آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس چه خساراتی برجای گذاشته است؟

رنج انسان در شهر فرشتگان

بین‌الملل

85064
string(786) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"421.875","_w":"750","_y":"17.934454055059526","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/10\/23\/8cc5eb44c53a7d0b2c93f49e05716882.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 106.667px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-3.82602px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" رنج انسان در شهر فرشتگان

بزرگ‌ترین آتش‌سوزی جنگلی که این هفته بخش‌هایی از لس‌آنجلس را ویران کرده است، روز شنبه تغییر جهت داده و موجب صدور دستورات تخلیه بیشتری شده و چالش جدیدی را برای آتش‌نشانان خسته به‌وجود آورده است.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، بزرگ‌ترین آتش‌سوزی جنگلی که این هفته بخش‌هایی از لس‌آنجلس را ویران کرده است، روز شنبه تغییر جهت داده و موجب صدور دستورات تخلیه بیشتری شده و چالش جدیدی را برای آتش‌نشانان خسته به‌وجود آورده است. شش آتش‌سوزی همزمان که از روز سه‌شنبه همراه بادهای شدید «سانتا آنا» در محله‌های لس‌آنجلس شعله‌ور شده، دست‌کم 11 نفر را کشته و 10 هزار ساختمان را تخریب کرده است. تا زمانی که آتش‌نشانان بتوانند خانه به خانه را جست‌و‌جو کنند، انتظار می‌رود این تلفات افزایش یابد. کاپیتان بخش آتش‌نشانی لس‌آنجلس، اریک اسکات، به ایستگاه محلی گفت: «آتش‌سوزی منطقه پالیسیدز با شعله‌ور شدن قابل‌توجهی در بخش شرقی به سمت شمال شرق ادامه دارد.» آتش‌سوزی عظیم «پالیسیدز» اوایل روز گذشته به مناطق مسکونی لس‌آنجلس نزدیک‌تر شد و باعث شد دور جدیدی از دستورات تخلیه صادر شود و امیدها مبنی بر اینکه کاهش مختصر سرعت باد به آتش‌نشانان کمک می‌کند که آتش‌سوزی‌های ویرانگر کالیفرنیای جنوبی را مهار کنند، کمرنگ کرد.

از سانتامونیکا تا پاسادنا
به گزارش نیویورک تایمز، حتی بدون وزش باد شدید، مخرب‌ترین آتش‌سوزی‌های جنگلی در تاریخ لس‌آنجلس یک‌شبه در سراسر زمین‌های خشک منطقه گسترش یافت. به گفته آتش‌نشانی، آتش‌سوزی که از روز سه‌شنبه مناطق بین سانتا مونیکا و مالیبو را با خاک یکسان کرده است، تنها 8 درصد مهار شده است. در شرق، آتش‌نشانان 3 درصد از آتش‌سوزی 14 هزار هکتاری ایتون را در نزدیکی آلتادنا و پاسادنا مهار کردند. آتش‌سوزی‌هایی که دست‌کم ۱۱ نفر را کشته و هزاران سازه را ویران کرده‌ است. با توجه به اینکه بسیاری از افراد هنوز شناسایی نشده‌اند، مقامات گفته‌اند که تعداد قربانیان ممکن است افزایش یابد. آتش‌سوزی‌ها در مجموع 35 هزار هکتار یا 54 مایل مربع (دو برابر مساحت زمین منهتن) را نابود کرده است. رابرت لونا، کلانتر لس‌آنجلس اعلام کرده که حدود 153 هزار نفر تحت دستور تخلیه باقی مانده‌اند و 167 هزار نفر دیگر با هشدار تخلیه مواجه شده‌اند که در همه مناطق تخلیه، منع رفت‌و‌آمد وجود دارد. روزنامه امریکایی «واشنگتن‌پست» در گزارشی با عنوان «همه بی‌خانمان شده‌اند»، سطح ویرانی‌های ناشی از آتش‌سوزی در کالیفرنیا را غیرقابل تصور ارزیابی کرد.
این رسانه امریکایی با بیان اینکه فقط در منطقه «آلتادنا» در کالیفرنیا، هفت هزار خانه به‌‌طور کامل در آتش سوخته‌اند، افزود: آتش‌سوزی در منطقه «ایتون» یکی از پنج آتش‌سوزی فعالی است که به سوختن بیش از ۳۵ هزار هکتار از زمین‌های اطراف لس‌آنجلس و آواره شدن بیش از ۱۰۰ هزار نفر منجر شده است.

آسمان سرخ لس آنجلس
این روزنامه امریکایی نوشت: خانه‌های مردم امریکا در حالی می‌سوختند که در چند متری آنها، آتش‌نشان‌ها و خودروهای آتش‌نشانی حضور داشتند، بدون اینکه بتوانند کاری انجام دهند. آنها نمی‌توانستند کاری انجام دهند چون آب نداشتند.
واشنگتن‌پست، سوختن ساختمان‌های تاریخی و نقاط دیدنی آلتادنا را یک ضربه بزرگ به جوامع محلی در کالیفرنیا ارزیابی کرد و افزود: بسیاری از خانواده‌های امریکایی در این منطقه، خانه و همه دارایی‌های خود را از دست داده‌اند و تعداد کمی از آنها توانسته‌اند بخشی از وسایل‌شان را از گزند آتش دور نگه‌دارند. این روزنامه امریکایی به نقل از مقامات محلی نوشت: نصف کسب‌وکارهای مردم در آتش سوخته است. مردم می‌گویند در مقابل زبانه‌های آتش، کسی نبوده که از آنها دفاع کند و خودشان هم کاری نمی‌توانستند انجام دهند جز اینکه از بین رفتن زندگی‌شان را نظاره کنند.

روزی روزگاری آلتادنا
در نزدیکی مالیبو، در حالی که آتش‌سوزی‌هایی که محله‌های مشهور این منطقه را ویران کرده، این اتفاق توجه جهانیان را به‌خود جلب کرده است، آتش‌سوزی با اندازه مشابه در ایتون واقع در آلتادنا یک جامعه متفاوت از نظر نژادی و اقتصادی را ویران کرده است. خانواده‌های سیاه‌پوست و لاتین‌تبار برای نسل‌ها در آلتادنا زندگی می‌کنند و این حومه همچنین مورد علاقه هنرمندان و مهندسان جوان‌تری است که در آزمایشگاه موشکی ناسا در نزدیکی آن کار می‌کنند و با حال و هوای این شهر کوچک و دسترسی به طبیعت جذب آن شده‌اند.
به گزارش رویترز، تا اواخر دهه 60 میلادی، آلتادنا تقریباً کاملاً سفیدپوست بود. همان‌طور که بزرگراه‌های جدید ساخته شده در پروژه‌های نوسازی شهری محله‌های لس‌آنجلس را از هم جدا کردند، خانواده‌های آفریقایی - امریکایی شروع به خرید خانه در جایی کردند که برای دهه‌ها مقرون به‌صرفه باقی ماند. ساکنان آلتادنا به این خبرگزاری گفتند که در دهه هفتاد حدود 50 هزار دلار برای یک خانه سه خوابه در آلتادنا پرداخت کردند. همین خانه امروز بیش از یک میلیون دلار قیمت خواهد داشت. طبق آمار اداره سرشماری ایالات متحده، در این منطقه امروز حدود 18 درصد سیاه‌پوست، 49 درصد سفیدپوست و 27 درصد اسپانیایی یا لاتین‌تبار هستند. ساکنان آلتادنا ابراز نگرانی کردند که خانواده‌هایی که نسل‌ها در اینجا زندگی کرده‌اند، نتوانند پرداخت‌های بیمه را برای پوشش هزینه بازسازی خانه‌ای که دهه‌ها پیش ارزان خریده‌اند، تأمین کنند.
بر‌اساس گزارش یورونیوز، بسیاری از چهره‌های سرشناس هالیوود نیز در لس‌آنجلس و حومه آن زندگی می‌کنند که خانه بسیاری از آنها نیز در جریان آتش‌سوزی اخیر تخریب شده است.

شهر دود شده!
به‌رغم تلاش هزاران مأمور آتش‌نشانی، بزرگ‌ترین آتش‌سوزی‌ها عمدتاً ادامه دارد چون مهار آن دشوار بوده است.
به گزارش «سی‌ان‌ان» انتظار می‌رود شرایط آب و هوایی در روزهای آینده همچنان بر شعله‌های آتش بدمد. همزمان آمادگی مقام‌ها برای مقابله با چنین شرایطی زیر ذره‌بین رفته است. نیروهای گارد ملی در برخی نقاط شهر مستقر شده‌اند تا از غارت در محلات تخلیه شده جلوگیری کنند و قرار است تعداد بیشتری هم مستقر شوند. به گفته پلیس، تاکنون ۲۰ نفر دستگیر شده‌اند. علت اولیه شروع آتش‌سوزی‌ها هنوز روشن نیست. آتش‌سوزی‌های بزرگی که در لس‌آنجلس در حال گسترش هستند، شهر را در ابری غلیظ از دود فرو برده و هشدارهای مربوط به کیفیت هوا را در مناطق متعددی از جنوب کالیفرنیا به دنبال داشته است. دود ناشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی می‌تواند سطوح بالایی از آلودگی هوا را به دنبال داشته باشد؛ آلودگی ناشی از ذرات معلق بویژه برای سلامت عمومی مضر و خطرناک است. به گزارش یورونیوز، کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌هایی چون نارسایی‌های قلبی و ریوی، بیشتر در معرض تأثیرات منفی این آلودگی هستند.
بر‌اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، انتشار ذرات ریز ناشی از دود آتش‌سوزی‌های جنگلی با مرگ‌ومیر زودرس مرتبط هستند و می‌توانند بیماری‌های ریه، قلب، مغز و سایر اندام‌ها را تشدید کنند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل