مدیر انجمن آلزایمر در گفت‌وگو با «ایران آنلاین»:

سن فراموشکاری در ایران کاهشی شد!

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

82704
سن فراموشکاری در ایران کاهشی شد!

معصومه صالحی با اشاره به اینکه سن ابتلا به آلزایمر پایین آمده است، گفت: تشدید آلودگی هوا و متعاقب آن کم شدن فعالیت‌های اجتماعی یکی از علت‌های این امر محسوب می‌شود.

معصومه صالحی مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران و کارشناس پرستاری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره اینکه چرا سن ابتلا به آلزایمر پایین آمده است، اظهار کرد: عوامل بسیاری بر روی کاهش سن آلزایمر تاثیر داشته است. تشدید آلودگی هوا و متعاقب آن کم شدن فعالیت‌های اجتماعی و عدم فعالیت بدنی یکی از علت‌های این امر محسوب می‌شود. این روزها هم که درگیر آلودگی هوا و تعطیلی مدارس و ادارات هستیم. امروزه عصر تکنولوژی است و بیشتر افراد به فضای مجازی خو گرفته‌اند و نسبت به گذشته فعالیت بدنی کمتری دارند.

وی ادامه داد: همچنین عدم دریافت مواد غذایی مورد نیاز بدن همچون سبزیجات، حبوبات، غلات، گوشت سفید و قرمز و ... می‌تواند در پایین آمدن سن آلزایمر موثر بوده باشد. در مراحل آخر مصرف نادرست از قند و شکر هم در ابتلا به آلزایمر بی تاثیر نیست. 

وی با اشاره به ویروس همه گیر کرونا بیان کرد: کرونا در کل دنیا به وجود آمد و مشکلاتی را با خود به ارمغان داشت. در زمان کرونا افراد اضطراب و استرس بسیاری داشتند، ارتباطات اجتماعی کاهش پیدا کرده بود، اغلب افراد به دلیل نگرانی از ابتلا و به خطر افتادن خود و خانواده رفت و آمدی نداشتند و ارتباطات بیشتر در فضای مجازی و به صورت دورادور بود. ویروس همه گیر کرونا یکی از علت‌های پایین آمدن سن ابتلا به آلزایمر و افزایش میزان آن شده است.

مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران در ادامه خاطرنشان کرد: روز به روز هم میزان سن در جامعه بالاتر می‌رود و امید به زندگی هم بالاست. هرچقدر که به سمت جمعیت سالمندی می‌رویم روند ابتلا به آلزایمر بیشتر می‌شود. کما اینکه در چند سال پیش نزدیک به پنج سال گذشته حدودا ۱۰ درصد جامعه سالمند بود، اما الان به ۱۴ درصد رسیده است. 

صالحی درباره کنترل بیماری آلزایمر توضیح داد: آلزایمر هرچقدر زودتر تشخیص داده شود در روند پیشرفت آن موثر است. آلزایمر ممکن است از ۱۰ سال قبل در یک فرد شروع شده باشد و به صورت مخفی در بدنش وجود داشته باشد، در ادامه در ناحیه مغز رسوب کند و فعالیت‌های فرد دیگر آن طور که باید باشد خوب پیش نرود. 

وی ادامه داد: اگر افراد از سن ۵۰ سالگی به بالا سالی یک‌بار تست افسردگی و شناخت شخصیتی بدهند در تشخیص آلزایمر موثر خواهد بود، چون یک سری از افسردگی‌ها اگر درمان نشوند منجر به آلزایمر می‌شوند. یکسال تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر موجب میشود که این بیماری ۵ سال به تعویق بیفتد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه