حمایت از فناوران با طرح بیمه هوش مصنوعی

یادداشت‌ها

82474
حمایت از فناوران با طرح بیمه هوش مصنوعی

حیدر ربیعی  استاد دانشگاه و عضو انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، طبیعتاً هر اقدامی با یکسری ریسک‌های سیستماتیک و غیر سیستماتیک روبه‌رو است. متخصصین مرتبط نیز برخی ریسک پذیر و بعضی دیگر ریسک گریزند. موضوع هوش مصنوعی و برنامه‌های یادگیری ماشین و عمیق نیز از این قاعده مستثنی نیست و بازیگران آن در آینده با ریسک ذاتی پروژه‌های هوش مصنوعی مواجه خواهند شد. حالا دیگر شاهد تغییر و تحولات اساسی جهان در این زمینه هستیم و مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تأکید دارند. بنابراین به منظور رفع دغدغه ریسک هوش مصنوعی، به مسئولین پیشنهاد می‌شود صندوق حمایت از هوش مصنوعی تأسیس یا طرح بیمه مختص هوش مصنوعی اجرا شود.
در این صورت تعداد زیادی از متخصصان، در این زمینه گام‌های جدی‌تری برمی دارند و درنتیجه، سودی وافر نصیب کشور خواهد شد. با همکاری سه جانبه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان ملی هوش مصنوعی و شرکت‌های معتبر بیمه، می‌توان بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌های هوش مصنوعی کشور را بیمه کرد.
حتی می‌توان با هدف ایجاد آرامش و حمایت از متخصصان و جوانان و خانواده‌ آنها، محصول خاص بیمه‌ای برای شرایط نتایج حاصله و برخی از شرایط خاص هوش مصنوعی با نام  طرح « بیمه هوش مصنوعی» برای اولین بار در کشور طراحی کرد.
 به عنوان مثال دراین طرح، حق بیمه‌ ازسوی مجری طرح، با مشارکت سازمان هوش مصنوعی و وزارت ارتباطات به شرکت بیمه پرداخت می‌شود و در صورت وقوع اتفاق ناخواسته برای متخصص یا پروژه وی یا نگرفتن نتیجه مطلوب، شخص می‌تواند در مدت زمانی مشخص، به صورت ماهیانه و یا به صورت یکجا، مبلغی را دریافت کند. به این منظور پیشنهاد می‌شود طرحی مختص متخصصان و پروژه‌ها، طراحی شود و محاسبات حق بیمه این طرح، با لحاظ کردن طبقه متخصص و پروژه در طبقه کم‌ریسک انجام شود.
بنابراین باید کمترین حق بیمه از صاحبان پروژه و متخصصان اخذ و مابه‌التفاوت آن، از محل منابع بودجه سازمان هوش مصنوعی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت شود. همچنین باید این طرح قابل انعطاف باشد تا اگر متخصصان یا صاحبان پروژه تمایلی به افزایش پوشش‌های بیمه‌ای داشته باشند، کاملاً قابل مذاکره و انجام باشد. به منظور جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی، پروژه‌ها و متخصصین باید از سوی مراجع ذی‌صلاح معرفی و تأیید نهایی به یکی از دو مرجع وزارت ارتباطات یا سازمان ملی هوش مصنوعی مشروط شود. همچنین سازمان ملی هوش مصنوعی با عقد تفاهمنامه یا قرارداد، طرح بیمه پروژه‌های هوش مصنوعی را به شرکت‌های بیمه معتبر کشور واگذار کند. پیشنهاد می‌شود متخصصان مشمول این طرح بتوانند به عنوان مشوق، از شرایط و تخفیف‌های ویژه‌ برای سایر خدمات بیمه‌ای همچون بیمه ثالث و بدنه خودرو هم بهره‌مند شوند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها