رئیس سازمان امور دانشجویان در گفت و گو با «ایران» برنامه های وزارت علوم برای دانشجویان را تشریح کرد
بوی تغییر از اوضاع دانشگاه می آید
جامعه
82035
گرامیداشت روز دانشجو همهساله در روز ۱۶ آذر جهت ارج نهادن به مقام سه شهید دانشجو، برگزار میشود. امسال نیز مراسم دانشجو در دانشگاههای سراسر کشور برگزار شد و امروز نیز رئیس جمهوری برای شرکت در این مراسم در دانشگاه شریف حضور یافت.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، روز دانشجو نه تنها یک عنوان بلکه سنتی برای اهمیت دادن به مقام دانشجو و کسی است که آینده کشور توسط آن رقم خواهد خورد.
سعید حبیبا رئیس سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با «ایران» با تأکید بر اینکه آینده کشور در دست دانشجویان است، گفت: اگر میخواهیم آینده خوبی در کشور داشته باشیم باید مسائل پژوهشی و آموزشی دانشجویان را به بهترین شکل ممکن حل کرده و تسهیلات لازم را در این زمینه فراهم کنیم.
وی تأکید کرد: اگرچه ما درگیر تحریم هستیم و مشکلات اقتصادی و مالی داریم و دانشجویان هم این موضوع را درک میکنند ولی ما هم وظیفه داریم از آنها حمایت کرده و امکانات و شرایط لازم را فراهم کنیم تا تحقیق و پژوهشهای خودشان را به بهترین شکل ممکن انجام دهند زیرا از این طریق میتوان آینده خوبی برای دانشجویان به عنوان مسئول، معلم، استاد، مدیر و حتی رئیس جمهوری رقم زد.
وی در پاسخ به این سؤال که برنامه وزارت علوم برای منزلتیابی دانشجویان در محیط آموزشی و پژوهشی چیست، گفت: برای اینکه دانشجویان بتوانند از فضای آموزشی و پژوهشی حداکثر استفاده را ببرند، دنبال این هستیم یک فضای امیدوارکننده، فزاینده، شاد و مفرح ایجاد کنیم. به عنوان مثال میتوانیم برنامههایی را که حامی و پشتیبانی کننده از دانشجویان هستند، داشته باشیم .از این رو طبق برنامهریزیها المپیادهای ورزشی فناورانه را داریم که در زمینه آی تی، روباتیک و فناوری است اما خلاقیتهای سطح بالا را میطلبد. در این جشنواره پس از گذراندن مراحل استانی و کشوری دانشجویان میتوانند در بخش بینالمللی شرکت کنند. این المپیاد سال آینده در کشور آلمان برگزار خواهد شد.
حبیبا افزود: اقدام دیگری که برای دانشجویان در دولت چهاردهم در نظر گرفته شده بورس دانشجویی است. سازمان امور دانشجویان متولی بورس داخل و خارج از کشور است. برای اینکه بتوانیم بر اساس سند جامع ملی کشور و منویات رهبری عمل کنیم، در برخی از رشتههایی که مورد نیاز کشور هستند، بورسی به نام بورس دانش را پیشبینی کردیم. در این بورس مبلغی حدود ۵ تا ۷ میلیون تومان به صورت ماهانه به دانشجو داده میشود تا در رشتههایی که صنعت به آن نیاز دارد تحصیل کنند و همچنین در فضای آن صنعت مشغول به کار شوند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: این نیازها از سوی صنایع به ما اعلام شده است؛ یعنی صنایع به ما اعلام میکنند که به چه متخصصانی در چه زمینههایی نیاز دارند و ما نیز متناسب با نیاز آنها دانشجویان را آموزش میدهیم. در این زمینه امسال یک حرکت جدی را شروع کردیم و برخی از صنایع هم به آن ورود کردند.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: از دیگر اقدامات ما افزایش میزان تسهیلات و دیعه مسکن برای دانشجویان متأهل، ارائه وام تحصیلی برای دانشجویان و همچنین ارائه وامهای ضروری از جمله بیماریهای خاص و تولد فرزند است. وی در پایان اظهار کرد: بحث سلامت جسم و روان دانشجویان برای ما بسیار اهمیت دارد. از این رو اقداماتی را برای پایش سلامت دانشجویان انجام دادیم. برخی از دانشجویان بیماریهایی داشتند و خودشان از آن بیخبر بودند که با بررسیهای ما این بیماریها به آنها اعلام و درمانشان آغاز شد.
دانشگاه فرمانده و رئیس نمیخواهد
وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه فرمانده و رئیس نمیخواهد، گفت: دانشجویان باید سه عنصر آزادی، قانون و امنیت را رعایت کنند. دیگر اینکه باید با همه تشکلها برخورد عادلانه صورت گیرد. حسین سیمایی با حضور در یک برنامه تلویزیونی به مناسبت روز دانشجو، با گرامیداشت این روز با تأکید بر اینکه فضای دانشگاه را فضای مطلوب و قابل قبول ارزیابی نمیکنم، گفت: از بابت امید، نشاط و اعتماد، دانشجو الان در وضعیت روحی خوبی به سر نمیبرد و احساس میکند اثرگذاری وی کم است و درباره آینده شغلی خود نگران هستند. همچنین مراودات بینالمللی کم است و دانشجویان خشنود نیستند که در صورت تداوم برای توسعه کشور این وضعیت خطرناک است.
سیمایی صراف افزود: احساسم این است که به خاطر رویکرد تازه کشور و انتخابات ریاست جمهوری یک امید نسبی ایجاد شده ما نیز سعی کردیم اعتمادسازی کنیم و به قشری که حالت یأس و ناامیدی دارند توجه کنیم، من این ایام با تشکلها نشست داشتهام که آخرین آن روز چهارشنبه بود که با انجمنهای علمی جلسه داشتم که کمتر به آنها توجه شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید امن باشد ولی امنیتی نباشد، خاطر نشان کرد: برخیها با حسننیت به دانشگاه سوء ظن دارند و نگران هستند که باید این دوستان را به تاریخ یک صد سال تحولات دانشجویی ارجاع بدهم، نو اندیشی دینی از دانشگاهها آغاز شد، بعد از انقلاب اسلامی بیشترین قشری که با رهبران نهضت در تماس بودند دانشگاهیان بودند.
وی با تأکید بر اینکه دانشجو باید روحیه مطالبه گری داشته باشد، گفت: مهم این است که آزادی پس از بیان تضمین شود اگر موانع را برداریم انگیزه برای پویایی را دارد. دانشجویان باید سه عنصر آزادی، قانون و امنیت را رعایت کنند. دانشگاه فرمانده و رئیس نمیخواهد و دیگر اینکه باید با همه تشکلها برخورد عادلانه صورت گیرد.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی از اساتید و دانشجویان در خصوص بخشش دانشجویان اخراجی گلایهمند هستند و اعلام شده یک دانشجونما بازگشته است که ۸۰ دانشجوی دختر از رفتار وی شکایت داشتند گفت: در خصوص موردی که اعلام کردید، شاکیان زیادی دارد از ۳ نفریعنی یک دانشجو، یک مدیر قبلی آموزش عالی و یک مدیر حوزه آموزش عالی خواهش کردم این فرد را معرفی کنید. چون دانشگاه جای بیعفتی و بیاخلاقی نیست. خواستهام که به من فقط مشخصات بدهند. نسبت به بداخلاقیها بشدت حساس هستم. دو تا سه ماه است که خواستم بگویند چه کسی است.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: درباره دانشجویان اخراجی، ما جز ۲ مورد اخراجی نداشتیم. ۴۰ مورد بود که به دو مورد رسیده است که دانشجوی تعلیقی داشتیم. ما فرمان ندادیم همه دانشجویان معلق بازگردند، یک به یک پروندههای این دانشجویان بررسی شد و در تمام این پروندهها ایراد حقوقی دیدم که اگر به دیوان عدالت اداری هم ارسال میشد، نقض میشد. ما این پروندهها را با وجود ایرادات موجود بررسی کردیم و با فهرست گفتیم بازگردند، اما جایزالخطا هستیم، اگر جایی اشتباه کردیم به ما بگویند اگر کسی خارج از لیست به دلیل اعتراضات ۱۴۰۱ تعلیق شده هم بگویند، ما ۱۵۰ پرونده محروم از تحصیل داشتیم که همه بررسی شده است.
وی همچنین به موضوع مهاجرت اساتید اشاره کرد و گفت: مهاجرت ناشی از روند جهانی شدن است این روند باعث شده جابه جا شدن راحت شود که برای این نوع مهاجرت نمیشود کاری انجام داد، اما نوعی از مهاجرتها به دلایل اقتصادی، فرهنگی، مسکن و معیشت است؛ به عنوان مثال یک استادیار پایه یک ۲۱ الی ۲۲ میلیون تومان حقوق دریافت میکند، یک استادتمام بعد از ۴۰ سال خدمت حدود هزار دلار میگیرد. وقتی دانشجوی این استاد آن طرف آب میرود تا ۸ هزار دلار حقوق میگیرد اینجا با فرار کردن مواجه میشویم که ناخواسته است. باید ببینیم چه چیزی باعث فرار شده است که از آن جلوگیری کنیم.
غزل رضاییثانی
خبرنگار
انتهای پیام/