مهاجرانی: مهم‌ و موثربودن در جامعه، حس تعلق به افراد می‌دهد

سیاست

83030
مهاجرانی: مهم‌ و موثربودن در جامعه، حس تعلق به افراد می‌دهد

سخنگوی دولت با اشاره به اهمیت احساس موثر و مهم‌بودن در جامعه برای افراد گفت: این امر و دیدن و توجه کردن به توان آنها برای حل مساله، می‌تواند به آنها حس تعلق و موثر بودن بدهد.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، فاطمه مهاجرانی امروز (سه‌شنبه) در آیین اختتامیه هشتمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری جوایز مختلف علمی در سطح دانشجویی و دانش‌آموزی گفت: توجه به ظرفیت افراد مهم است. برای تحقق این امر باید پس از ارائه آموزش عمومی و رایگان به افراد، آموزش‌هایی متناسب با ظرفیت آن‌ها انجام شود. دولت مسئول قسمتی از این آموزش‌ها شده است ولی همیشه فضای بیشتری برای حمایت‌های دیگر وجود دارد. همچنین باید بین ظرفیت افراد و نیازهای جامعه پیوند برقرار شود.

وی تاکید کرد: سال‌هاست در وزارت آموزش و پرورش به عنوان نهاد رسمی آموزش عمومی، جشنواره های مشابهی مانند جشنواره خوارزمی برگزار می‌شود. ولی در بسیاری موارد می‌بینیم برگزیده‌های این جشنواره‌ها در دوره های تحصیلات دانشگاهی و تحصیلات تکمیلی همان مسیر را دنبال نمی کنند و این روند قطع می‌شود.

مهاجرانی ادامه داد: وجود زمینه‌ای که بتواند ارتباط بین استعدادهای افراد و موضوعات موجود در اجتماع را فراهم کند، موضوع بسیار مهمی است و باید از مجموعه‌هایی که در این مسیر گام برمی‌دارند و برای شناسایی مساله‌ها کمک می‌کنند، تقدیر کرد.

سخنگوی دولت یادآور شد: بسیاری اوقات افراد مایل هستند که مهم و موثر باشند و لزوما به ازای پولی که به آنها می دهیم حس ارزشمندی نمی یابند؛ بلکه به اندازه اثری که در جامعه می یابند احساس مهم بودن می کنند. توان حل مساله داشتن برای آنها مهم است و از طرف دیگر دیدن توان این آدم‌ها در مورد حل مسائل به آنها حس خوشایند، تعلق و موثر بودن می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره با همکاری دانشگاه تهران و یک بنیاد اقتصادی خصوصی برگزار می‌شود گفت: این مجموعه ها می توانند منابع را در حوزه های دیگر مانند حوزه های اقتصادی صرف کنند، ولی اینکه در این بخش‌ها هزینه می‌کنند ارزشمند است و جای تقدیر دارد. 

بیشتر بخوانید

رئیس دانشگاه تهران: گاهی به اسم نخبه‌پروری، ‌نخبه‌کشی می‌کنیم

صرف برگزاری جشنواره کافی نیست/جریان سازی در علوم پایه پیگیری شود

هشتمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان فراخوان داد

پرداخت ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به برگزیدگان هفتمین جشنواره دانشمندان جوان

علوم پایه باید احیا شود
رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در این مراسم گفت: باید بدانیم که بدون علوم پایه ما شیمی خوبی نخواهیم داشت و بیوشیمی خوبی هم نخواهیم داشت، یعنی اگر مباحث مربوط به علوم پایه نباشد مباحث فنی مهندسی علوم هم به مشکل می خورد
سیدمحمودرضا آقامیری تاکید کرد: باید این علوم را دوباره احیا کنیم، بحث علوم پایه بحث ضروری جامعه و مرجعیت علمی ما است. برای اینکه بتوانیم به مرزهای دانش وارد شویم نیاز است که به علوم پایه توجه بیشتری داشته باشیم.

دبیر جشنواره اندیشمندان نیز درباره نقش علوم پایه و اهمیت سرمایه‌گذاری در این حوزه گفت: علوم پایه نقش بی بدیلی در توسعه فناوری‌ها و دستاوردهای مختلف بشر داشته است.

رضا عامری بیان کرد: اساس و شالوده فناوری‌های نوظهور در علوم پایه است، فناوری‌هایی مانند اینترنت و موبایل و درمان بیماری همه‌گیر کرونا همگی ثمره تلاش‌های پژوهشگران علوم پایه است.

رئیس جشنواره اندیشمندان جوان نیز در این مراسم گفت: قسمت اصلی کار زمانی است که ایده‌ها به اثرگذاری در زندگی بشر منجر شود که این مرحله اثرگذاری است. هدف از این جشنواره فقط این نیست که عده‌ای را معرفی کرده باشیم، ما ۷۵ رزومه استادان را بررسی کرده‌ایم که استادان خوبی بودند. اما واجد شرایط نبودند؛ بنابراین سخت‌گیری و شرایط علمی مدنظر مطرح است.

محمود کمره‌ای بیان کرد: امیدواریم بتوانیم کمکی کرده و اثری در راستای ارتقای علم ایران و جهان گذاشته باشیم.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست