حاج کریم مردانی‌آذر ۳۰ هزار فرزند در سراسر جهان دارد

جزئیات دیدار رئیس‌جمهوری با خیر مدرسه‌ساز تبریزی

استان‌ها

87773
string(780) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"405","_w":"720","_y":"49.66667683919271","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/28\/f372e9241e6e3e1f209be0bab907f306.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 108.889px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-11.037px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" جزئیات دیدار رئیس‌جمهوری با خیر مدرسه‌ساز تبریزی

فرزندان حاج کریم حالا همه جای دنیا هستند؛ از ایران گرفته تا اروپا، آفریقا، آمریکا و کانادا؛ صدها پزشک، مهندس، استاد دانشگاه و نخبه کشوری در جای‌جای ایران اکنون خود را مرهون حاج کریم مردانی آذر می‌دانند. در آفریقا ۳۰۰۰ کودک تحت سرپرستی این خیر مدرسه‌ساز تبریزی به مدرسه و دانشگاه رفتند و اکنون در کشورهای خود به خدمت به هموطنانشان مشغولند.

به گزارش گروه استان‌ها ایران آنلاین، فرزندان حاج کریم حالا همه جای دنیا هستند؛ از ایران گرفته تا اروپا، آفریقا، آمریکا و کانادا؛ صدها پزشک، مهندس، استاد دانشگاه و نخبه کشوری در جای‌جای ایران اکنون خود را مرهون حاج کریم مردانی آذر می‌دانند. در آفریقا ۳۰۰۰ کودک تحت سرپرستی این خیر مدرسه‌ساز تبریزی به مدرسه و دانشگاه رفتند و اکنون در کشورهای خود به خدمت به هموطنانشان مشغولند. فعالیت‌های انساندوستانه خاندان حاج کریم مردانی‌آذر به اندازه‌ای گسترده و جهانی است که سازمان صلیب سرخ جهانی و یونیسف در ژورنال رسمی خود تصریح کرده‌اند که کمک‌های انساندوستانه حاج کریم مردانی‌آذر و برادرانش بیشتر از کمک‌های انساندوستانه ۱۹۶ کشور در جهان است. علاوه بر این، حاج کریم مردانی‌آذر در بنیاد خیریه زهرا مردانی‌آذر که به نام مادرشان نامگذاری شده، تاکنون ۴۰ مجتمع آموزشی برای دانش‌آموزان احداث کرده است. این مدارس اغلب به صورت شبانه‌روزی ساخته شده و دانش‌آموزان روستایی بسیاری را تحت پوشش خود قرار داده است. البته اغلب این مجتمع‌های آموزشی از سال ۱۳۷۸ تاکنون با هدف تحت پوشش قرار دادن دختران روستایی ساخته شده و زمینه ادامه تحصیل وپیشرفت دختران را فراهم کرده است. این مجتمع‌های آموزشی مؤثر تاکنون افراد موفق، پزشکان و مهندسان بسیاری را تربیت کرده و به جامعه تحویل داده است.

از دست دادن پدر و شاگردی در مغازه
حاج کریم مردانی‌آذر 92 سال پیش در تبریز به دنیا آمد. در 5 سالگی پدرش را در حادثه‌ای از دست داد و همراه مادر و دو برادرش راهی تهران شد. کارش را با شاگردی در مغازه‌های بازار آغاز کرد و همزمان مادرش هم به خیاطی مشغول بود. بعد از مدتی با کمک دو برادرش مغازه خواربار فروشی اجاره کردند و از این زمان بود که کار و کسب خود را با کار شبانه‌روزی و خستگی‌ناپذیر توسعه دادند. او که طعم یتیمی و سختی از دست دادن پدر را چشیده بود از همان دوران جوانی با برادرانش عهد کرده بود که بخشی از سود کسب خود را به امور خیریه و کمک به کودکان و نوجوانان نیازمند اختصاص دهند. خیر نیکوکار تبریزی در 92 سالگی هرچند دو برادرش را در حوادثی دردناک از دست داده و فرزندی هم ندارد اما احساس تنهایی نمی‌کند و می‌گوید همه این 30 هزار کودکی که به سرپرستی گرفته و تا دانشگاه حمایت از آنها را تقبل کردم، فرزندان من هستند.

دیدار مسعود پزشکیان با حاج کریم
روز جمعه در شرایطی که شور و شوق برگزاری «جشنواره ملی اتفاق» با حضور وزیر ورزش و جوانان، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری، سخنگوی دولت و مسئولین کشوری و استانی در شهر تبریز دوچندان شده بود، دکتر مسعود پزشکیان در سفری غیررسمی به تبریز سفر کرد و بدون تشریفات به دیدار حاج کریم مردانی‌آذر رفت. رئیس‌جمهوری در محل اقامت «حاج کریم مردانی‌آذر» گپ و گفتی دوستانه داشت و در جلسه‌ای هم با موضوع مدرسه‌سازی شرکت کرد.  رئیس‌جمهوری در عین حال همراه دخترش در منزل آیت‌الله ‎آل‌ هاشم، پدر امام جمعه فقید تبریز که در حادثه سقوط بالگرد حامل شهید ابراهیم رئیسی همراه ایشان به شهادت رسیده بود، حضور یافت و با وی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
طبق گفته «محمد عزیزی‌راد» مدیرکل جدید روابط‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری آذربایجان‌ شرقی به «ایران»، قرار بود رئیس‌جمهوری همزمان با نیمه شعبان و میلاد با سعادت حضرت ولی‌عصر(عج) در آیین اختتامیه «جشنواره ملی اتفاق» حضور پیدا کند اما به دلیل برخی پروتکل‌ها حضور وی در این مراسم منتفی شد. با این حال تعدادی از مسئولان کشور از جمله «علی ربیعی» دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری، «احمد دنیامالی» وزیر ورزش و جوانان و «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت و... در مراسم اختتامیه «جشنواره ملی اتفاق» حضور پیدا کرده و از تشکل‌های مردم‌نهاد برتر ملی در حوزه جوانان تجلیل کردند؛ مراسمی که در آن اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه جوانان از سراسر کشور گردهم آمده و با لباس‌های محلی و رنگارنگ در محل مراسم حاضر شده و رنگ و لعابی دیگر به جشنواره وفاق بخشیدند. جشنواره‌ای ملی که همزمان با هفته فرهنگی تبریز و با هدف به نمایش گذاشتن ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی تبریز و همچنین ایجاد انسجام و وفاق در کشور برگزار شد تا با معرفی توانمندی‌ها، استعدادها و ایجاد رقابت میان 4 هزار و ۴۰۰ سازمان مردم‌نهاد در کشور، از برترین سمن‌های کشور و استان آذربایجان‌شرقی تقدیر شود.
 
تجلیل رئیس جمهوری از خیر مدرسه‌ساز
«محمدحسین قیصری» نایب‌رئیس هیأت‌مدیره بنیاد خیریه «زهرا مردانی‌آذر» 25 سال پیش در یک مجموعه خیریه با «حاج کریم مردانی‌آذر» آشنا شد و از آن زمان تاکنون همراه ایشان به امور خیریه رسیدگی می‌کند. محمدحسین قیصری به «ایران» می‌گوید: جمعه گذشته ساعت 5 بعدازظهر دکتر «احمدرضا جودتی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تماس گرفتند و خبر دیدار دکتر پزشکیان با «حاج کریم مردانی‌آذر» تنها بازمانده خاندان مردانی‌آذر را اعلام کردند. رئیس‌جمهوری ساعت 6 بعدازظهر بدون تشریفات و دوستانه با حاج کریم مردانی‌آذر دیدار و گفت‌و‌گو و از وی تجلیل کرد. طبق گفته نایب‌رئیس هیأت‌مدیره بنیاد خیریه «زهرا مردانی‌آذر»، حاج کریم مردانی‌آذر به همراه «یعقوب صادق نوبری» خیّر نامدار حوزه سلامت آذربایجان شرقی، بیمارستان دیالیز 122 تختخوابی و مرکز پیوند اعضا را که آن زمان بزرگ‌ترین بیمارستان دیالیز در خاورمیانه به شمار می‌رفت، احداث کرده‌اند. آنها همچنین بیمارستان 600 تختخوابی کودکان و بیمارستان غربالگری سرطان زنان را به صورت مشترک احداث کرده و چندین مجتمع مسکونی را پس از تکمیل در اختیار خانواده‌های بی‌بضاعت قرار داده‌اند.
 
توسعه مدرسه‌سازی در ایران
«محمد نجفی» مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز نیز به «ایران» می‌گوید: «حاج کریم مردانی‌آذر» خیّر تبریزی است که در طول چند دهه خدمت خود توانسته بیش از 40 مدرسه و مراکز درمانی برای دانش‌آموزان مناطق مختلف آذربایجان شرقی، تهران و... احداث کند. وی تاکنون 7 مجتمع بزرگ آموزشی در تهران و 33 مجتمع بزرگ آموزشی در آذربایجان شرقی برای دانش‌آموزان عادی و استثنایی (نابینایان و ناشنوایان) احداث کرده است. طبق گفته مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز، حاج کریم مردانی‌آذر تاکنون هیچ یک از مدارس ساخته شده را به نام خود نامگذاری نکرده است. او مدارس دخترانه را به نام مادرش (زهرا مردانی‌آذر) و مدارس پسرانه را به نام پدرش (محمد مردانی‌آذر) نامگذاری کرده است. 2 مدرسه را نیز پس از فوت 2 برادرش که آنها هم خیّر مدرسه‌ساز بودند، به نام‌های غلامرضا و علی مردانی‌آذر نامگذاری کرده است. سال‌ها پیش حاج کریم مردانی‌آذر، درباره انگیزه‌اش از ساخت مدرسه در ایران گفته بود: «زمانی که در خارج از کشور بودم به دعوت یونسکو به کشورهای آفریقایی سفر کردم و سرپرستی تعدادی از بچه‌های بی‌سرپرست را بر عهده گرفتم که هر سال به تعدادشان افزوده می‌شود؛ یک روز با خودم گفتم «چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است»؛ از این‌رو مدرسه‌سازی در سیستان و بلوچستان را آغاز کردیم و سپس این کار را در تهران و تبریز ادامه دادیم.»

بیتا میر‌عظیمی
خبرنگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار استان‌ها