با چین داریم که در حال عملیاتی‌سازی آن هستیم و قرار است که تیمی از آنان به ایران بیاید. با روسیه هم در نفت و گاز و برق مذاکراتی داشتیم و نماینده مسکو هم بزودی در این زمینه برای امضای توافقات حاضر خواهد شد. با کشورهای همسایه مثل قطر و عراق هم توافقاتی را دنبال کردیم.

اسرائیل نمی‌خواهد با دنیا مذاکره کنیم
رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که مذاکرات رفع تحریم‌ها به کجا رسیده است؟ با اشاره به سفر به امریکا یادآور شد: با اروپایی‌ها صحبت کرده بودیم، قرار بود یک هفته بعد بروند در اروپا گفت‌وگو کنند. این دعوا را راه انداختند تا نگذارند ما با دنیا مذاکره کنیم. مسیر خوبی داشت پیش می‌رفت. در امریکا با رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر نروژ و سوئیس صحبت کردم. با خیلی از سران اروپایی صحبت کردم. قرار بود کار کنیم و سوءتفاهم‌ها از بین برود، اما با کاری که اسرائیل با شهادت سیدحسن نصرالله و ترورهای دیگری که انجام داد، مسأله را به‌هم ریختند. روند بین ما و اروپا با مشکل مواجه شد. ما مجبور شدیم واکنش نشان دهیم.

رفع فیلترینگ را با وفاق حل می‌کنیم
پزشکیان در پاسخ به این پرسش که رفع فیلترینگ در این دولت چگونه مدیریت می‌شود؟ اظهار کرد: ما در یک ساختار اگر به دنبال وفاق هستیم باید بین سران قوا ایجاد شود و بعد در شورای عالی فضای مجازی این امر محقق شود. در جلسه سران این موضوع بررسی شد و در نهایت توافق صورت گرفت و به شورا رفتیم که در آنجا با وجود نگاه‌های خاص، کار کارشناسی دیگری در حال انجام است.  وی یادآور شد: من معتقدم به هر شکل - از جمله اینکه رهبری انقلاب هم که خدمت‌شان رسیدیم بر حاکمیت به فضای مجازی تأکید داشتند و از فیلترینگ نگفتند - تلاش خواهیم کرد که با وفاق این موضوع حل شود. تأکید رهبری انقلاب هم بر حل موضوع فضای مجازی است و در نهایت ان‌شاءالله توافق لازم ایجاد می‌شود.

وفاق، دیدن حق دیگران است
رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا وفاق به نوعی تقسیم انتصابات است یا کنار آمدن با بقیه است و به طور کلی وفاق از نگاه شما یعنی چه؟ بیان کرد: وفاق یعنی پایبندی به حق و عدالت و دوری از ضلالت یا پایبندی به نفس. اختلاف زمانی شکل می‌گیرد که من حق شما را ضایع می‌کنم. تمام اختلاف‌ها به دلیل منیت‌ ما است وقتی که حق دیگران را به خاطر جنسیت، قومیت یا مذهب نادیده می‌گیریم.

قانون باید براساس عدالت نوشته شود
وی در پاسخ به این پرسش که انتظار دارید بخش‌های مختلف در بخش وفاق چه کمکی به دولت کنند؟ بیان کرد: ما باید حقوق مردم را در قانونگذاری رعایت کنیم. قانون باید عادلانه نوشته شود. همه محترم هستند و جایگاه دارند. اگر قانونی بنویسیم که عدالت در آن دیده نشود اجرا نمی‌شود. قانون باید بر اساس عدالت و حق نوشته شود و حقوق عده‌ای را زیرپا نگهداریم. اگر بر اساس حق و عدالت قانون نوشته و بر اساس حق و عدالت قصاوت کنیم همه راضی می‌شوند. رئیس جمهوری تصریح کرد: این را بارها از رئیس قوه قضائیه شنیدیم، اما وقتی به رده پایین می‌رسد افراد بر اساس منیت عمل می‌کنند. به فرض اگر من مجرم هستم باید بر اساس جرم خودم مجازات شوم. هر ایرانی دریایی از قوت و قدرت است در هر قومیت و جنسیتی اگر این را پذیرفته و زمینه رشد آن را فراهم کنیم از بحران بیرون می‌آییم. زمانی از بحران بیرون می‌آییم که همه را بازی دهیم. وی ادامه داد: در جنگ عراق هیچی نداشتیم اما مردم در صحنه بودند. برای عزت و سربلندی به صحنه آمدند. همان‌هایی که می‌گفتیم لات هستند در جبهه صحنه‌هایی می‌آفریدند که شگفت‌انگیز بود. اگر مردم باور کنند مملکت برای آنان است و بر اساس عدالت با آنها رفتار می‌کنیم مشکلات حل می‌شود.

