ناو پهپادبر «شهید باقری» به نیروی دریایی سپاه پاسداران پیوست

رونمایی از بزرگ‌ترین پروژه نظامی دریایی غرب آسیا

سیاست

87047
string(743) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"720","_w":"1280","_y":"0","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/20\/03fc04a98ef6ff009c2a101c2d2665b5.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: none;"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" رونمایی از بزرگ‌ترین پروژه نظامی دریایی غرب آسیا

پس از رونمایی از دو شهر زیرزمینی موشکی و تجهیزات دفاعی دیگر مرتبط با نیروی دریایی سپاه پاسداران، این نیرو حالا از جدیدترین دستاورد دفاعی خود رونمایی کرد.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین،  پنجشنبه گذشته ناو پهپادبر «شهید بهمن باقری» با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده کل سپاه به ناوگان رزمی نیروی دریایی سپاه پاسداران پیوست.
سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، از این ناو به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه نظامی دریایی پس از انقلاب اسلامی و حتی غرب آسیا نام برد. وی گفت که ناو پهپادبر شهید باقری نتیجه تغییر کاربری یک کشتی تجاری است. گفتنی است تبدیل شناورهای تجاری به شناورهای نظامی، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و در برخی نیروهای دریایی جهان نیز از همین روش استفاده می‌شود.
 
پایگاه دریایی متحرک ایران در دریاها
ناو شهید باقری با قابلیت حمل چندین اسکادران پروازی بدون سرنشین، نشست و برخاست جنگنده‌های بدون سرنشین، حمل و به‌کارگیری انواع پهپاد‌های گشتی و رزمی، قابلیت به آب‌اندازی و از آب‌گیری انواع شناور‌های رزمی سبک و تندرو و همچنین حمل و به‌کارگیری انواع بالگرد‌های رزمی و پشتیبانی، یک سکو و پایگاه متحرک دریایی برای اجرای مأموریت‌های پهپادی و بالگردی در پهنه اقیانوس‌ها به شمار می‌رود.
ناو شهید باقری مجهز به جایگاه سوخت، جایگاه سوخت‌گیری پهپادها، شناورها و بالگردهاست و برای دفاع خود مقابل تهاجم نیروی متخاصم، از سامانه‌های پدافندی هوایی برد کوتاه و متوسط برخوردار است. تجهیزات اشراف اطلاعاتی و برج مراقبت پرواز، امکانات حمل و به‌کارگیری انواع زیرسطحی‌های هدایت‌پذیر، قابلیت شناسایی انواع سیگنال الکترونیکی-جنگ الکترونیکی- سیگنیت کامل، توپ و سلاح‌های سطحی برد بلند، موشک‌های سطحی کروز برد بلند، امکان مقابله با انواع ریز پرنده و موشک‌های پدافند هوایی نیز از دیگر ویژگی‌های این ناو پهپادبر اقیانوس‌پیما به شمار می‌رود.
 
تجهیزات و ادوات به روایت تصاویر
با استناد به تصاویر منتشر شده از ناو پهپادبر شهید باقری، این ناو مجهز به ۳ فروند پهپاد «جاس 313»، ۲ فروند پهپاد «مهاجر۶» ناونشین، یک فروند پهپاد «ابابیل» و ۲ فروند پهپاد «هُما» است.
پهپاد «جاس۳۱۳» که بخش عمده‌ای از توان پهپادی ناو شهید باقری را تشکیل می‌دهد، همزمان با پیوستن این ناو رونمایی شد. این پهپاد دارای قابلیت شناسایی است و به عنوان یک «بمب‌افکن شناساگریز» عمل می‌کند. «جاس۳۱۳» از موتور جت استفاده می‌کند و می‌تواند در باندهای کوتاه زیر 200‌متر نشست و برخاست کند.
در کنار عملیات پهپادی و بالگردی، این ناو به موشک‌های کروز سطح به سطح خانواده «نور» تجهیز شده و از سکوی مجزا برای پرتاب این موشک‌های ضد کشتی برخوردار است. برد عملیاتی موشک‌های کروز ضدکشتی «نور» از ۷۵۰ تا 2 هزار کیلومتر متغیر است که قابلیت تهاجمی را دو چندان می‌کند. ۸ فروند موشک کروز ضد کشتی «قدیر» هم روی بخش موشکی دیگر این ناو نصب شده است. ۸ پرتابگر موشک پدافندی کوتاه‌برد «نصر» یا «ظفر» و یک قبضه توپ ضدهوایی مشابه توپ اصلی ناوهای کلاس شهید سلیمانی از دیگر تجهیزات این ناو است. آشیانه قایق‌های تندرو «طارق» از تجهیزات دیگر ناو پهپادبر شهید باقری است. قایق تندرو طارق به تازگی در جریان رونمایی از یک شهر زیرزمینی دفاعی سپاه پاسداران رونمایی شد.
 
گام سپاه به آب‌های دوردست
وظیفه حضور در آب‌های دوردست برای دفاع از منافع کشور برعهده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. اکنون با پیوستن ناو پهپادبر شهید بهمن باقری به نیروی دریایی سپاه پاسداران، این نیرو نیز نماینده دفاعی دوم ایران در اقیانوس‌ها خواهد بود.
ناو شهید باقری از قدرت تا «9 فورس» (مقیاس سنجش توان در اقیانوس‌ها) و برد عملیاتی 22 هزار مایل دریایی (فرا ساحل) برخوردار است. همچنین امکان حضور و اجرای عملیات برای یک سال، آن هم بدون نیاز به سوخت‌گیری مجدد در آب‌های دوردست را دارد. به این ترتیب ویژگی‌های ناو شهید باقری، بیانگر این است که به تنهایی یک یگان رزم دریایی کامل است که می‌تواند یک بار سیاره زمین را دور بزند، نزدیک یک سال در آب‌های آزاد باقی بماند، به فواصل دوردست موشک‌های دوربرد کروز شلیک کند، شناورهای تندروی ایران را به هزاران مایل دورتر منتقل کند، محلی برای برخاستن و فرود پهپادهای متعدد باشد و حتی در دریا عملیات مین‌ریزی هم انجام دهد. به این ترتیب این ناو می‌تواند تا فواصل طولانی در پیرامون خود امنیت را برقرار کند و ضمن دفاع از خود، در کنار نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از منافع کشور در اقیانوس‌ها و آب‌های دوردست نیز محافظت کند.
 
باقری: ایران قدرت بزرگ در منطقه

برپایه چنین ظرفیت‌هایی در ناو پهپادبر شهید باقری و دیگر توانمندی‌های دفاعی و بومی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد: با وجود فشارها و تحریم‌هایی‌که بر ملت ایران وارد شد، با اقتدار در حال پیشرفت هستیم و کشور به یک قدرت بزرگ در منطقه تبدیل خواهد شد. سرلشکر محمد باقری همچنین به همکاری‌های نیروی دریایی ایران با کشورهای همسایه اشاره و بر روابط دوستانه تأکید کرد و گفت: همان‌گونه که بیگانگان در آب‌های سرزمینی ایران حضور پیدا می‌کنند ما نیز طبق قوانین بین‌المللی در آب‌های دوردست حضور خواهیم یافت تا امنیت ایران را تأمین کنیم و خطوط کشتیرانی ایران در امنیت کامل باشند.

 

علی عوض‌خواه
روزنامه‌نگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست