در پی حضور پاکنژاد در نشست مشترک کمیسیون انرژی اتفاق افتاد
توقف قطار استیضاح در ایستگاه نفت
سیاست
84699
ترمز «قطار استیضاح» در اولین ایستگاه با صرفنظر ۲۳ نماینده از تقاضای استیضاح وزیر نفت، کشیده شد؛ تصمیمی که علاوه بر تأثیر مخالفت اکثریت تعاملگرای مجلس با استیضاحهای نابهنگام، تا حدود زیادی حاصل نشست مشترکی بود که روز یکشنبه با حضور وزرای نفت و نیرو در کمیسیون انرژی و با حضور رئیس مجلس برگزار شد.
به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، دو وزیر در این جلسه مختصات وضعیت تحویل گرفتهشده و شرایط موجود حوزه مسئولیتشان را گزارش دادند. در همان جلسه بود که وزیر نفت در پاسخ ضمنی به نمایندگان مخالفی که او را در جایگاه متهم ردیف اول ناترازی در سوخت نیروگاهی و برق نشانده بودند، توضیح داد که علاوه بر مشکلات مزمنی که در مدیریت تولید و مصرف انرژی کشور وجود داشته است، مشکلات اخیر ریشه در ماهها قبل دارد؛ همان زمانی که وزیر پیشین نفت در دولت سیزدهم در نامه به مراجع بالاتر نسبت به ممکن نبودن ذخیره سوخت در تابستان هشدار داده بود. ظاهراً تبیین محسن پاکنژاد از واقعیات برای نمایندگان آنقدر مستدل بوده است که به گفته احمد نادری عضو هیأت رئیسه مجلس، آنان مجاب شدند فعلاً آن را تا برگزاری جلسات کارشناسی برای بررسی و حلوفصل مسائل موردنظرشان متوقف کنند. به گفته نادری قرار است مشکلات و مباحث موردنظر نمایندگان با برگزاری جلسات کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته و حلوفصل شود.
به این ترتیب اگرچه جریان اصرارکننده به استیضاح همچنان این خواست خود را با تقدیم طرح استیضاح عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد به هیأت رئیسه مجلس با چیزی در حدود همان هفتاد امضای اولیه پیش برده است، اما در به حرکت درآوردن قطار استیضاحی که در امتدادش برای استیضاح وزیر کار و حتی زیر ضرب بردن وزیر راه و شهرسازی برنامهریزی شده بود، تا این لحظه توفیق چندانی حاصل نکرده است.مانند اینکه احمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس پس از حضور میدری در جمع وکلای منتقد، از اقناع حداکثر نمایندگان سؤالکننده از پاسخ وزیر کار خبر داد. وی گفت: برخی نمایندگان نسبت به انتصاب افراد در وزارتخانه و فرآیند استعلام از مراجع سهگانه انتقاداتی داشتند که وزیر کار تأکید کرد هیچ انتصابی بدون موافقت مراجع و دستگاههای نظارتی انجام نشده است، اما در عین حال موضوع استیضاح را کاملاً منتفی شده ندانست.
در ماجرای معدود زمزمههایی که از گوشه و کنار درمورد دورخیز مخالفان دولت برای کلید زدن سؤال و استیضاح از فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی شنیده میشد نیز روز گذشته اعضای کمیسیون عمران مجلس در نشست مشترک وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی، بانکها را عامل پیشنرفتن طرحهای مسکن عنوان کردند و با حمایت قاطع از این وزارتخانه بر بهرهمندی از ظرفیت استانداران در اجرای طرحها و بهکارگیری نخبگان تأکید کردند.
مجموعه این اخبار اگرچه به معنای گذاشته شدن نقطه پایان بر سناریوی نمایندگان مخالف در قبال وزرای دولت نیست اما بر دو واقعیت صحه میگذارد؛ اول آنکه همچنانکه رئیسجمهوری پزشکیان در تبیین ایده وفاق بارها بر اهمیت گفتوگو و شنیده شدن نظرات همه نخبگان تأکید داشته، نشستهای مشترک مجلس و دولت در حل مسائل و جلوگیری از تنشهای مخرب کارساز است و دوم آنکه در متن عقلانیت و واقعگرایی و تعهد اکثریت مجلس به وفاق و همکاری قوا، معدود سازهای مخالف برای از هماهنگی انداختن این همنوایی کار آسانی در پیش ندارند.
مهراوه خوارزمی
روزنامه نگار
انتهای پیام/