فوق تخصص ریه در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛

مشکلات تنفسی و ریوی؛ عمده‌ترین مسئله در زمان تشدید آلودگی هوا/ مراجعه مکرر بیماران ریوی به مراکز درمانی

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

82510
مشکلات تنفسی و ریوی؛ عمده‌ترین مسئله در زمان تشدید آلودگی هوا/ مراجعه مکرر بیماران ریوی به مراکز درمانی

دکتر حمید سهراب پور گفت: این روزها بیماران بسیاری به خاطر آلودگی هوا به مراکز درمانی می‌آیند و تحت درمان قرار می‌گیرند.

دکتر حمید سهراب پور متخصص بیماری‌های داخلی و فوق تخصص بیماری‌های ریوی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره تبعات و آثار مخرب آلودگی هوا بر روی ریه اظهار کرد: تشدید آلودگی و هوای ناسالم برای همه گروه‌های جامعه ضرر دارد و بیشتر بر روی گروه در معرض خطر آسیب‌های جدی را به دنبال دارد. برای همه گروه‌ها به خصوص افراد درگیر با بیماری‌های زمینه‌ای همچون آسم، برونشیت، بیماری‌های قلبی و عروقی و ... عوارض اجتناب ناپذیری دارد. مشکلات تنفسی و ریوی از عمده‌ترین مسائلی است که به خاطر تشدید آلودگی هوا به وجود می‌آید و این موارد در افراد دارای زمینه بیماری تشدید می‌شود.  

مراجعه مکرر بیماران ریوی به مراکز درمانی

وی ادامه داد: این روزها بیماران بسیاری مراجعه می‌کنند و تحت درمان قرار می‌گیرند. مراجعات مکرر را به اورژانس شاهد هستیم. شرایط هوایی ناسالم باعث بدتر شدن حال افراد دارای بیماری زمینه‌ای شده است. برخی از بیماران هم حتی تا مرز بستری شدن پیش می‌روند. 

این فوق تخصص بیماری‌های ریوی درباره تعطیلی مدارس و ادارات در زمان تشدید آلودگی هوا بیان کرد: طبیعتا تعطیلی مدارس و ادارات به عنوان یک راه حل موقتی است. در هر صورت بودن در هوای آلوده و ناسالم هم خطرآفرین است. در این زمینه باید تدابیر اساسی انجام شود. مشکل آلودگی هوا در همه کشورها وجود دارد. باید با برنامه ریزی و تدابیر لازم با آن مقابله کرد. 

۶۰ درصد مشکل آلودگی هوا به علت وسایل نقلیه است

دکتر سهراب پور با اشاره به اینکه ۶۰ درصد مشکل آلودگی هوا به علت وسایل نقلیه است، توضیح داد: کیفیت سوخت خودروها مناسب نیست و تعداد تولید وسایل نقلیه روز به روز هم بیشتر می‌شود. از طرفی باید برای افزایش وسایل نقلیه عمومی تمهیداتی اندیشیده شود تا کمبود اتوبوس و زیاد بودن فاصله آمدن مترو به ایستگاه‌ها منجر به افزایش خودرو در خیابان‌ها نشود و مردم با وسایل نقلیه عمومی رفت و آمد کنند. 

وی در ادامه افزود: برخی مناطق هستند که اتوبوس کافی ندارند، بنابراین مردم مجبور می‌شوند از اتومبیل شخصی خود برای رفتن به محل کار استفاده کنند که هم به آلوده شدن بیشتر هوا منجر می‌شود و هم ترافیک را به دنبال دارد. در حال حاضر موتورسیکلت هم نسبت به گذشته بیشتر شده که آلاینده آن‌ها هم کمتر از اتومبیل‌ها نیست.

مجهز شدن خودروها به تکنولوژی روز دنیا

این متخصص داخلی خاطرنشان کرد: لازم است ماشین‌هایی که تولید می‌شوند به تکنولوژی روز دنیا مجهز شوند. در کشور ما مصرف سوخت وسایل نقلیه دو یا سه برابر  کشورهای دیگر است. برخی از خودروها هم از استاندارد خارج هستند و آلاینده‌های بیشتری تولید می‌کنند که همین عوامل به تشدید آلودگی هوا دامن می‌زند.

دکتر سهراب پور با اشاره به عدم مازوت سوزی در برخی از نیروگاه‌ها در دولت چهاردهم اظهار کرد: برخی مناطق صنعتی نیز در اطراف شهرهای بزرگ وجود دارند که آلودگی ایجاد می‌کنند که البته امکان انتقال آن‌ها هم وجود ندارد. در حال حاضر در برخی از نیروگاه‌ها مازوت سوزی انجام نمی‌شود. نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و صنایع آلوده کننده هوا هستند. در فصل سرد سال و با ایجاد وارونگی و کم بودن نزولات آسمانی شاهد تشدید آلودگی هوا هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در هر صورت آلودگی هوا پدیده‌ای است که باید با آن به صورت جدی برخورد کرد و این مستلزم برنامه ریزی، هزینه و صرف زمان است. سال‌های گذشته تشکیلاتی برای کنترل آلودگی هوا به وجود آمد اما هنوز آن طور که باید برنامه ریزی مناسبی ایجاد نشده است. امید است در دولت چهاردهم تدابیر مناسبی برای جلوگیری از تشدید آلودگی هوا لحاظ شود. 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه