در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛
۵ نکته کلیدی درباره مصرف داروهای گیاهی
![۵ نکته کلیدی درباره مصرف داروهای گیاهی](https://cdn-news.inn.ir/photo/1403/11/24/923fe18d804ed7036990f711eb954790-a-i-l.jpg)
دکتر الهام پارسا متخصص طب سنتی ایرانی درباره عوارض مصرف خودسرانه یا بلند مدت داروهای گیاهی به ۵ نکته کلیدی اشاره کرد.
گروه اجتماعی ایران آنلاین: داروها را میتوان همچون شمشیر دولبهای دانست که از یکسو برای درمان بیماریها مفید هستند و از سوی دیگر مصرف خودسرانه آنها برای بدن آسیبزا خواهد بود. در این میان برخی از افراد گمان میکنند که مصرف داروهای گیاهی و سنتی برای مدت طولانی یا خودسرانه مشکلی به دنبال ندارد اما داروهای گیاهی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی عارضههایی را به خصوص برای برخی از افراد به دنبال خواهد داشت.
از این رو با دکتر الهام پارسا متخصص طب سنتی ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی به گفتوگوی کوتاهی پرداختیم. او در این رابطه به ۵ نکته کلیدی اشاره کرد که در ادامه از نظر میگذرانید.
۱. متاسفانه مردم این تصور را دارند که داروهای گیاهی و سنتی بی ضرر هستند. یا چنین برداشتی دارند که وقتی برای فردی داروی معده تجویز شده برای فرد دیگری که همین درد را دارد مناسب است، قطعا این باور درست نیست. بالاخره داروهای گیاهی هم با توجه به موادی که دارند میتوانند باعث تداخل دارویی شوند و مصرف کوتاه مدت یا بلند مدت میتواند عارضه ایجاد کند.
۲. گاهی برای بیماری دارویی را تجویز میکنیم که باید ۲ ماه مصرف کند و بعد این مدت برای ویزیت بعدی بیاید اما بیمار ۶ ماه بعد مراجعه میکند و همان دارو را در این مدت مصرف کرده است. این دارو برای درمان او تجویز شده اما برای طولانی مدت مصرف آن مناسب نبوده است.
۳. حتی برخی از داروهای گیاهی در خانمهای باردار باعث سقط جنین میشود. ممکن است پزشک معالج از بارداری خانم مطلع نباشد و سهوی تجویز کند یا خانم باردار خودسرانه مصرف کند و منجر به سقط جنین یا آنومالی شود. آنومالی یعنی اختلالات ژنتیکی یا غیر زنتیکی برای نوزاد. داروهای گیاهی خصوصا برای مادران باردار و کودکان باید محتاطانه مصرف شود، چون افراد آسیبپذیرتری هستند.
۴. افراد مسن و سالمند هم در مصرف داروهای گیاهی و سنتی باید احتیاط کنند، چون تاثیرپذیری بیشتری دارند. همچنین آنها داروهای متعددی در کنار داروهای گیاهی مصرف میکنند و ممکن است تداخل دارویی برای آنها به دنبال داشته باشد.
۵. به طور کلی برای افراد عادی استفاده طولانی مدت یا کوتاه مدت داروهای گیاهی عوارضی را میتواند برجای بگذارد. بالا یا پایین رفتن فشار خون، مشکلات پوستی، بی قراری و پر استرسی. در حال حاضر برخی از افراد برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا از داروهای گیاهی یا گرمیجاتی همچون دمنوش زنجبیل، دارچین و ... استفاده میکنند که مصرف زیاد آن باعث عصبی شدنهای بی دلیل و از کوره در رفتن میشود. همچنین در برخی از مواقع این داروها مشکلات کبدی و کلیوی را تشدید میکنند.
انتهای پیام/