احیای واحدهای راکد در دولت چهاردهم؛
بازگشت نبض تولید به ۲۳۰ واحد در سیستان وبلوچستان
استانها
84695
عزم حوزه اقتصادی بر احیای واحدهای راکد در سیستان و بلوچستان و ادامه احیای کارخانههای راکد در دولت چهاردهم، منجر به بازگشت نبض تولید به ۲۳۰ واحد اقتصادی در این استان شد.
به گزارش گروه استانهای ایران آنلاین، با توجه به تأکید رئیس جمهور و سیاستهای دولت در امر تولید در حالی یکی از دغدغههای مهم حوزه اقتصادی سیستان و بلوچستان حل مشکلات واحدهای تولیدی و رشد تولید است که طرح احیای واحدهای تولیدی راکد از نگاه بسیاری از کارشناسان موجب بازگشت کارگران به خطوط تولید، حفظ امنیت شغلی و جلوگیری از اشتغال نیروهای کار در مشاغل کاذب و غیرمولد خواهد شد.
بحث احیای بنگاههای اقتصادی در قالب طرح نهضت احیا در دستور کار دولتمردان قرار گرفت که با احیای بنگاههای اقتصادی راکد و نیمه فعال، بسیاری از کارگران خانهنشین به کارخانهها و خطوط تولید بازگشتند.
یکی از راههای حمایت از تولید ملی و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، پشتیبانی از بنگاههای اقتصادی بوده، اقدامی که با تلاش و همت مسوولان و مدیران اقتصادی دولت، کارگروهی با حضور وزارتخانههای مربوطه اعم از صمت و اقتصاد ایجاد شد که ضمن پایش کارخانجات و کارگاههای تولیدی و شهرکهای صنعتی، ظرفیتهای موجود، واحدهای تعطیل یا نیمه تعطیل را شناسایی و مشکلات موجود را برطرف کنند تا کارگران دوباره به سر کار بازگردند که دستاورد آن رکوردشکنی در کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال شود؛ اقدامی که موجبات رضایت رهبر معظم انقلاب را نیز فراهم کرد.
در کشور بیش از ۹۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که این صنایع نقش مهمی در توسعه اقتصاد و بحث اشتغالزایی ایفا کرده که حمایت از صنعتگران و کارآفرینان شاغل در این صنایع علاوهبر رونق اقتصاد و اشتغال عاملی در تحقق اقتصاد مقاومتی بوده و گسترش عدالت اجتماعی را به دنبال دارد.
تقویت شهرکهای صنعتی بهترین ظرفیت در راستای ساماندهی و رفع معضل بیکاری به شمار میرود که سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی و با وجود موقعیت جغرافیایی ویژه از جمله دسترسی به سواحل مَکُران و دارا بودن مرزهای طولانی با کشورهای افغانستان و پاکستان نقش موثری در اجرایی شده برنامه توسعه محور شرق کشور دارد.
بازگشت ۲۳۰ واحد تعطیل در سیستان و بلوچستان به چرخه تولید
معاون امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: در ۲ سال گذشته حدود ۲۳۰ واحد تعطیل در سیستان و بلوچستان به چرخه تولید بازگشته و احیا شدهاند که امسال نیز ۵۴ واحد دیگر احیا شده در بخش صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری از طریق همین حمایت پرداخت تسهیلات مجدد وارد چرخه اقتصاد و تولید شدند.
داوود شهرکی افزود: در سال ۱۴۰۰ سهم واحدهای تعطیل در بخشهای مختلف اقتصادی ۱۰ درصد بود این رقم امروز به چهار درصد رسیده و نشان از رشد اقتصادی دارد.
وی ادامه داد: در بخش دانش بنیان امکانات و فضای خوبی را فراهم کردیم که در کشور بینظیر بوده، پارک علم و فناوری استان شاید دومین پارک از لحاظ فضا و امکانات به شمار می رود که تاسیساتی در آن مستقر شده این پارک جدای از مراکز خلاق و نوآوری در دانشگاههای استان است.
معاون امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: حدود ۳۰۰ شرکت دانش بنیان، خلاق و فناور در این پارک مستقر بوده و خیلی از تولیدات آنها برای شرکتهای بزرگ کشور تولید و ارسال میشود.
وی گفت: امسال ۳۳ واحد جدید به پارک اضافه شده که یک مزیت بزرگ برای صنعت به شمار میرود، این ارتباط منجر به تولید محصولاتی میشود که تکرار محور نباشد.
جذب سریع تر نیروی کار با راهاندازی دوباره واحدهای تولیدی راکد و غیر فعال
رئیس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان افزود: در راستای تاکیدات رهبر معظم انقلاب و سیاست های کلان برنامه هفتم کشور و راهبردهای دولت وفاق ملی به سواحل مکران، شهرک ها و نواحی صنعتی متعددی در نوار ساحلی جنوب استان با طیف متنوعی از محصولات تولیدی با دارا بودن زیر ساخت های مناسب ایجاد شده که می تواند با جذب سرمایه گذاری توسط واقفان نیک اندیش به بهره برداری بهتر و بیشتر از این امکانات و رونق تولید و اشتغال پایدار منجر شود.
علیرضا راشکی خاطر نشان کرد: هم مرز بودن با ۲ کشور افغانستان و پاکستان و تولید محصولات صادرات محور با تکیه بر فرصت های صادراتی شناسایی شده، زمینه دیگری است که سرمایه گذاری واقفان در شهرک ها و نواحی صنعتی سیستان و بلوچستان می تواند به تجارتی مطمئن منجر شود.
وی تاکید کرد: راه اندازی مجدد این واحدهای تولیدی راکد با روش های مختلفی از جمله مصوبات کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید سیستان و بلوچستان، کمک های مدیران دستگاه های اجرایی، تسهیلات شبکه بانکی، تغییر مالکیت، جذب سرمایه گذار جدید، اقدامات مشارکتی، مصوبات کارگروه کمیته پایش طرح های راکد، عارضه یابی و خدمات مشاوره صنعتی توسط کلینیک کسب و کار استان بوده است.
رئیس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: به موازات اقدامات انجام شده برای راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی راکد در سال ۱۴۰۳، افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی نیمه فعال نیز در صدر برنامه های حوزه صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان قرار دارد و در این راستا در ۶ ماهه نخست سالجاری، ۳۱ واحد زیر ظرفیت تولید، موفق به افزایش ظرفیت تولید و اشتغال خود شدند.
وی بیان کرد: راه اندازی دوباره واحدهای تولیدی راکد و غیر فعال باعث جذب سریع تر نیروی کار، کاهش هزینه های سرمایه گذاری و شتاب بخشیدن به چرخه تولید و اشتغال می شود.
انتهای پیام/