تحلیلگر فلسطینی:
اشغالگران در آزادی اسرای خود از راه نظامی ناکام ماندند
بینالملل
85792
تحلیلگر فلسطینی با اشاره به ناکامی رژیم صهیونیستی در از بین بردن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت که این رژیم حتی در استفاده از راهکار نظامی برای آزادی اسرای خود شکست خورد.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، «عمرو الشوبکی» گفت: ملت فلسطین تاوان سنگینی به خاطر جنگ رژیم اشغالگر علیه غزه پرداخت.
وی افزود: هرچند جنبش حماس بخش زیادی از توان نظامی خود را از دست داد، اما اشغالگران نتوانستند این جنبش را ریشه کن کنند. اسرائیل در آزادی اسرای خود از راه نظامی ناکام ماند و مجبور شد که به گفت وگو و مذاکره روی آورد و تن به آتش بس دهد.
الشوبکی بیان کرد: این پرسش که در جنگ غزه چه طرفی پیروز شد را می توان پس از تثبیت آتش بس مطرح کرد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به همسویی افکار عمومی جهانی با غزه و آرمان فلسطین و نمایان شدن ضعف نهادهای بین المللی در بازخواست اشغالگران بر ضرورت استفاده طرف فلسطینی از این وضعیت به نفع خود تاکید و اعلام کرد: اگر جنایاتی که اشغالگران علیه کودکان مرتکب شدند، ثبت و از اقدامات حقوقی آفریقای جنوبی و وجدان جهانی در محکومیت جنایات آنها بهره برداری شود، این به مثابه نبرد حقوقی مسالمت آمیز و مدنی علیه اشغالگران خواهد بود.
آفریقای جنوبی ۲۹ دسامبر۲۰۲۳(۸ دی۱۴۰۲) درخواستی را مبنی بر اقامه دعوی علیه رژیم اسرائیل درخصوص نقض تعهدات این رژیم در رابطه با فلسطینیان نوار غزه، تحت کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی(کنوانسیون نسل کشی)، به دیوان بین المللی دادگستری تسلیم کرد.
طبق درخواست مورد اشاره، اقدامات اسرائیل از ویژگی نسل کشی برخوردار است، زیرا با مقاصدی خاص و به منظور نابودی فلسطینیان در غزه به عنوان بخشی از گروه ملی، نژادی و قومی بزرگ همراه بوده است.
رفتار و اقدامات اسرائیل در رابطه با فلسطینیان در غزه، از طریق ارگانها، عوامل دولتی، سایر افراد و نهادها که طبق دستورالعمل یا تحت دستور آن عمل می کنند، طبق کنوانسیون نسل کشی نقض تعهدات محسوب می شود.
در ادامه این طرح دعوی اشاره شده که اسرائیل، به ویژه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳(۱۵ مهر ۱۴۰۲)اقدامات مستقیم و علنی درخصوص نسل کشی را پیگیری نکرده و در این راستا کوتاهی کرده است.
همچنین آفریقای جنوبی از دیوان بین المللی دادگستری خواسته که تدابیر موقتی را به منظور حمایت از حقوق مردم فلسطین در مقابل آسیبهای بیشتر، شدید و جبرانناپذیر تحت کنوانسیون نسلکشی و اطمینان از پایبندی اسرائیل به تعهدات خود بر اساس کنوانسیون نسلکشی، اتخاذ کند.
آتش بس در نوار غزه از روز یکشنبه اجرایی شد و در مرحله اول، سه اسیر زن صهیونیست در ازای آزادی ۹۰ اسیر زن و کودک فلسطینی آزاد شدند.
رژیم صهیونیستی بیش از ۱۵ ماه به نسل کشی مردم غزه مشغول بود و با تمام جنایتهایی که انجام داد، موفق به آزادی اسرای خود نشد، از این رو مجبور به پذیرش شروط گروههای مقاومت برای آتش بس و آزادی بیش از یک هزار اسیر فلسطینی در مقابل ۳۳ اسیر اسرائیلی شد.
علاوه بر آزادی اسیران فلسطینی، رژیم صهیونیستی مجبور شد به عقب نشینی و خروج از غزه تن دهد و مانند گذشته مانع ورود کمک های بشر دوستانه به نوار غزه نشود.
انتهای پیام/