راهکارهای اینترنتی دولت

وزارت ارتباطات دارد چه کار می کند؟

بازار

86876
string(802) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"393.625","_w":"699.7777777777777","_y":"32.55411078005421","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/17\/98a33fa963bd9da920ea0ce22c017057.jpg","_pr_css":"display: block; width: 161.194px; height: 107.463px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-7.4433px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" وزارت ارتباطات دارد چه کار می کند؟

مسعود پزشکیان در میانه بیم‌ها و امیدهای جمعیت ۹۰میلیونی ایران، سکاندار دولت چهاردهم شد و شاید یکی از دلایل موفقیت وی در ربودن گوی سبقت از هماوردان انتخاباتی خود، توجه ویژه به خواسته بحق خیل عظیم مردم برای افزایش سرعت و کیفیت اینترنت و رفع فیلترینگ در دوران مبارزات انتخاباتی بود.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، مسعود پزشکیان در میانه بیم‌ها و امیدهای جمعیت ۹۰میلیونی ایران، سکاندار دولت چهاردهم شد و شاید یکی از دلایل موفقیت وی در ربودن گوی سبقت از هماوردان انتخاباتی خود، توجه ویژه به خواسته بحق خیل عظیم مردم برای افزایش سرعت و کیفیت اینترنت و رفع فیلترینگ در دوران مبارزات انتخاباتی بود.

نامحسوس بودن ارقام
امروزه اینترنت در سبد خانوارها جا گرفته و مردم درست مانند اقلام خوراکی نسبت به کیفیت، سرعت و قیمت آن حساس هستند. هرچند گاه آمار سایت جهانی اسپید تست، خبر از افزایش رتبه و سرعت اینترنت ثابت و سیار در جهان دارد ولی واقعیت این است که این افزایش سرعت برای کاربران محسوس نیست و نمی‌توانند این اعداد و ارقام را بپذیرند.
 اختلالات مقطعی اینترنت هم یکی دیگر از مواردی است که گاه مردم را کلافه می‌کند. با توجه به روند افزایشی تعداد کسب و کارها بر بستر اینترنت، برخی از کاربران حتی گاه احساس می‌کنند که دولت وعده و شعارهای انتخاباتی خود را فراموش کرده که این موضوع، قطعاً پیام خوبی نخواهد داشت.

توسعه فیبر نوری، یک راهکار مناسب
اما دولت برای افزایش کیفیت اینترنت و توسعه زیرساخت‌های آن چه راهکارهایی دارد؟ به گواه متخصصان حوزه ارتباطات، یکی از راهکارهای افزایش سرعت و کیفیت اینترنت، توسعه فیبر نوری است که می‌تواند کام مردم را شیرین کند و کاربران، کمتر سراغ اینترنت سیار بروند.
توسعه فیبر نوری که در دولت سیزدهم کلید خورد، در دولت چهاردهم ادامه دارد ولی هنوز تعداد کاربران این فناوری چندان بالا نیست و در پوشش فیبر نوری و میزان دایری هم تعادلی دیده نمی‌شود. چرا با وجود توجه ویژه به توسعه فیبر نوری در کشور، همچنان شاهد حرکت لاکپشتی این فناوری هستیم و مردم هم استقبال چندانی از توسعه آن نمی‌کنند؟
با همین نگاه، دولت چهاردهم توسعه پوشش فیبر نوری را منوط به افزایش میزان دایری و تعداد کاربران نهایی آن کرد. در دولت چهاردهم عنوان شده است تا زمانی که فیبر توسعه یافته، به کاربر نهایی نرسد، اپراتور یا پرووایدر نمی‌تواند دست به توسعه جدید فیبر و پوشش آن بزند.
هرچند وزارت ارتباطات معتقد است میزان پوشش فیبر نوری باید با تعداد کاربران هماهنگی داشته باشد و این تصمیم هم کاملاً درست به نظر می‌رسد، اما از آن سو برخی معتقدند که این موضوع می‌تواند یک گلوگاه در افزایش سرعت و کیفیت اینترنت باشد و شاید اگر به گونه‌ای دیگر به این توسعه توجه شود، بتواند برخی از مشکلات را حل کند. به اعتقاد این گروه، راهکار افزایش سرعت و کیفیت اینترنت در کشور، توسعه همزمان پوشش و دایری است.
به گواه کارشناسان، توسعه فیبر نوری مشروط به افزایش تعداد کاربر نهایی، علاوه بر عقب افتادن کشور در زمینه این فناوری، می‌تواند منجر به رکود در فعالیت کارخانه‌های تولید داکت و فیبر نوری و از دست رفتن برخی شغل‌ها شود.

