انتقال ۲ قلاده خرس سیاه آسیایی به سیرجان

جامعه

81859
انتقال ۲ قلاده خرس سیاه آسیایی به سیرجان

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: ۲ قلاده خرس سیاه آسیایی که در مرکز بازپروری پردیسان نگه‌داری می‌شدند به شهرستان سیرجان در استان کرمان منتقل شدند.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، غلامرضا ابدالی روز سه شنبه اظهار داشت: به دلیل آنکه فضایی که این ۲ قلاده خرس در پردیسان نگهداری می‌شدند کوچک بود و از نظر آب و هوایی نیز به فصل سرد سال نزدیک می‌شویم ترجیحا به سیرجان در استان کرمان منتقل شدند.

وی اظهار داشت: با توجه به برنامه‌هایی که سازمان حفاظت محیط زیست برای بازوحشی سازی و معرفی مجدد این گونه‌ها به طبیعت اصلی آنها در جنوب شرق ایران دارد، این گونه‌ها به صورت امانی و موقت به این محل منتقل شدند.

ابدالی افزود: بدیهی است پس از انجام آزمایش‌های ژنتیکی و مشخص شدن تعلق این گونه‌ها به زیستگاه‌های کشور قطعاً برنامه بازوحشی سازی و معرفی آنها به طبیعت اجرا خواهد شد.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: طبق تفاهم نامه‌ای که با شرکت گل گهر سیرجان داریم، مقرر است تا بررسی‌ها و کار مطالعاتی برای احداث مرکز بازوحشی سازی گونه خرس سیاه آسیایی در جنوب شرق کشور که خاستگاه این گونه است، مطابق استانداردهای موجود دنیا و در راستای انجام مسئولیت‌های اجتماعی شرکت یاد شده انجام گیرد.

خرس سیاه آسیایی گونه‌ای نادر از خرس‌هاست که نسبت به همنوعان خود جثه‌ای متوسط دارد، این گونه شبگرد است و برخلاف دیگر همنوعان خود خواب زمستانی ندارد. عمر آن حدود ۲۵ سال است.

اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت این حیوان را در فهرست گونه‌های در خطر انقراض و در رده آسیب‌پذیر قرار داده‌ است که بیشتر به‌دلیل جنگل‌زدایی و شکار این حیوان برای استفاده از برخی اعضای بدن آن است.

خرس سیاه شباهت ریخت‌شناسانه بسیار زیادی با خرس‌های ما قبل تاریخ دارد و برخی دانشمندان این گونه را نیای دیگر گونه‌های امروزی خرس می‌دانند، در گذشته نه چندان دور این خرس در مناطق وسیعی از آسیا، اروپا و آفریقا از جمله خاورمیانه و آسیای مرکزی و اروپای شرقی و اروپای غربی و شبه جزیره عربستان و حتی شمال آفریقا زندگی می کرد اما امروز فقط در چند کشور آسیایی و آن هم به صورت تکه تکه و محدود زندگی می کند و جمعیت آن در حال کاهش است، خرس سیاه هرچند بیشتر گیاه‌خوار است اما رفتاری پرخاش‌گرانه نسبت به انسان دارد.

امروزه زیستگاه خرس سیاه آسیایی در ایران در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان است که در جنوب کرمان هم در مناطق زریاب، بحرآسمان، مارز، قلعه گنج و کهنوج زیست می‌کند.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه