بابی برای قویتر شدن نهاد رسانه
سیاست
85865
عباس عبدی روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی
به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، اگه قرار باشد که روزنامه ایران به عنوان روزنامه دولت، در عرض روزنامههای دیگر قرار بگیرد، یعنی همسنخ آنها باشد، به نظر من فایده چندانی ندارد؛ چون که میخواهد کارکردی همچون روزنامههای دیگر را ایفا کند. در حالی که این، روزنامه دولت است و با سایر روزنامهها فرق دارد. بگذریم از اینکه اساساً روزنامه دولت بودن خیلی معنایی ندارد، ولی در هر حال، چون در ایران بوده، کماکان به راه خود ادامه میدهد.
پس روزنامه دولت باید در طول روزنامههای دیگر باشد. به عبارت دیگر، یعنی به چیزهایی بپردازد و از منظری به آنها بنگرد که روزنامههایی دیگر لزوماً، کمتر به آن میپردازند.
تبیین سیاستهای دولت و نقد دیدگاه مخالف وظیفه اصلی این روزنامه است، ولی نه با ادبیات سیاسی بلکه با ادبیات کارشناسی. این کار امکانپذیر است. بازتاب دادن وضعیت جامعه برای مخاطبان دولتی و راهحلهای آنها، میتواند برای دولت راهگشا باشد.
به نظرم روزنامه ایران یا همان دولت را باید بهعنوان روزنامه سراسر کارشناسانه تحلیل کرد که مورد استفاده همه قرار بگیرد.
اکنون به یاد ندارم که ۲۳ سال پیش نسبت به روزنامه ایران، چه برداشتی از آغاز بهکار و روند کاری روزنامه دولت داشتم، ولی به هر حال در آن موقع که دولت آقای هاشمی در رأس کار بود و به این دلیل که فعالان آن دولت به نسبت میتوانستند نزدیکی بیشتری با فعالان رسانهای داشته باشند، طبعاً از تأسیس روزنامه ایران استقبال
کردیم.
البته این استقبال دلیل دیگری هم داشته و آن، این بوده که در آن دوران - دهه هفتاد - تعداد روزنامهها کم بوده و در عرصه مطبوعات سرمایهگذاری صورت نمیگرفت، هرچند مطبوعات جدید همچون همشهری دولتی بودند، اما فعالیت آنها میتوانست سبب قویتر شدن نهاد رسانه در کشور شود. آغاز فعالیت روزنامه ایران، برای همین امر کفایت میکرد.
انتهای پیام/