یک بام و دوهوای آمریکا در قبال ایران
جهان
87006
![یک بام و دوهوای آمریکا در قبال ایران](https://cdn-news.inn.ir/photo/1403/11/19/99ed72a3ffd82cb5e31691c7ead3a700-a-i-l.jpg)
رئیسجمهور آمریکا درحالی از یک سو به اعمال فشار حداکثری علیه ایران روی آورده و از سوی دیگر خواهان مذاکره با همتای ایرانی خود شده است که به گفته یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ترامپ دچار توهم است و گمان میکند این تهدید و تطمیعها بر مردم ایران اثر میگذارد و دست از آرمانهای خود برمیدارند.
به گزارش گروه بینالملل ایران آنلاین، دونالد ترامپ این روزها برای دومینبار درکاخ سفید حضور دارد تا شاید جهان شاهد پرالتهابترین روزهای خود یا برعکس آنچه دموکراتهای آمریکا مدعی میشوند، همانند چهارسال اول زمامداریش در آمریکا شاهد کمجنگترین دوران تاریخ معاصر ایالاتمتحده آمریکا باشد.
با تکیه بر عملکرد دوره اول ریاستجمهوری ترامپ که از همان روزهای اول با فرمان خروج یکطرفه از معاهده برجام آغاز و با سیاستهای ضدایرانی و آغاز کمپین فشار حداکثری ادامه پیدا کرد، نگاهها به سمت و سویی سوق یافته که نشان میداد، مدل کنش سیاسی دونالد ترامپ در دور جدید ریاست بر کاخ سفید نسبت به دور اول تغییر نمیکند.
این تحلیل با سخنان و موضعگیریهایی که رئیسجمهور جدید آمریکا و افراد نزدیک به وی، مانند «مارکو ربیو» و «مارک والتز» مشاور امنیت ملی در دوران تبلیغات انتخاباتی و پس از آن انجام دادهاند، شکل گرفت. سیاستهای ضدایرانی ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریاش، بسیار فراتر از یک رویکرد ساده و شامل مجموعهای از اقدامات متقابل بود که هدف اصلی آن، اعمال فشار حداکثری بر ایران برای تغییر رفتارهای منطقهای و هستهای خود بود.
ترامپ و اتهام زنی به ایران و جبهه مقاومت
اما هنگامی تحلیلها به واقعیت پیوست که ترامپ اول بهمن ماه و پس از مراسم سوگندش که در کاخ سفید برگزار شد با مواضع و فرمانهایی که صادر کرد در صدر اخبار جهان قرار گرفت. او در سخنانش با حمله به ایران و جبهه مقاومت مدعی شد که ما بازگشتیم تا ایران را پاسخگو کنیم و بهرهبرداری آن از پول نفت برای تامین مالی سازمانهای تروریستی را متوقف کنیم. ترامپ پا را از گلیم خود درازتر کرد و با بیان اینکه «ایران ورشکسته شده بود و نمیتوانست به حماس و حزبالله کمک کند» گفت: اگر در آن مقطع رییسجمهور بود، عملیات «طوفان الاقصی» به وقوع نمیپیوست و ایران پولی برای حزبالله و حماس نداشت.
این اظهارات ترامپ در حالی مطرح شد که ایران بارها اعلام کرده «طوفان الاقصی» یک عملیات کاملا فلسطینی بود و نیروهای مقاومت نیز برحسب منافع کشورهای خود اقدام میکنند. مواضع «ترامپِ تاجر» علیه ایران باز ادامه یافت.
دستور رئیسجمهور آمریکا برای فشار حداکثری علیه ایران و آمادگی برای مذاکره
وی همچنان در کاخ سفید درصدر اخبار قرار دارد. ماجرا از آن قرار است که رئیس جمهور ایالات متحده بامداد چهارشنبه ( ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۳) به وقت تهران و ساعتی پیش از دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژِیم صهیونیستی در واشنگتن با امضای یک یادداشت دستور لازم را به نهادهای متفاوت دولت برای اعمال شدیدتر سیاست فشار حداکثری علیه ایران صادر کرد.
