تحلیل «ان‌بی‌سی» از چالش‌های فزاینده اوکراین در سال ۲۰۲۵

بین‌الملل

84278
تحلیل «ان‌بی‌سی» از چالش‌های فزاینده اوکراین در سال ۲۰۲۵

کارشناسان سیاسی بر این باور هستند که با وجود پیشروی‌های روسیه در اوکراین و اختلاف آمریکا و اروپا بر سر حمایت‌های بی‌دریغ از اوکراین، کی‌یف در سال جدید با مشکلات بیشتری مواجه خواهد بود.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، کارشناسان سیاسی بر این باورند که با وجود وعده‌های دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، دستاوردهای مداوم روسیه و چگونگی تعامل مسکو و واشنگتن به نظر می‌رسد سال ۲۰۲۵ میلادی سال سختی برای اوکراین و وعده‌های کمک نظامی بی‌پایان به کی‌یف باشد.

برخی کارشناسان بر این باورند که به همین دلیل، احتمالاً اوکراین و اروپا باید برای یک جنگ طولانی آماده شوند.

جاستینا گوتکووسکا معاون مرکز مطالعات شرق، یک اندیشکده مستقر در ورشو، گفت: ترامپ با سیاست غیرقابل پیش بینی خود در مورد حمایت نظامی از کی‌یف و چگونگی پایان دادن به جنگ، بزرگترین چالش خواهد بود.

بیش از هزار روز جنگ، اوکراین با کمبود نیروی انسانی مواجه است، در حالی که کرملین بمباران شهرها و زیرساخت ها را افزایش داده و موشک ها، پهپادها و گلوله‌های توپخانه این کشور هیچ تمامی ندارد.

نزدیک به یک پنجم خاک اوکراین در حال حاضر در تسلط نیروهای روسیه است و هرچند ضدحملات اوکراین نبرد را به سرزمین روسیه در منطقه کورسک سوق داده است، ولی روس‌ها همچنان در مناطق دیگر مثل دونتسک در حال پیشروی هستند.

«آن دیلی»، عضو اندیشکده رند در کالیفرنیا، گفت: «چالش بزرگ‌تر زلنسکی در حال حاضر تضمین ادامه کمک‌های نظامی ایالات متحده به اوکراین است. ایالات متحده به عنوان مهم ترین حامی نظامی اوکراین، نزدیک به ۶۱.۴ میلیارد دلار به کی‌یف کمک نظامی کرده است. روز دوشنبه، کاخ سفید ۲.۵ میلیارد دلار دیگر را متعهد شد که احتمالاً آخرین گام های برداشته شده توسط دولت بایدن در این راستا است.»

ترامپ به صراحت گفته است که از جنگ کی‌یف علیه نیروهای متجاوز ولادیمیر پوتین با تمام وجود حمایت نمی‌کند.

رئیس جمهور منتخب در مصاحبه ای با کریستن ولکر از شبکه این بی سی در اوایل ماه جاری گفت که اوکراین «احتمالاً» پس از روی کار آمدن او کمک نظامی کمتری دریافت خواهد کرد و معتقد است که اروپا باید با سطح حمایت ایالات متحده برابری کند.

ترامپ در مصاحبه با مجله تایم از اوکراین به خاطر شلیک موشک به خاک روسیه نیز انتقاد کرد و راه‌حل‌های دیگری مثل استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی را پیشنهاد کرده است.

رئیس جمهور اوکراین ظاهراً به امتیازهایی برای روسیه راضی شده و در هفته‌های اخیر از تمایل کشورش برای مذاکره پایان جنگ خبر داده است. او به صراحت اعتراف کرده که قادر نیستند روسیه را از سرزمین‌های اشغال شده بیرون کنند.

ولی بیشتر از هرچیزی که مقامات اوکراین را ناراحت و نگران خواهد کرد، روابط صمیمانه رهبران آمریکا و روسیه است که به نظر می‌رسد همین امر بیشتر از هر چیزی شرایط را در سال آینده برای کی‌یف سخت خواهد کرد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل