عضو شورای عالی نظام پزشکی در گفتوگو با «ایران آنلاین»:
دردی که ۷۵ درصد آدمها تجربه میکنند
جامعه
86731
دکتر اشکان آذرکیش گفت: کمردرد دومین عاملی است که در کشورهای پیشرفته منجر به از کار افتادگی و مرخصیهای پزشکی میشود.
گروه اجتماعی ایران آنلاین: کمردرد یکی از شایعترین دردهایی است که با توجه به عصر دیجیتال، ماشینی شدن زندگیها، عادتها و الگوهای نادرست زیستی گریبانگیر افراد جامعه میشود. این معضل تا جایی ادامه پیدا کرده که کمر درد دومین عامل بستری در بیمارستانها محسوب شده و حداقل ۳۰ درصد افراد جامعه را درگیر خود کرده است.
در همین راستا با دکتر اشکان آذرکیش، فیزیوتراپیست، عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران و عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور به گفتوگو پرداختهایم. او به ۴ نکته کلیدی اشاره کرده که در ادامه میخوانید.
۱. آمار کمردرد در مقالات پزشکی مختلف متفاوت است. در برخی از مقالهها ۷۵ درصد افراد در دورهای از زندگی خود کمردرد مزمن را تجربه میکنند. این بیماری دومین عاملی است که در کشورهای پیشرفته منجر به از کار افتادگی و مرخصیهای پزشکی میشود. معمولا در همه نظامهای بهداشتی و درمانی توجه ویژهای روی این موضوع وجود دارد تا از افزایش آمار کمردرد پیشگیری شود و سبکهای جدیدتری نیز برای آن پیدا شود. همچنین مرخصیهایی که متعاقب کمردرد ایجاد میشود به حداقل برسد تا سیر مالی سیستم حفظ شود.
۲. کمردرد معمولا ممکن است به خاطر جنبههای ذاتی و فیزیکالی بدن به وجود میآید. بیشترین علت کمردردهای مزمن به سبک زندگی نادرست برمیگردد. در زندگی ماشینی که امروزه با آن مواجه هستیم فعالیت بدنی افراد جامعه به شدت کاهش پیدا کرده است. کاهش فعالیت بدنی سلامت سیستم اسکلتی، عضلانی و دیسکهای بین مهرهای ناحیه کمر را دچار مشکل میکند. وقتی افراد الگوی زندگی فعالی ندارند و ورزش نمیکنند سیستمهای اسکلتی و عضلانی بدن هم تقویت نمیشود. همچنین عادات زندگی فردی همچون کار کردن طولانی مدت با رایانه یا وضعیت نشستن هنگام کار با گوشی همراه نیز کمر و گردن را درگیر میکنند.
۳. بیشترین فشار روی دیسک بین مهرهای در حالت نشسته ایجاد میشود، یعنی فردی که ایستاده، راه میرود یا دراز کشیده فشار کمری روی دیسکهای او وارد میشود تا زمانیکه فرد بنشیند و قوز کند. در وضعیت نشسته و قوز کرده بیشترین فشار روی دیسکها وارد میشود که منجر به بیرون زدگی دیسک و مشکلات متعددی در این زمینه میشود.
۴. رژیم غذایی هم بسیار مهم است. باید غذاهایی مصرف شود که که ریز مغذیهای مورد نیاز بدن را تامین میکنند. معمولا به مصرف لبنیات توصیه میشود، چون کلسیم برای استخوانها و سیستم عضلانی مفید است. همچنین در معرض آفتاب قرار گرفتن، آن هم به شکل کنترل شده لازم است. تابش آفتاب باعث میشود که پیشسازهای ویتامین (D) در بدن فرد تبدیل به ویتامین (D) شود که یکی از عناصر مهم برای حفظ سلامت سیستم اسکلتی و عضلانی محسوب میشود.
انتهای پیام/