وی حین امضای این یادداشت ابراز امیدواری کرد که نیازی به استفاده از این تحریم ها علیه ایران نشود و دو طرف بتوانند به یک توافق دست پیدا کنند. رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این سخنان برای دیدار با رئیس جمهور ایران اعلام آمادگی کرد.
واکنش معاون اول رئیس جمهور به اظهارات ترامپ
«محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهوری ایران ظهر چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در واکنش به اظهارات رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه نمی توان گفت دیدار دو انسان غیر ممکن است، تاکید کرد: امروز دیدار و مذاکره با ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دستور کار جمهوری اسلامی نیست.
وی با بیان اینکه اگر ترامپ اعتقاد دارد که ایران نباید وارد فضای سلاح هستهای شود، این راهبرد دائمی ایران است، گفت که رئیس جمهور آمریکا خیالش راحت باشد زیرا ما در این زمینه فتوا دادیم و در این راهبرد بحثی نداریم.
خانم سخنگوی دولت هم پس از پایان جلسه هیات دولت نکتهای را به رئیس جمهور آمریکا گوشزد کرد و گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با دیگر کشورها همیشه بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت استوار است.
پاسخ پزشکیان به تهدید ترامپ برای صفر کردن صادرات نفت ایران
اما پیام اصلی و مهم ایران به تهدید ترامپ برای صفر کردن صادرات نفت ایران و عدم استفاده از سلاح هستهای از سوی همتای ایرانیش داده شد. مسعود پزشکیان عصر چهارشنبه در آئین افتتاح و شروع عملیات اجرایی همزمان طرح های وزارت نیرو در سراسر کشور، گفت: اگر داشته های خود را درست مدیریت کنیم قادر خواهیم بود مشکلات را برطرف کنیم و با ارتباط درست با همسایگان و استفاده از کارشناسان و نخبگان کشور و دوری از تفرقه و اختلاف با وحدت و انسجام، می توانیم دشمنان را در دستیابی به هدفشان ناامید کنیم. آمریکاییها خیال میکنند همه چیز ما به نفت وابسته است و میخواهند با تحریم جلوی صادرات نفت ما را بگیرند.
رئیسجمهور همچنین روز پنجشنبه در آیین «سلام سفرا» که در سالن اجلاس سران برگزار شد از تهران به واشنگتن در پاسخ به ادعای تکراری ترامپ درمورد تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای، این پیام را مخابره کرد که ما به دنبال سلاح هستهای نیستیم این فتوای رهبر انقلاب اسلامی است، حتی کسانی که در این کشور ادعا میکنند هم نمیتوانند ما را به سمت سلاح هستهای ببرند چرا که در دکترین نظام جمهوری اسلامی ایران قتل عام انسانهای بیگناه به هیچ وجه پذیرفته نیست.(متن خبر را اینجا بخوانید)
به هرحال، ترامپ در حالی سخن از مذاکره و توافق کرده که وی در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته ای با ایران خارج شد. ایران همواره اعلام کرده که آماده مذاکره برای دفاع از حقوق هسته ای خود است اما این واشنگتن است که به تعهدات خود پایبند نبوده و توافقی که مورد تایید تمامی قدرت های جهانی و نهادهای بین المللی بوده است را در گذشته، زیرپا گذاشت و از آن خارج شد.
اکنون با تحرکاتی که از سوی سکاندار کاخ سفید علیه ایران صورت گرفته و اعمال تحریم نفتی جدید علیه ایران درروز گذشته نشان دهنده، همان سیاستهای یک بام و دوهوایی ایالات متحده است، از این رو پرسشهایی طرح میشود:
۱- باید چه پاسخی به ترامپ داد؟
۲- چرا از یک طرف خواهان مذاکره است و از طرف دیگر به فشار حداکثری روی میآورد؟
۳- باید چه عکس العملی درقبال مواضع متناقض ترامپ اتخاذ کرد؟
نه فقط ایران بلکه آزادی خواهان سایر کشورها هم زیر بارقلدی آمریکا نمیروند
مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در تبیین سوال نخست، میگوید:صحبتهای ترامپ ناشی از چارچوب فکری او است که هیچ نکته جدیدی را دربرندارد. ترامپ وقتی صحبت از مذاکره میکند بدین معنا است که بیایید بنشینید حرف مرا گوش کنید و به آن عمل کنید.
وی خاطر نشان کرد: رئیس جمهور آمریکا اصلا نمی خواهد به روی خود بیاورد که در ۱۳۵۷ در ایران انقلابی پیروز شد که خط بطلان بر سیطره آمریکا بر ایران کشید و نمیخواهد بپذیرد که آن باطل قابل برگشت نیست و با انقلاب اسلامی تمام اقداماتی که به عنوان تمدن نوین مطرح می کنند و در واقع الحاد و جاهلیت جدید است، به سمت انقراض میرود و نه فقط در ایران بلکه مردم آزادیخواه سایر کشورهای دیگر زیر بار قلدرمآبی استکبار نمیروند.
مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در تبیین سوال نخست، میگوید:صحبتهای ترامپ ناشی از چارچوب فکری او است که هیچ نکته جدیدی را دربرندارد. ترامپ وقتی صحبت از مذاکره میکند بدین معنا است که بیایید بنشینید حرف مرا گوش کنید و به آن عمل کنید.
وی خاطر نشان کرد: رئیس جمهور آمریکا اصلا نمی خواهد به روی خود بیاورد که در ۱۳۵۷ در ایران انقلابی پیروز شد که خط بطلان بر سیطره آمریکا بر ایران کشید و نمیخواهد بپذیرد که آن باطل قابل برگشت نیست و با انقلاب اسلامی تمام اقداماتی که به عنوان تمدن نوین مطرح می کنند و در واقع الحاد و جاهلیت جدید است، به سمت انقراض میرود و نه فقط در ایران بلکه مردم آزادیخواه سایر کشورهای دیگر زیر بار قلدرمآبی استکبار نمیروند.
رئیسجمهور آمریکا توهم زده است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص سیاست هویج و چماق ترامپ نیز اظهار کرد: ترامپ دچار توهم است و گمان میکند این تهدید و تطمیعها بر مردم ایران اثر میگذارد یا این گمان نادرست را دارد که با افزایش فشار بر ایران، مردم مقاوم ایران دست از آرمانهای خود برمیدارند.
میرسلیم تصریح کرد: او واقعا نیاز دارد غیر از آنچه را در آمریکا در ۴۰۰ سال گذشته رخ داده، تاریخ تمدن ملل دیگر را حتما مطالعه کند و الا خودشیفتگی، او را به مهلکه خواهد انداخت.
وی درپاسخ به این سوال که درقبال سیاست های آمریکا باید چه عکس العملی نشان دهیم؟، تاکید کرد: آمریکا نزد ما سابقه بسیار زشتی دارد و عملکرد همه دولتها در آمریکا و خلف وعده و دغل بازی نسبت به ما بویژه از هفتاد سال پیش موجب سلب اعتماد کامل شده است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: آمریکا باید راه و روش خود را اصلاح کند، در غیراین صورت دیر یا زود به فرو پاشی گرفتار خواهد شد. ظلم، تجاوز، سفاکی و دفاع از جنایتکارانی همچون صهیونیستها، نتیجهای جز اضمحلال مستکبران و یاران و نوکرانشان نخواهد داشت.
میرسلیم کفت: مردم شریف و نجیب ایران، که صدمات بسیاری را بویژه پس از پیروزی انقلاب از ناحیه آمریکا تحمل کردهاند، روشنترین پاسخ را در ۲۲ بهمن به ترامپ و همپالگیهایش خواهند داد.
انتهای پیام/