دکتر مردانی در گفت‌وگو با «ایران آنلاین»:

واکسن آنفولانزا؛ کم عارضه‌ترین راه پیشگیری/ تزریق واکسن در گروه‌های در معرض خطر زمان طلایی ندارد

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

82288
واکسن آنفولانزا؛ کم عارضه‌ترین راه پیشگیری/ تزریق واکسن در گروه‌های در معرض خطر زمان طلایی ندارد

فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: برای گروهی از افراد که در معرض خطر هستند زدن واکسن آنفولانزا در هر زمانی مفید خواهد بود.

دکتر مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیر گروه بیماری‌های عفونی این دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره شروع دوباره تبلیغ برای واکسن آنفولانزا با وجود گذشتن فصل طلایی آن اظهار کرد: برای گروهی از افراد که در معرض خطر هستند زدن واکسن آنفولانزا در هر زمانی بی فایده نخواهد بود.

 تزریق واکسن در گروه‌های در معرض خطر

وی ادامه داد: گروه در معرض خطر همچون افراد بالای ۶۰ سال، کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، بیماران سرطانی که شیمی درمانی می‌شوند، بیمارانی که رادیو تراپی می‌شوند، بیماران صعب‌العلاج دارای دیابت کنترل نشده، بیماران قلبی یا ریوی هر موقع که این واکسن را بزنند مفید خواهد بود. اگر این افراد واکسن نزنند ممکن است تا سال آینده یعنی ماه‌های مهر و آبان که مجدد واکسن آنفولانزا به بازار می‌رسد به آنفولانزا مبتلا شوند و دچار عفونت بعد از این بیماری شوند و منجر به فوتی شود. پس برای افراد در معرض خطر هر وقت واکسن بزنند، خوب است. 

فوق تخصص بیماری‌های عفونی درباره زمان مناسب تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد عادی جامعه بیان کرد: برای مردم عادی که جزو گروه در معرض خطر نیستند، بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا و ایمن کردن بدن خود تا سال آینده شروع فصل سرد سال یعنی ماه‌های مهر و آبان است.

تاثیر ۷۰ درصدی واکسن آنفولانزا 

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اهمیت تزریق واکسن آنفولانزا عنوان کرد: تمام مطالعاتی که در دنیا انجام شده نشان می‌دهد که ساده‌ترین، کم خطرترین و ارزان‌ترین راه پیشگیری از آنفولانزا واکسن است. زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شست‌وشوی مداوم دست‌ها و رعایت نکات بهداشتی و ... هم لازم و موثر هستند ولی این موارد ممکن است پاسخگو نباشد. واکسن آنفولانزا حدود ۷۰ درصد می‌تواند از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کند‌. این موضوع به خصوص برای گروه‌های در معرض خطر بسیار اهمیت دارد چرا که اگر آنفولانزا بگیرند و دچار عوارض آن همچون سینه پهلو، عفونت گوش میانی و ... شوند عاقبت خوبی نخواهد داشت.

کم عارضه‌ترین راه پیشگیری

دکتر مردانی درباره عوارض واکسن آنفولانزا توضیح داد: در زمان همه گیری ویروس کرونا برای جلوگیری از مرگ و میر بالا واکسن کرونا برای تزریق تایید شد، چون درمان دیگری برای جلوگیری وجود نداشت. برخی از واکسن‌های کرونا عوارضی داشتند ولی بهتر از مبتلا شدن به کرونا و احتمال مرگ بود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: الان ۱۲۰ سال است که واکسن آنفولانزا در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. واکسن آنفولانزا کم عارضه‌ترین واکسنی است که در دنیا وجود دارد و هیچ عوارضی در طولانی مدت به دنبال نخواهد داشت.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه