در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛

نقش پررنگ آلودگی هوا در تشدید عفونت‌های ویروسی و تنفسی

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

85250
string(757) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"720.0000000000001","_w":"1280","_y":"0","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/10\/25\/27277681829095424964996504ad8235.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: none;"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" نقش پررنگ آلودگی هوا در تشدید عفونت‌های ویروسی و تنفسی

دکتر شاهین قاسمی با اشاره به اینکه در زمان آلودگی هوا دفع ویروس‌ها سخت‌تر می‌شود، گفت: در حال حاضر در دل عفونت‌های ویروسی هستیم که شایع‌ترین آن‌ها آنفولانزا است.

دکتر شاهین قاسمی متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره نقش آلودگی هوا در افزایش بیماری‌های عفونی و تنفسی اظهار کرد: بیماری‌های عفونی و تنفسی از سرماخوردگی گرفته تا کرونا، آنفولانزا و ویروس‌های شایع شده جدید از طریق تنفس و دست دادن منتقل می‌شوند. در زمان آلودگی هوا دفع ویروس‌ها سخت‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: فردی که برونشیت مزمن، آسم، ناراحتی قلبی یا ریوی و... دارد زودتر از سایر افراد درگیر عفونت‌های ویروسی می‌شود. این افراد در آلودگی هوا بیماری‌شان تشدید می‌شود، در این شرایط هم زودتر دچار عفونت می‌شوند. با این مکانیسم، آلودگی هوا از طریق تشدید شرایط بیماران قلبی و ریوی فرد را مستعد می‌کند که زودتر از افراد سالم دچار عفونت‌های ریوی شوند. نه تنها زودتر می‌گیرند بلکه  عفونت تنفسی خطر فوت را در این افراد بالاتر می‌برد.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: بنابراین آلودگی هوا هم باعث تشدید بیماری‌های بیماران قلبی و ریوی می‌شود، هم زودتر عفونت‌های تنفسی می‌گیرند و هم خطر فوت ناشی از این عفونت‌ها را بالا می‌برد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره آمار بالای ابتلا به آنفولانزا عنوان کرد: ما هرسال تاکید می‌کنیم افرادی که احتمال عفونت ریوی در آن‌ها بالاست، یعنی افراد مسن، افردا درای بیماری‌های زمینه‌ای، بیماران سرطانی و درگیر با آسم در شهریورماه یا مهرماه که هنوز این ویروس شایع نشده واکسن بزنند. فردی که واکسن آنفولانزا می‌زند دو هفته بعد در بدنش آنتی بادی ایجاد می‌شود، در آذرماه که آنفولانزا شایع می‌شود بدن توانایی مقابله با این ویروس را خواهد داشت.

دکتر قاسمی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر در دل عفونت‌های ویروسی هستیم. شایع‌ترین آن‌ها آنفولانزا است. سرماخوردگی با درصد کمتر و کونا هم در حدود ۳ یا ۴ درصد وجود دارد. 

وی درباره ویروس جدید چینی اظهار کرد: متاپنوموویروس انسانی این روزها درباره آن بسیار صحبت می‌شود و سازمان بهداشت جهانی هم درباره آن هشدار داده است، اما هنوز مورد ثابت شده‌ای در ایران گزارش نشده است. هرچند که تفاوتی ایجاد نمی‌کند، این ویروس جدید هم همانند آنفولانزا و کرونا است. یعنی فردی که مشکل ریوی و قلبی دارد، آلودگی هوا آن را تشدید می‌کند و ممکن است مبتلا به هرکدام از این عفونت‌ها بشود.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: این ویروس هم از تنفس، دست دادن و ...‌ منتقل می‌شود. امید است با تمهیداتی که مسئولان محترم در نظر خواهند گرفت آلودگی هوا کمتر شود تا شاهد افزایش هرچه بیشتر عفونت‌های ویروسی و تنفسی نباشیم. 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه