با حمایت دولت چهاردهم انجام شد:
جان دوباره بر کالبد بزرگراه تنکابن-الموت-قزوین
استانها
85509
اختصاص حدود سه هزار میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت چهاردهم برای از سرگیری روند ساخت بزرگراه قزوین - الموت - تنکابن در حوزه استحفاظی مازندران پس از یک دوره وقفه به گفته مدیر این طرح، جان دوباره بر کالبد این جاده نیمه تمام و ملی بخشیده است.
به گزارش گروه استانهای ایران آنلاین، عملیات اجرایی این طرح به طول حدود ۱۶۲ کیلومتر در قالب ۶ مرحله که حدود ۹۴ کیلومتر آن مربوط به استان قزوین و بقیه استان مازندران است از سال ۱۳۸۶ آغاز شده و برابر گزارش ها از زمان اجرای این طرح تاکنون حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
در این پیوند، مدیر طرح ساخت آزادراه قزوین - الموت - تنکابن در مازندران گفت: برای اجرای کامل این طرح در حوزه این استان به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است منتهی در سایه شکل گیری دولت چهاردهم بابت این طرح که ماه ها روند اجرای آن لاک پشتی و گاهی هم دچار وقفه شده بود، با اختصاص اعتبار امید را در دل پیمانکاران این طرح زنده کرد.
یاسر بشکول روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تاکنون از مجموع ۶۸ کیلومتری محدوده جغرافیایی مازندران این بزرگراه، گام آخر یا به عبارتی قطعه ۶ آن به طول حدود ۳۴ کیلومتر به خاطر سختی و پیچیدگی عملیات هیچ اقدامی انجام نگرفته منتهی قطعه پتج آن که بیش از ۳۰ کیلومتر طول دارد حدود ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اظهار کرد: آنچه گزارش شده این بزرگراه در استان قزوین از آنجایی که از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده به احتمال زیاد در ماه های آتی به بهره برداری برسد و زیر بار ترافیک برود اما در استان مازندران از آنجایی که به جز در سال های ۹۷ و ۹۸ شمسی تزریق اعتبارات قابل توجه بوده اما در ادامه به شکل قطره چکانی شد بنابراین روند اجرای عملیات از آن سال ها تاکنون به علت محدودیت های اعتباری از پیشرفت آنچنانی برخوردار نبوده است.
مدیر پروژه قزوین - الموت - تنکابن گفت : در زمان حاضر رویکرد و راهبرد دولت و وزارت راه بر آن بوده تا بتواند از راه مولدسازی و تهاتر اعتبارات قابل توجهی تزریق کند تا آنکه روند ساخت آن شتاب بیشتری گیرد و به سرانجام برسد چرا که تکمیل آن خیلی می تواند در صرفه جویی در مصرف سوخت و تسهیل در عبور و مرور خودروها هم جاده های جنوبی منتهی به مازندران به ویژه محور چالوس - کرج محدوده کندوان اثر بخش باشد.
بشکول توضیح داد: مسیر کنونی تنکابن - رشت - قزوین حدود ۳۳۰ کیلومتر است به طور طبیعی اگر این بزرگراه به سرانجام برسد حدود ۵۰ درصد طول مسیر کاهش یافته و استان های غربی مانند گیلان، همدان، زنجان، سنندج، کردستان و ایلام و از جنوب هم استان های تهران، کرج و ... ارتباط آن ها به مازندران نزدیک تر می شود.
این مسئول ابراز امیدواری کرد: با وعده ای که مسئولان وزارت راه و دیگر مسئولان داده اند با انتقال منابع نقدیندگی به سمت تهاتر و مولد سازی اعتبارات هم به تناسب پیشرفت کار اختصاص دهند تا هرچه زودتر پرونده این طرح تاریخی بسته شود.
طرح راه اصلی تنکابن - الموت – قزوین که پیشنهاد آن در سال ۱۳۸۲ از سوی مسئولان امر مطرح و با اعلام موافقت آن در سطح ملی در سال ۱۳۸۶ عملیات اجرایی مرحله نخست آن از قزوین آغاز شد، در مجموع شامل ۶ قطعه است که با احداث آن شهرستان تنکابن در استان مازندران به بخش الموت از توابع شهرستان قزوین متصل می شود. فاصله شهرستان تنکابن تا شهرستان قزوین از طریق این پروژه ۱۶۴ کیلومتر است که ۷۰ کیلومتر آن در استان مازندران و بقیه هم جزو استان قزوین است.
برابر گزارش ها، روند اجرای این طرح در استان مازندران به علت کمبود اعتبار و بدهی به پیمانکار از آذر ماه سال گذشته دچار وقفه شد که با تزریق اعتبار جدید و تغییر پیمانکار عملیات ساخت آن سر گرفته شد. اولویت نخست این مسیر به طول ۶۲ کیلومتر در استان قزوین با پیشرفت فیزیکی حدود ۹۰ درصد در حال اجراست که ۵۷ کیلومتر از این مسیر یک لایه آسفالت شده است.
گفته میشود برای حفظ محیط زیست، ۲ دستگاه گالری از چهار دستگاه برای عبور حیوانات ساخته شده است. در حال حاضر تونل شیرکوه این مسیر در استان قزوین به طول ۷۹۰ متر تکمیل شده و هفت پل به طول ۴۲۰ متر نیز در این مسیر احداث شده است.
عملیات اجرایی این طرح در استان مازندران نیز به این صورت است که ۳۴ کیلومتر از این مسیر با پیشرفت فیزیکی حدود ۳۵ درصد انجام شده است و به گفته مسئولانامر اولویت نخست این بخش، تکمیل ۱۶ کیلومتر از مسیر از روستای مران تا ابتدای جاده سه هزار تنکابن است.
این بزرگراه با کارفرمایی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در حال احداث است.
انتهای پیام/