تشکیل صندوق توسعه فیبر نوری
برخی هم توسعه فیبر نوری را هزینه‌بر می‌دانند و معتقدند که می‌توان به جای آن از روش‌های دیگری استفاده کرد. ولی واقعیت این است که صندوق توسعه فیبر نوری اختصاص یافته به این فناوری، می‌تواند بسیاری از مشکلات هزینه‌ای و سرمایه‌گذاری آن را برطرف کند. درصدی از درآمد اپراتورهای بزرگ کشور به این صندوق ریخته می‌شود و می‌توان از محل آن، به راحتی به فراگیر شدن این فناوری و در نتیجه، افزایش سرعت و کیفیت اینترنت کمک کرد تا مردم شاهد یک اینترنت بدون اختلال باشند. برطرف شدن موانع در اینترنت فیبر نوری ازجمله شهرداری هم از مواردی است که می‌تواند به توسعه این فناوری و افزایش سرعت اینترنت و کیفیت آن کمک کند. گفته می‌شود شهرداری می‌خواهد خود به پرووایدر تبدیل شود ولی تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده و غالب توسعه فیبر نوری هم به صورت هوایی و نه زمینی صورت گرفته است درحالی که حل چنین موانعی می‌تواند زمینه ساز توسعه کیفیت و سرعت اینترنت شود.

ردپای فیلترینگ در کندی اینترنت
آنچه مسلم است اینکه بخشی از کیفیت پایین اینترنت به فیلترینگ و استفاده دائم مردم از فیلترشکن‌ها و وی پی ان‌ها مربوط می‌شود؛ موضوعی که هم می‌تواند زمینه ساز حملات سایبری به دستگاه‌ها و حساب‌های کاربری و سرقت اطلاعات شود و هم در کاهش سرعت اینترنت تأثیرگذار باشد. ارائه‌دهندگان سرویس‌های اینترنتی و تأمین‌کنندگان اینترنت، اصلی‌ترین منشأ افت سرعت اینترنت را حملات سایبری گسترده به زیرساخت‌های اینترنت کشور اعلام می‌کنند. حملاتی که عمدتاً از نوع حملات DDoS است و بخش قابل توجهی از پهنای باند شبکه را اشغال کرده است. در نتیجه اشغال شدن پهنای باند است که سرعت پایین می‌آید و اینترنت با کندی در دسترس قرار می‌گیرد؛ موضوعی که دولت چهاردهم با رفع فیلتر دو پلتفرم نشان داد عزم جدی برای رفع فیلترینگ دارد. روز گذشته نیز سخنگوی دولت از تلاش برای رفع فیلتر پلتفرم‌های دیگر تا پایان سال خبر داد و تأکید کرد که دولت پیگیر این موضوع است.
 هرچند رفع فیلتر تنها دو پلتفرم واتس اپ و گوگل پلی، برخی از کاربران را ناامید کرد و بسیاری معتقد بودند رفع مسدودی این دو پلتفرم، کار بزرگی نیست اما واقعیت این است که بازیسازان و فعالان حوزه تجارت، رفع فیلتر واتس اپ و گوگل پلی را کارآمد دانسته‌اند اما مطمئناً منتظر رفع سایر محدودیت‌ها هستند تا پهنای باند کمتری صرف دور زدن فیلترها و درنتیجه، اینترنت ضعیف و کم سرعت شود.

 

میترا جلیلی
دبیر گروه فناوری


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار