تأمین مالی و حمایت از تولید دو راهکار پاستور برای بازار دارو است
جامعه
86884
از زمان رویکار آمدن دولت چهاردهم، مسئولان این وزارتخانه نشستهای متعددی را با رئیسجمهوری برای رفع یا کاهش مشکلات کمبود دارو، نقدینگی تولیدکنندگان و ارز دارو برگزار کردهاند.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، به گفته محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت همکاری بسیار خوبی در سطح دولت، رئیسجمهوری و سازمان برنامه و بودجه با این وزارتخانه صورت گرفته است. بهطوری که در این مدت حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از مسیرهای مختلف مانند صندوق توسعه ملی با اذن رهبر معظم انقلاب اسلامی، بیمه و مراکز مختلف به حساب شرکتهای دارویی واریز شده است و شرکتها اذعان دارند که شرایطشان از حالت بحران خارج شده است، البته در کشور همچنان با مشکلات ارزی و قیمتگذاریها مواجه هستیم.
دارو یکی از راهبردیترین اقلام مصرفی در کشور محسوب میشود و با وجود آنکه بیش از ۹۰ درصد داروهای مصرفی مردم تولید داخل است، باز هم برای واردات ۱۰ درصد باقیمانده و نیز مواد اولیه داروهای تولیدی، وابستگیهایی به خارج از کشور وجود دارد، به همین دلیل تأمین ارز موردنیاز تولیدکنندگان و واردکنندگان از اولویت برخوردار است، اما مشکلات حوزه دارو فقط بحث تأمین ارز مورد نیاز نیست.
اگر مسیرتان به داروخانه و دریافت نسخ دارویی خورده باشد، حتماً از افزایش قیمت دارو با خبر شدهاید، بهطوری که در مرحله اول از مجموع حدود سه هزار و ۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است. چالشهای موجود در حوزه دارو که مستقیم بر مردم اثرگذار است، ما را بر آن داشت که به سراغ سازمان غذا و دارو برویم تا دریابیم چه برنامههایی برای حل این مشکلات دارند. دکتر مهدی پیرصالحی در پاسخ به پرسش «ایران» میگوید: «دارو یکی از محصولات استراتژیک و حیاتی برای تأمین سلامت جامعه است. با توجه به شرایط اقتصادی و نیاز روزافزون به داروهای خاص، مشکلاتی نظیر افزایش قیمتها و کمبود دارو میتواند چالشهای جدی برای حوزه سلامت و مردم ایجاد کند و راهکارهای حل این مشکلات تنها در پرتو همکاریهای فراارگانی و چندجانبه ممکن است.»
تخصیص ارز و تأمین منابع مالی
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان پیشنهادهایی برای حل مشکلات در حوزه دارو توضیح میدهد: «مهمترین اقدام برای مرتفع کردن مشکلات در این حوزه، تخصیص ارز و تأمین منابع مالی است تا بتوانیم کنترلی در بازار دارویی کشور داشته باشیم. به دلیل وابستگی برخی داروها و مواد اولیه به واردات، نوسانات ارزی میتواند مستقیماً بر قیمت و موجودی دارو تأثیر بگذارد. سازمان غذا و دارو با همکاری بانک مرکزی، تلاش دارد تا ارز ترجیحی یا نیمایی را بموقع و بهاندازه کافی در اختیار شرکتهای دارویی قرار دهد تا تولید و واردات دارو بدون وقفه ادامه یابد.» راهکار بعدی برای رفع مشکل در حوزه دارو افزایش ظرفیت تولید داخل است. پیرصالحی درمورد حمایتها از شرکتهای تولیدکننده میگوید: «این حمایت شامل ارائه تسهیلات مالی، کاهش موانع اداری، تسریع در صدور مجوزها و حمایت از تحقیق و توسعه در حوزه داروسازی است. شرکتهای دارویی داخلی تشویق میشوند تا با افزایش ظرفیت تولید، نیازهای کشور را پوشش دهند و از کمبود دارو جلوگیری کنند.»
خبرنگار:محدثه جعفری
انتهای پیام/