ضرورت صداقت با مردم
پزشکیان در پاسخ به این پرسش که برنامه‌های دولت برای توسعه عدالت در حوزه بهداشت و درمان و تقویت بنیه علمی و آموزش مدارس دولتی چیست؟ بیان کرد: دو برنامه داریم؛ هر هفته با کارشناسان جلسه می‌گذاریم. یکی سخت‌افزاری است. ما مصمم هستیم با کمک مردم مدرسه بسازیم. پول هم نداریم با کمک مردم در عرض یکسال مدارس را خواهیم ساخت. من وقتی رئیس دانشگاه بودم در عرض ۶ ماه ۶۰۰ خانه بهداشت ساختم. نگاه و باور بسیجی مشکل را حل می‌کند. مردم اگر باور کنند که ما قصد حل مشکل داریم به میدان می‌آیند. از نظر نوع کلاس و چگونگی آموزش باید از روش‌های علمی آموزش استفاده کنیم. باید حل مسأله و کار تیمی و ارتباطات و ساختارسازی آموزش دهیم. این نگاه در نوع چینش کلاس شکل می‌گیرد.
رئیس جمهوری درباره برنامه دولت جهت توسعه عدالت در موضوع بهداشت، نیز گفت: درباره بهداشت و درمان هم پزشک خانواده را پیگیری می‌کنیم که بسته خدمت، مسئول و جمعیت مشخص می‌شود و اگر در این ساختار هیچ ایرانی از خدمات پزشکی دور نخواهند ماند و اگر هم مسئول آن خدمت مشخص به یک گروه جمعیت معین، اقدامات لازم را انجام ندهد، مشخص است باید از چه کسی بازخواست کرد. وی یادآور شد: در این مسیر دیگر کسی که پولدار است یا مقامی دارد یا به اصطلاح آشنا دارد نمی‌تواند به شکل دیگری از خدمات برخوردار شود. آن کسی که پولدار است می‌تواند برود و در خارج از این سیستم امور خود را پیگیری کند اما آنچه که دولت از خدمات پزشکی ارائه می‌دهد در نظام پزشک خانواده جلوی این را می‌گیرد.

بستر اجرای قانون حجاب فراهم نیست
رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که قانون حجاب چه زمانی ابلاغ و چه زمانی اجرایی می‌شود؟ بیان کرد: در این رابطه خیلی بحث داریم می‌خواستند اوایل که ما آمدیم اجرا کنند. از نظر اجرایی خیلی ابهام دارد. می‌خواهیم یک چیزی را درست کنیم، اما ممکن است با مداخله بدتر شود. قرار است گفت‌وگو کنیم تا هم اصول و ارزش خودمان را داشته باشیم و هم کاری نکنیم که وفاق و همدلی جامعه را به هم بزنیم.
پزشکیان تصریح کرد: از نظر من که باید اجرا کنم، خیلی از مسائل در این قانون جای سؤال دارد. باید کسانی که می‌خواهند این کار را کنند، مهارت و توانمندی برای اجرا داشته باشند. من این بستر را در سیستم اجرایی کشور نمی‌بینم. باید گفت‌وگو کنیم. وی اظهارکرد: فرض کنید من راننده اسنپ هستم و خانمی سوار ماشین می‌شود که حجاب کامل را ندارد و ما می‌خواهیم چه کار کنیم؟ هم راننده و هم مسافر را جریمه کنیم! یا رستوران دارم و خانمی که حجاب کامل ندارد وارد می‌شود و صاحب رستوران و آن خانم، هردو را جریمه کنیم؟ با این روش امکان‌پذیر است؟ کاری نکنیم کسانی که ربطی به آنان ندارد هم ناراضی شوند. نظام آموزش و پرورش ما در این زمینه مشکل داشته است که ما آنجا موضوع را حل نکرده‌ایم و اینجا می‌خواهیم بیاییم و موضوع را این‌گونه حل کنیم؟ آیا می‌شود؟ پزشکیان در پایان سخن خود، در پیامی خطاب به مردم اظهار کرد: بر نگاه و باور خود هستم. با تمام وجود می‌خواهم به مردم خدمت کنم. هیچ باوری جز خدمت ندارم. می‌خواهیم همه ایرانیان دست به دست هم داده و ایران را درست کنند. اگر دعوا کنیم ساده‌ترین مسائل به چالش تبدیل می‌شود. با چالش‌های بزرگی مواجه هستیم. دشمنان می خواهند ما را شکست دهند، اگر ما باهم باشیم هیچ‌کس نمی‌تواند ما را شکست دهد. آرزوی توفیق برای همه ایرانیان دارم.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست