در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛

سکته و نارسایی قلبی؛ ره‌آورد آلودگی هوا/ بیماران قلبی در منزل بمانند

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

82784
سکته و نارسایی قلبی؛ ره‌آورد آلودگی هوا/ بیماران قلبی در منزل بمانند

دکتر منوچهر قارونی گفت: آلودگی هوا در طولانی مدت منجر به بروز بیماری ریوی می‌شود، پس از آن نارسایی ریه را به همراه دارد و در نهایت به نارسایی قلبی می‌رسد.

دکتر منوچهر قارونی متخصص بیماری‌های قلبی و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره آسیب‌های آلودگی هوا بر بیماران قلبی و عروقی و بالا رفتن احتمال سکته قلبی اظهار کرد: هوای آلوده برای همه گروه‌های جامعه مضر است. اما تشدید آن به خصوص برای افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، بیماران قلبی و عروقی، افراد مسن، کودکان و خانم‌های باردار خطرآفرین‌تر است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: وقتی هوا آلوده می‌شود، میزان اکسیژن هوا کم شده و متعاقب آن میزان گاز CO2 بیشتر خواهد شد. این امر منجر به تنگی نفس می‌شود. آلودگی هوا در ادامه مشکلاتی همچون سکته قلبی و نارسایی قلبی را نیز به دنبال دارد. هوای آلوده و در معرض آن قرار گرفتن بسیار خطرناک است.

وی هشدار داد: توصیه می‌کنیم افراد فقط برای امور مهم از منزل خارج شوند. گروه‌های در معرض خطر هم در این روزها که با تشدید آلودگی هوا مواجه هستیم در منزل بمانند. رفت و آمد نکردن در این هوا شدت آلودگی و آلاینده‌های خطرناک را کمتر خواهد کرد. 

دکتر قارونی بیان کرد: آلودگی هوا در طولانی مدت می‌تواند برای افراد سالمی هم که زمینه بیماری قلبی و عروقی ندارند عواقبی را به دنبال داشته باشد. آلودگی هوا در طولانی مدت بیماری ریوی ایجاد می‌کند و باعث بالا رفتن مقاومت شریان ریه می‌شود. به مراتب افراد دچار نارسایی ریه شده و پس از آن به تدریج دچار نارسایی قلبی هم خواهند شد.

متخصص بیماری‌های قلبی و عروقی با اشاره به اینکه بیماری قلبی شایع‌ترین علت مرگ و میر بعد از تصادفات محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: می‌توان گفت که آمار مرگ و میر در اثر بیماری قلبی زیادتر از گذشته هم شده است. زندگی در شهرهای پرجمعیت سرشار از استرس، هیجان و خبرهای منفی است. این روزها هم که درگیر تشدید آلودگی هوا و ناسالم بودن هوا برای همه افراد جامعه هستیم. عوامل استرسی، هیجانی، آلودگی هوا و ... در زندگی شهری در بروز بیماری‌های قلبی و سکته قلبی نقش مهمی دارند. به همین علت هم هست که سن ابتلا به بیماری قلبی و بروز سکته پایین آمده است. 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه