«ایران» وضعیت شهرهای کشور را در روزهای سرد بررسی می‌کند

بدرقه پاییز با برف و سرما

جامعه

82848
بدرقه پاییز با برف و سرما

پیش‌بینی‌ها درست از کار آمد، در واپسین روزهای پاییز، زمستان رخی نشان داد و بارش برف تن پوش سپیدی و سرما را بر تن بسیاری از شهرهای کشورمان کرد، در تهران و بیشتر استان‌های کشور مدارس یا به خاطر سرما و لزوم مدیریت صحیح منابع انرژی یا به دلیل گرد و غبار و آلودگی هوا تعطیل شدند، برخی از شهرها هم در روزهای گذشته بنا به گفته صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات سازمان هواشناسی، سردترین روزهای خود را با دماهایی باور نکردنی پشت سر گذاشتند به طوری که ایستگاه‌های هواشناسی در فرودگاه اردبیل، خلخال و تخت سلیمان به ترتیب دمای منفی ۲۷ درجه، منفی ۲۵ درجه و منفی ۲۴ درجه را ثبت کردند.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، دمای تهران در یکشنبه شب به منفی ۴.۵ درجه رسید که رکوردی در هوای تهران محسوب می‌شود. بر طبق پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی سرمای هوا تا روز پنجشنبه ادامه دارد و در یکی دو روز آینده باید شاهد سردترین روزهای سال در تهران و بیشتر شهرهای کشور باشیم. همچنین بر اساس اعلام مرکز پایش کیفی هوای کشور کیفیت هوا در برخی از شهرهای خوزستان، دهلران و مهران در استان ایلام، بندر دیلم و بوشهر به وضع خطرناک رسیده است. هوای برخی شهرهای هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان غبارآلود است و طوفان شن و خیزش گرد و خاک، هوای شهداد، فهرج و زابل را در وضع خطرناک قرار داده و هشدار نارنجی صادر شده است اما با توجه به این وضعیت آب و هوایی گوناگون در کشور سازمان‌های متولی چه برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده‌اند.
 
21 استان گرفتار در سرمای پاییزی
حسین ظفری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با «ایران» می‌گوید: برآوردمان این بود که از روز پنجشنبه بعد از ظهر سامانه بارشی وارد کشور می‌شود و از روز یکشنبه نیز برودت هوا شدت بیشتری پیدا می‌کند و همزمان با برودت هوا، شدت بارش‌ها بویژه در ارتفاعات بیشتر خواهد بود. بنابراین دستگاه‌های مختلفی که در این حوزه مسئول بودند را به ستادهای استانی معرفی کردیم. جلسات ستاد مدیریت بحران در سطح استان و شهرستان‌ها بنا بر نیاز تشکیل شده و تقسیم وظایف بین دستگاه‌ها مرور شده است. همچنین از مدیرکل‌های مدیریت بحران استانی و استانداران به عنوان مسئولان اصلی و ارشد مدیریت بحران در استان‌ها خواسته‌ایم سطح اطمینان را از آمادگی دستگاه‌های مختلف داشته باشند که دستگاه‌ها به لحاظ نیروی انسانی و لجستیکی از آمادگی لازم برخوردار باشند. سخنگوی مدیریت بحران کشور با اشاره به رزمایش زمستانی 1403 می‌گوید: خوشبختانه هفته گذشته طرح رزمایش زمستانی 1403 را با مشارکت پلیس، هلال‌احمر، راهداری و اورژانس برگزار کردیم و مطمئن شدیم که همه دستگاه‌ها در سطح آمادگی مطلوبی قرار دارند و می‌توانند در این شرایط توانمندی خودشان را بالفعل کنند.
ظفری با بیان اینکه 21 استان کشور همزمان درگیر بارش و برودت هوا بوده‌اند، ادامه می‌دهد: در این روزها همه استان‌ها متناسب با ظرفیت‌شان همه توان‌شان را پای کار آورده‌اند، حدود دو سوم استان‌های کشور یعنی تقریباً 21 استان کشور درگیر شرایط بارش‌ها بوده اند.
همان طور که پیش‌بینی هم می‌شد در استان‌هایی که گردنه‌های برفی داشتنند مثل استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، گلستان، مازندران، گیلان، خراسان شمالی و خراسان رضوی، ارتفاعات تهران و سمنان شدت درگیری بیشتر بود. البته توصیه‌هایی هم به مردم شده بود که از سفرهای غیر ضروری اجتناب کنند. بخشی از جاده‌های استانی به دلیل ناایمن بودن توسط پلیس با هماهنگی مدیریت‌های بحران استاندار و فرماندار بسته شد. مثلاً جاده چالوس براساس مصوبه ستاد مدیریت بحران استان مازندران شامگاه شنبه به دلیل ریزش سنگ، کولاک و یخ‌زدگی مسدود شد.
 
امدادرسانی به 3500 نفر در برف
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور به گزارش‌های دریافتی از گرفتار شدن مردم در جاده‌ها هم اشاره می‌کند: بر اساس گزارش‌هایی که گرفته‌ایم، حدود سه هزار و 500 نفر از مردم عزیزمان در 1004 خودرو در جاده‌های کوهستانی گرفتار شده بودند که با کمک هلال احمر مورد امداد قرار گرفته‌اند و 254 نفر از آنها در نقاط ایمن اسکان داده شده‌اند.
 
پیش‌بینی یکی، دو روز یخبندان
ظفری در پاسخ به این سؤال که آیا این سرما بی‌سابقه است و باید منتظر زمستان سردتری باشیم، می‌گوید: سال‌های قبل هم این سرما را داشته‌ایم که پیشوازی برای زمستان بود و شرایط زمستانی را در برخی استان‌ها از همین روزها قبلاً هم داشته‌ایم، اما نکته‌ای که باعث تفاوت این سرما شده حجم، فراگیری، گستردگی و وسعت سرماست که باعث شده تا شرایط به سطح هشدار نارنجی برسد و چالش‌هایی را برای هموطنان ایجاد نماید. مثلاً در روز شنبه همزمان 20 استان درگیر بارش و برف بودند و همین مسأله باعث ورود سازمان مدیریت بحران شد البته امیدواریم که روزهای آینده شرایط سختی پیش رویمان نباشد. وی با بیان اینکه یکی، دو روز بعد از برف، سرمای شدید را داریم که باعث یخبندان و لغزندگی جاده‌ها می‌شود، توصیه می‌کند مردم این چند روز از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند و از طریق رسانه‌ها، وضعیت هوا و جاده‌ها را رصد نمایند زیرا به دلیل سرمای هوا و یخبندان، شرایط جاده‌ها مناسب سفر نیست.
 
طوفان در سیستان
گرد و غبار در خوزستان

در حالی که بیشتر شهرهای کشور درگیر برف و یخبندان هستند، در برخی از شهرها شدت گرد و غبار و آلودگی هوا، مدارس را به تعطیلی کشانده و مجال نفس کشیدن را برای مردم شهرهای بوشهر، خوزستان، هرمزگان و سیستان تنگ کرده است، طوفان با سرعت 104 کیلومتر بر ساعت زابل را  درنوردید و به گفته مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان، شعاع دید افقی را در این شهر به 50 متر کاهش داده است. سخنگوی سازمان مدیریت بحران، اوضاع را تحت کنترل می‌داند و می‌گوید: در برخی استان‌ها با موضوعات دیگری هم مواجه هستیم مثلاً در سیستان با طوفان مواجه‌ایم. در استان‌های مختلف براساس قانون مدیریت بحران اگر سطح مخاطره به گونه‌ای باشد که توان و ظرفیت آن استان پاسخگوی مواجهه با بحران باشد، مدیر بحران در آن شرایط استاندار است که اقدامات لازم را انجام می‌دهد و اگر از نظر نیروی انسانی و لجستیکی نیاز به کمک داشته باشد، از ظرفیت سایر استان‌ها استفاده می‌شود و سازمان مدیریت بحران هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهد. بر طبق گزارش‌های دریافتی، در حال حاضر در سیستان و بیشتر شهرها شرایط به گونه‌ای هست که توان و ظرفیت استان‌ها توان مواجهه هوشمندانه با این رخدادها را دارد. البته ما هم در حال پیگیری اوضاع هستیم، اگر نیازی باشد حتماً اقدامات لازم انجام خواهد شد. ظفری در پایان با تأکید بر لزوم مدیریت صحیح منابع انرژی، از شهروندان می‌خواهد دو درجه کاهش دمای محیط را رعایت کنند تا شاهد افت فشار گاز نباشیم.

 

استاندار تهران در گفت‌و‌گو با «ایران» مطرح کرد
تدابیر ویژه برای روزهای سرد تهران

در شرایطی که تهران روزهای سردی را پشت‌ سر می‌گذارد، استاندار تهران از مردم می‌خواهد با توجه به کاهش دما و برودت هوا، نسبت به صرفه‌جویی و مدیریت در مصرف انرژی بویژه گاز اقدام کنند. محمد‌صادق معتمدیان در گفت‌و‌گو با «ایران» به آلودگی هوا، کاهش دما و خاموشی‌ها اشاره کرده و می‌گوید: با دستور رئیس‌جمهوری، هر روز با حضور پنج نفر از وزرا و استاندار تهران جلسه‌ای به ریاست وزیر کشور در رابطه با موضوعات مختلف کشور برگزار می‌شود.
در این جلسه مسائل مورد اشاره بررسی و تصمیمات ویژه‌ای اتخاذ می‌شود. معتمدیان با بیان اینکه در رأس موضوعات مورد بررسی ناترازی‌ها، افزایش آلودگی‌ و برودت هوا قرار دارند، ادامه می‌دهد: با توجه به پیک مصرف سوخت در کشور و ناترازی‌ها، مستلزم تدوین برنامه‌های اجرایی هستیم که مردم هم باید در این بخش همکاری کنند. وی با اشاره به کاهش محسوس دما در سطح استان تهران و سرد شدن هوا یادآور می‌شود: نقش مردم در صرفه‌جویی انرژی در این ایام بسیار مهم است و از آنها درخواست داریم با مدیریت مصرف، مانع از بروز مشکل قطع گاز دیگر مشترکان شوند.
استاندار تهران با بیان اینکه با توجه به برودت هوا و همین‌طور کمبود سوختی که در پیک مصرف در سطح کشور وجود دارد مجبور هستیم محدودیت‌هایی را انجام دهیم که شامل قطع برق و گاز است، می‌گوید: تلاشمان بر این است که قطعی به شکلی باشد که کمترین فشار به مردم و صنایع وارد شود که این امر مستلزم تدوین برنامه‌های اجرایی است که با مشارکت خود مردم، اصناف و تولیدکنندگان انجام خواهد شد. معتمدیان با تأکید بر اینکه توصیه رئیس‌جمهوری هم به مردم صرفه‌جویی و مدیریت مصرف انرژی است و امیدواریم مثل همیشه مشارکت خوبی داشته باشند، تأکید می‌کند: برای مدیریت دو، سه هفته‌ای که در واقع شاید بیشترین پیک مصرف انرژی است و پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد، با دستور رئیس‌جمهوری در رابطه با تهران بنا شد تدابیر ویژه‌ای داشته باشیم.

 

سمیه افشین‌فر
خبرنگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه