محمد گلریز، خواننده انقلابی میگوید هنوز هم با شعرهایی که خوانده گریه میکند
«خجسته باد این پیروزی» در دانشگاههای آمریکا درس داده میشود
فرهنگ
86606
محمد گلریز گفت: نزدیک ۴۵ سال است که سرود «این بانگ آزادی است کز خاوران خیزد» است از تلویزیون و رادیو پخش میشود و هنوزم که هنوز است بعد از شنیدن آنها گریهام میگیرد.
گروه فرهنگی ایران آنلاین، محمد گلریز، خواننده مطرح سرودهای حماسی و انقلابی است تا جایی که صدای او به عنوان میراث شفاهی ایران ثبت شده است. هر ساله در زمانهایی همچون دهه فجر، آثار او بیش از هر زمان دیگری به گوشمان میرسد. به همین دلیل با او گفتوگویی در خصوص فعالیت این روزهایش و آثاری که تا کنون اجرا کرده داشتیم که در ادامه میخوانید:
در حال حاضر، تیمی دارم و به استانهای مختلف پیشنهاد میکنم تا در مورد ویژگیهای مختلفی که استان یا شهرشان دارد به ما بگویند تا بتوانیم یک اثر حماسی و تاریخی برای آن شهر تولید کنیم و تا کنون نیز چند اثر در این زمینه اجرا کردهایم. مثلا اخیرا چند اثر در مورد گرگان، لرستان، اصفهان و گلستان خواندم و در آن شهرها نیز به صورت زنده اجرا کردم که بسیار هم مورد توجه واقع شد به همین دلیل در نظر دارم که این کار را ادامه دهم، چرا که میتوان از این طریق، موسیقی حماسی، انقلابی و موسیقی که با هویت هر استان مرتبط است را رونق داد.
بعد از انقلاب توفیق داشتم که سودهای فراوانی را اجرا کنم و برای هر مناسبت یک یا چند ترانه که بیشتر ژانر انقلابی و حماسی داشت، خواندهام. هنگامی که این آثار را میخواندم احساس بسیار خوبی داشتم و میدانستم که ماندگار خواهند شد، چرا که در وهله اول با تیمی که همکاری میکردم مسائل معنوی را در نظر داشتیم و بعد عوامل مادی برایمان اهمیت پیدا میکرد و فکر میکنم همان نیت نیز باعث شده که بعد از گذشت این همه سال، همچنان این آثار از تلویزیون پخش و توسط مردم نیز زمزمه شود.
اتحاد و همبستگی که بین شاعر، آهنگساز، خواننده و حتی تنظیم کننده آثار وجود داشت موجب شده که همچنان مخاطب داشته باشند. وقتی فردی کاری را با همه وجودش انجام میدهد نتیجهاش را نیز در ماندگاری آن خواهد دید. البته این به معنای آن نیست که این آثار صد در صد خوب هستند اما میتوان گفت که کیفیت آنها بیش از پنجاه درصد خوب است.
نزدیک ۴۵ سال است که سرود «این بانگ آزادی است کز خاوران خیزد» است از تلویزیون و رادیو پخش میشود و هنوز م که هنوز است بعد از شنیدن آنها گریهام میگیرد و در دلم میگویم که خدا آقای مجتبی میرزاده و آقای راغب را رحمت کند که واقعاً تلاش کردند و برای ساخت این آثار از جانشان مایه گذاشتند.
همه این آثار از نظر فنی و موسیقیایی بسیار درست و اصولی ساخته شدهاند و هر کسی دانش موسیقیایی داشته باشد بر این موضوع صحه خواهد گذاشت. شاید باورتان نشود اما سرود «خجسته باد این پیروزی» در دانشگاههای آمریکا تدریس میشود؛ این موضوع را یکی از آشناهایم که در آمریکا مشغول به تحصیل است برایم گفته و این موضوع نشاندهنده سطح بالای این آثار است.
من به عنوان یک عضو کوچک از جامعه هنری یکی از منتقدان جشنواره موسیقی فجر هستم، همانطور که از نام این جشنواره بر میآید، باید خاطرات فجر انقلاب اسلامی را در مخاطب زنده کند اما متاسفانه چند سالی است که اصلا صحبتی از موسیقی انقلابی نمیشود. مثلا انتظار میرود چند آهنگ در مورد بانیان انقلاب ساخته شود اما عملا ما چیزی مشاهده نمیکنیم البته در سال های اول برگزاری این جشنواره شاهد چنین مسئلهای بودیم اما رفته رفته این موضوع کمرنگ شد تا رسیدهایم به زمان کنونی که هیچ اثری در این زمینه ساخته نمیشود و در واقع این جشنواره موسیقی فجر شده به نام انقلاب و به کام دیگران.
انتهای پیام/