صراحت و صداقت مدیریتی
یادداشتها
84365
ابراهیم بهشتی روزنامه نگار
به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، ابراهیم بهشتی در یادداشتی نوشت: صراحت مسعود پزشکیان در بیان مشکلات موجود در کشور، چه در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و چه بعد از ورود به پاستور، همزمان که با انتقادهایی همراه بوده، مورد استقبال هم قرار گرفته است. طرح چنین ادبیاتی در چهارچوب مدیریتی کشور را باید به حساب مؤلفه «آسیبشناسی» گذاشت. تا یک جمعبندی دقیق و مبتنی بر شاخصهای علمی از وضعیت موجود وجود نداشته باشد، قاعدتاً نمیتوان به راهکارهای درست و کم هزینهتر برای اصلاح دست یافت. مضاف بر اینکه طرح شفاف و صادقانه مشکلات، هم از ایجاد توقعات فزاینده غیراجرایی در بین مردم جلوگیری میکند و هم این امکان را به تصمیم سازان میدهد که به اندازه توان و امکانات برنامهریزی کنند. همچنان که ترسیم واقعیات کشور، زمینه ساز همراهی افکار عمومی با اتخاذ تصمیمهای سخت خواهد شد. حالا به نظر میرسد این ادبیات توأم با صراحت و صداقت نه تنها از سوی مردم و رسانهها بلکه از سوی دیگر مسئولان عالی کشور هم مورد توجه و استقبال قرار گرفته است. چنانکه محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس هم عصر پنجشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان با همین صراحت گفت: «بپذیریم که امروز مردم از نوع مدیریت ما در زندگی خودشان گلهمند هستند. پس باید بدانیم که ما آن گونه که باید کار را انجام میدادیم، انجام ندادهایم. ما در کشوری زندگی میکنیم که رتبه اول نفت و گاز دنیا را داریم اما در تابستان برق نداریم و زمستان گاز نداریم. ما باید اینها را از یک جایی حل و فصل کنیم.»
5 دی ماه محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه نیز در نشست هماندیشی با نخبگان حوزه و دانشگاه از نخبگان خواست «راهکاری ارائه کنند که مسائل را شفاف به مردم بگوییم و در عین حال اشاعه فحشا هم صورت نگیرد.»
به نظر میرسد اجماع قابل توجهی در میان مسئولان کشور ایجاد شده که طرح مشکلات و بیان نقاط ضعف معطوف به پیدا کردن راهکارهایی برای حل آنها، نه سیاهنمایی بلکه مقدمهای برای شناخت صحیح وضعیت موجود و احصای مشکلات برای چارهجویی در مسیر حل آنهاست.
بنابراین، صراحت و صداقت پزشکیان نه از سر استیصال یا فرافکنی، مسئولیت ناشناسی یا آشفتگی ذهنی که اتفاقاً مبتنی بر اصول مدیریتی است. در این چهارچوب بحرانها قابل کتمان و سرپوش گذاشتن نیستند همچنان که تصمیمگیری بدون طرح بحثهای کارشناسانه در فضای عمومی و در نهایت اجماعسازی میسر نیست. ناترازی موجود در حوزه انرژی شاید نمونه برجستهای از این وضعیت باشد، آنجا که رئیس جمهوری مشکلات موجود را لاپوشانی نکرد و با راهاندازی پویش «دو درجه کمتر» مردم را نیز برای عبور از وضعیت موجود به کمک فراخواند و همزمان تدابیر لازم در حد مقدورات برای تأمین سوخت نیروگاهها را نیز در دستور کار قرار داد.
حالا در همین چهارچوب رئیس مجلس هم تأکید کرده که مردم از مدیریت ما (مسئولان) گلهمند هستند.
این سخن محمد باقر قالیباف را باید به فال نیک گرفت و امیدوار بود که با پیشدستی مسئولان در بیان شفاف مشکلات، تابوی بیان برخی واقعیات موجود در کشور با برچسب زنیها و انگهای مختلف همراه نشود.
این اشتراک نظر مسئولان مبنی بر وجود برخی مشکلات و کاستیها به جای استفاده از ادبیات شعاری و دادن وعدههای غیر عملی، هم روند برنامهریزی و تصمیمسازی برای مواجهه با بحرانها را تسریع و تسهیل خواهد کرد و هم مردم را در اجرای تصمیمات اتخاذ شده به میدان خواهد آورد.
انتهای پیام/