مینو محرز در گفتوگو با «ایران آنلاین»:
ماسک؛ بهترین راه مقابله با ویروسهای تنفسی/ در صورت شیوع پاندومی جدید امکان تولید واکسن را داریم
جامعه
84820
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: در حال حاضر تنها توصیهای که میتوان به همه مردم جامعه کرد این است که ماسک بزنند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
دکتر مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر پروژه ساخت واکسن کرونا در ایران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره ویروس جدید چینی اظهار کرد: الان در همه جای دنیا ویروسها بیداد میکنند. اخیراً در کشور چین متاپنوموویروس انسانی (HMPV) شیوع پیدا کرده و با توجه به تجربه همه گیری ویروس کرونا، نگرانیهایی را برای همه ایجاد کرده است. این ویروس تنفسی است و علائمی شبیه به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-۱۹ ایجاد خواهد کرد. البته تاکنون به ایران نرسیده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر آنفولانزای پرندگان نیز در آمریکا زیاد شده اما خوشبختانه تاکنون در ایران گزارشی مبنی بر شیوع این ویروس مشاهده نشده است. اگر این آنفولانزا جهش پیدا کند به مراتب نگران کننده خواهد بود، چرا که سرعت انتشار و سرایت آن بالا است. این ویروس از طریق تماس با پرندگان وحشی و طیور آلوده، حیوانات وحشی بهعنوان ناقلین مکانیکی و ... منتقل میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری بیان کرد: سازمان جهانی بهداشت هم به تازگی هشداری برای پاندومی یک ویروس جدید داده است. همه دنیا باید برای شیوع ویروسهای بعدی و جهش آنها آمادگی لازم داشته باشند.
دکتر محرز درباره ساخت واکسن برای ویروس جدید اظهار کرد: در حال حاضر نمیدانیم و اطلاع نداریم چه نوع ویروسی شیوع پیدا خواهد کرد. اما به محض اینکه بدانیم و اطلاعاتی از آن به دست آوریم واکسن آن را تولید خواهیم کرد. با توجه به تجربهای که در زمان همه گیری ویروس کرونا داشتیم، ایران امکان تولید واکسن را خواهد داشت.
مدیر پروژه ساخت واکسن کرونا در ایران هشدار داد: الان تنها توصیهای که میتوان به همه مردم جامعه کرد این است که ماسک بزنند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. در حل حاضر ماسک بهترین راه پیشگیری و مقابله با ویروسهای تنفسی محسوب میشود.
دکتر محرز درباره آنفولانزا که این روزها بسیار شایع است، عنوان کرد: با آغاز فصل سرما و شروع فعالیت مدارس در حال حاضر ویروس آنفولانزا و کویید شیوع پیدا کرده و میزان ابتلا به این ویروسها در سراسر کشور بالا بوده است. وقتی انتشار ویروس بالا میرود، کودکان و دانشآموزان در مدارس به آن مبتلا شده و به همین صورت این ویروس گردش مییابد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه خاطرنشان کرد: کودکان آگاهی کافی برای زدن ماسک ندارند و نمیتوانند مدت طولانی آن را روی صورت خود نگه دارند. باید حداقل شستوشوی دستها را به آنها آموزش دهیم. همچنین آنها باید یاد بگیرند که هنگام سرفه کردن یا عطسه با دستمال جلوی پخش آن را بگیرند یا حداقل بازوی خود را جلوی دهانشان بگذارند تا ویروس پخش نشود.
انتهای پیام/