حاشیه و متن بررسی متمم بودجه ۱۴۰۳پایتخت

بودجه فرهنگی شهرداری متوازن نیست

جامعه

85692
string(843) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"669.5","_w":"1190.2222222222222","_y":"129.49999999999991","_x":"4.888888888888933","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/01\/ecebb98d583f70685cc1efdf4e4a221a.jpg","_pr_css":"display: block; width: 161.314px; height: 107.409px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-0.657207px) translateY(-17.4085px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" بودجه فرهنگی شهرداری متوازن نیست

روز گذشته در حالی متمم بودجه سال شهرداری تهران در صحن علنی شورای شهر بررسی شد که برخی از اعضا به پیشنهاد افزایش بودجه‌های فرهنگی در متمم بودجه اعتراض داشته و از مبهم بودن زوایای آن گله‌مند بودند.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، ناصر امانی از جمله معترضان به متمم بودجه در جلسه دیروز در تذکر پیش از دستور خود گفت:«سازمان فرهنگی بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت آثار تلویزیونی داشته، اما حالا پیشنهاد داده‌اند که در متمم بودجه ۶۰ میلیارد تومان دیگر به این سازمان اختصاص داده شود. علاوه بر آن برای اجرای برنامه‌های قرارگاه تعلیم و تربیت۴۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه داشتند اما حالا باز هم درخواست تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش در متمم داشتند. با وجود تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال‌جاری، اقدام و تأثیر قابل توجهی مشاهده نشد. سؤال اینجاست، افزایش ۳۷.۵ درصدی بودجه به کدام بخش آموزشی که وظیفه شهرداری تهران هم باشد تعلق می‌گیرد؟ علاوه بر این موضوعات، اعتبار ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به حساب برخی واریز شده است که آنها هم ابهام دارند.»

پاسخ سخنگوی شورا در اعتراض به افزایش بودجه فرهنگی
سخنگوی شورای شهر تهران اما در پاسخ به اعتراضات وارد شده بیان کرد: گزارش‌ها در کمیسیون مربوطه است و می‌توانید از ما بخواهید. به دنبال این پاسخ، زهرا شمس احسان عضو دیگر شورای شهر تهران به این مسأله نیز اعتراض داشت که در بودجه متمم، پیشنهاد ایجاد و تجهیز استودیوی مرکز فرهنگی رسانه در منطقه ۲۰ ارائه شده و پیشنهاد دادند که در متمم بودجه، ۱۰ میلیارد تومان برای آن در نظر بگیرند، اما شهردار منطقه از این موضوع بی‌خبر بوده است. همچنین در متمم بودجه پیشنهاد بودجه‌ای برای ساخت تم پارک مقاومت در منطقه ۲۲ داشتند؛ اما باز هم شهردار منطقه بی‌خبر بود و باید شفاف‌سازی شود. سید جعفر تشکری هاشمی، دیگر عضوی بود که در جلسه دیروز، لب به اعتراض گشود. او با اشاره به اینکه در جریان بررسی متمم بودجه شهرداری تهران برای ۲۲ منطقه و هر منطقه یک میلیارد تومان تحت عنوان اجرای برنامه فرهنگی در حرم حضرت عبدالعظیم و بهشت زهرا(س) در نظر گرفته شده است، گفت:«توزیع بودجه به این سبک، نه‌تنها غیرمعمول است؛ بلکه می‌تواند به عنوان یک بدعت در بودجه‌ریزی شهری تلقی شود. اینکه ما برای یک مکان مشخص بودجه فرهنگی تعریف کنیم، صحیح نیست. هنگامی که من این ردیف را دیدم به یاد برنامه شبکه افق افتادم که به میهمانان خود کفن هدیه می‌داد و ما نیز در برنامه‌های فرهنگی خود فقط حضور در بهشت زهرا(س) را دیده‌ایم و گویی دیگر برنامه‌های فرهنگی جایگاهی ندارند. اینکه بودجه را جدا کرده و مختص این دو مکان کنیم، موضوعیت ندارد. چه اقدام فرهنگی خاصی قرار است در بهشت زهرا(س) انجام شود که به ۲۲ میلیارد تومان پول احتیاج دارد؟ اگر قرار است در بهشت زهرا(س) اقداماتی همچون خیابان‌کشی، احداث سایبان یا هر نوع بهسازی انجام شود، باید به صورت متمرکز و با مدیریت خود بهشت زهرا(س) صورت گیرد. توزیع بودجه به مناطق برای چنین کاری، هم غیرضروری و هم ناکارآمد است.»

