آغاز آبگیری تالاب طالقان نقده

استان‌ها

83345
آغاز آبگیری تالاب طالقان نقده

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری تالاب «طالقان» این شهرستان همزمان با شروع فصل مهاجرت پرندگان آغاز شد.

به گزارش گروه استان‌های ایران آنلاین، اکبر قایمی اظهار داشت: آبگیری تالاب «طالقان» از رودخانه «گدار» با دبی نیم مترمکعب در ثانیه آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود این آبگیری تا احیای کامل تالاب و در حدود یک ماه تداوم داشته باشد.

وی افزود: آبگیری این تالاب نیز که برای احیای کامل به ۲ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد در این فصل که همزمان با ورود پرندگان مهاجر است اهمیت زیادی دارد و با توجه به پوشش گیاهی مناسب، می تواند مکان مناسبی برای استراحت و تغذیه انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی باشد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده با بیان اینکه تالاب طالقان هر سال میزبان هزاران قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی است، گفت: این پرندگان مهاجر شامل انواع غازها، آنقوت، انواع اردک‌سانان و پرندگان شکاری مانند عقاب تالابی هستند.

وی در خصوص اهمیت آبگیری تالاب‌ها اظهار کرد: احیای تالاب‌ها از اهمیت ویژه‌ای در حفظ اکوسیستم منطقه، احیای چاه های آب و حتی افزایش آب چشمه های آب شرب برخوردار است.

وی یاداور شد: امسال جریان آب رودخانه «گدار» کمی زودتر از سالهای قبل به این منطقه رسید و در آذر ماه روند آبگیری تالاب «حسنلو» این شهرستان با دبی ۲ مترمکعب در ثانیه از طریق کانال FC سد حسنلو انجام و پنج میلیون مترمکعب آب به سمت این تالاب هدایت شد.

تالاب «طالقان» جزو یکی از تالاب های فصلی نقده به شمار می رود که با ۱۵۰ هکتار مساحت در ۶ کیلومتری شمال این شهر و در کنار روستاهای طالقان و اسلام آباد این شهرستان واقع شده و در فصل زمستان و بهار به عنوان زیستگاه مهم پرندگان مهاجر و بومی به شمار می آید.

در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی می‌کنند که از این تعداد، تالاب‌های درگه سنگی، آق‌قلعه، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین المللی هستند.

تالاب‌های نقده در فصل‌های بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالاب‌های این شهرستان است.

رودخانه گادر از کوه‌های غرب اشنویه سرچشمه می‌گیرد و با طی مسافتی در حدود ۱۰۰ کیلومتر، طول شهرستان‌های اشنویه و نقده را می‌پیماید و سرانجام به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز این استان واقع شده است.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار استان‌ها