 بی‌عدالتی در کمک به مساجد
 محمد آخوندی عضو دیگر شورای شهر تهران با بیان اینکه ۳۰۰ میلیارد تومان بیش از سقف مصوب، متمم مطرح شده است که باید برای آن تصمیم‌گیری شود، گفت: «ما پیشنهادهای کمیسیون‌ها را مورد بررسی قرار دادیم و اصلاحات را در متمم اعمال کردیم.»
 در ادامه نرگس معدنی‌پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز با بیان اینکه ما بلافاصله لایحه را به کمیته‌های تخصصی ارجاع دادیم و موارد مورد بررسی قرار گرفت، گفت: «کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهادهای ما را اعمال کرد و در حوزه تملک دارایی سرمایه‌ای برای بهسازی مراکز فرهنگی و سرای محلات و کمک به تجهیز مساجد و مدارس، بودجه در متمم کاهش پیدا کرده بود که ما موافقت نکردیم و کمیسیون نیز همان رقم را در متمم قرار داد و حتی بودجه برای برج میلاد و مرکز آیینی صبا هم افزایشی بود. برخی ردیف‌ها در متمم افزایش یافته بود که معقول نبود و با همکاری کمیسیون برنامه و بودجه کاهش یافت، همچنین اعتبارات طرح‌هایی که پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد داشتند، افزایش یافت.»
همچنین ناصر امانی با انتقاد از بی‌عدالتی از نحوه کمک شهرداری به مساجد بیان کرد: «مساجد را درجه‌بندی کردند و جالب است وقتی یک عضو به شهرداری زنگ می‌زند دو ساعته ۲۰۰ میلیون تومان به حساب مسجد واریز می‌کنند؛ اما من 8 ماه است برای کمک ۲۰ میلیونی به یک‌ مسجد نامه‌نگاری می‌کنم؛ اما حتی جواب هم نمی‌دهند!»
 
طرح آرمان؛ موافقان و مخالفان
مهدی چمران نیز در واکنش به اعتراضات در خصوص طرح آرمان، با بیان اینکه من با انتقادات شما در مورد سازمان فرهنگی و مرکز مطالعات مخالفتی ندارم، توضیح داد: در مورد طرح آرمان باید از کارشان حمایت کنیم و در مورد افزایش یا کاهش بودجه آن نیز نظری ندارم؛ اما عملکردشان درست است و خودمان هم نخواستیم تبلیغ زیادی برای آن شود.
مهدی اقراریان، عضو شورای شهر نیز در مورد ردیف‌های پیشنهادی متمم‌ بودجه ۱۴۰۳ با بیان اینکه یکی از ردیف‌ها متعلق به افزایش بودجه برای شرکت پیام‌رسا است، گفت: «اقدامات این شرکت و رئیس آن برای ما جای ابهام دارد و معتقدم اضافه کردن هر عددی به شرکت پیام‌رسا که فعالیت آن دارای ابهامات است نباید صورت گیرد، با اضافه شدن بودجه برای خانه روزنامه‌نگاران و کندو و.... که همگی متعلق به شرکت پیام‌رسا است، مخالف هستیم. برخی اقدامات فرهنگی با عناوین مختلف در سرفصل‌های مختلف دیده شده است؛ به‌گونه‌ای که موضوعاتی همچون ساخت فیلم و.... یا پول برای مرکز مطالعاتی که خروجی ندارد، دور ریختن پول است. ۱۵۰ میلیارد تومان برای طرح آرمان پیشنهاد افزایش بودجه داشتند که اصلاً مکانیزم کارکرد شهرداری برای ما ابهام دارد، ۵۰ میلیارد تومان سازمان فرهنگی درخواست برای تولید فیلم داشته در حالی که سؤال است، با این ۵۰ میلیارد تومان چند اتوبوس می‌توان خرید؟ چرا شهرداری فیلم بی‌بدن را ساخته؟ شهرداری تهران باید در راستای اهداف و برنامه‌هایش فیلم بسازد نه اینکه فیلم خاص با عقاید خاص بسازد و برای آن مأموریتی که باید کار کند، پول خرج نکرده، پس نباید پول مجدد بدهیم.»
محمد‌امین توکلی‌زاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران پس از اعتراضات و بیان ابهامات پیش آمده در خصوص متمم بودجه در پاسخ با بیان اینکه در مجموعه معاونت اجتماعی، ۱۰ قرارگاه تأسیس کردیم و در این قرارگاه‌ها سه ضلع شهرداری تهران و شورای هماهنگی فرهنگی، دستگاه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد و ضلع سوم مردم هستند، توضیح داد: «در مورد طرح آرمان باید بگویم که جمعی از طلبه‌های خوشفکر وارد تعلیم و تربیت شدند و حالا در حال الگوسازی برای حوزه تعلیم و تربیت هستند، گفت: ایده طرح آرمان پدید آوردن زیست‌بوم تعلیم و تربیت در تهران است و با دستگاه‌های مختلف در این راستا تفاهمنامه امضا کردیم که تنها طرح آرمان را به ارائه کمک مالی تقلیل ندهند، چرا که تأکید بر ایجاد «کار گروهی و جمعی» است و موجب افزایش همبستگی اجتماعی می‌شود و مجدداً با این طرح، مساجد محل رجوع مردم شدند. در واقع هر مسجد پشتیبان دو مدرسه است و هدف‌گذاری می‌کنیم که در هر محله یک مسجد به طرح بپیوندد، با توجه به استقبال مردمی در حال حاضر ۷۰۰ مسجد و۸۰۰ مدرسه در این طرح شرکت کردند و فقط در اعتکاف در طرح آرمان۶۰ هزار نوجوان شرکت کردند. در مورد فعالیت فرهنگی بهشت زهرا(س) هم از تمام اعضای شورا دعوت می‌کنیم که هر زمانی اراده کردند از هر بخشی از طرح آرمان بازدید کنند، مراسمی که در بهشت زهرا(س) برگزار می‌شود، بعضاً ۵۰۰ هزار نفر شرکت‌کننده دارد و عمده این برنامه‌ها را مردم برگزار می‌کنند و ده‌ها موکب و ایستگاه صلواتی در آن محل برپا می‌شود و اینکه برنامه‌ریزی کنیم جمع بیشتری از شهروندان از برنامه‌های بهشت زهرا(س) و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) استفاده کنند، ارزشمند است و به نوعی بخشی از گردشگری مذهبی به شمار می‌رود.»
مهدی عباسی نیز با بیان اینکه کسی با کار فرهنگی مخالف نیست؛ اما نوع رفتارها و نیت‌ها را دچار تردید کرده است و باید فرصت برای رفع ابهامات داشته باشیم، در اعتراض به متمم بودجه گفت: «کار فرهنگی و عمرانی در مدارس باید توأمان باشد، چرا که اگر نتوانیم فضای مناسب برای دانش‌آموز فراهم کنیم همان نبود امکانات پنبه کار فرهنگی شما را می‌زند.»
با وجود مخالفت‌هایی که دیروز در صحن علنی صورت گرفت، اعضای شورای شهر تهران به افزایش بودجه معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در متمم بودجه رأی مثبت دادند و پس از بررسی، اعضای شورای شهر با اختصاص۱۰۰ میلیارد تومان به معاونت خدمات شهری شهرداری برای بهسازی و هویت‌بخشی گلزار شهدا موافقت کردند. در نهایت هم به پیشنهاد اعضای شورای شهر تهران یک کد واحد با عنوان بهسازی و هویت‌بخشی گلزار شهدا توسط شهرداری مناطق ۲۲ گانه در زیرمجموعه خدمات شهری مشخص شد و اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای آن تا پایان سال تخصیص داده شد. همچنین با رقم 40 میلیارد تومان برای تولید فیلم  از سوی سازمان فرهنگی و هنری در صحن دیروز موافقت شد.

 

مهسا قوی قلب
خبرنگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه