استاندار خوزستان از صدور مجوز سفر اول برای ۳۰۰ لنج خبر داد

رونق بنادر با واردات کالاهای ته لنجی

استان‌ها

88150
string(852) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"356.7250000000001","_w":"634.1777777777778","_y":"60.39001659990164","_x":"2.885430257715053","source":"\/news\/photo\/1403\/12\/01\/67071a539dc6d88a577da6ed6296d379.jpg","_pr_css":"display: block; width: 161.721px; height: 107.225px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-0.72798px) translateY(-15.2361px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" رونق بنادر با واردات کالاهای ته لنجی

کمتر از دو هفته از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی)، استاندار خوزستان از صدور مجوز سفر اول ملوانی برای ۳۰۰ فروند لنج استان و ٩٧ قلم کالا در بنادر خوزستان خبر داد. براین اساس از این پس ملوانان استان مجازند به اندازه گنجایش کل لنج و بدون محدودیت کالای ملوانی وارد کنند.

به گزارش گروه استان‌ها ایران آنلاین، کمتر از دو هفته از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی)، استاندار خوزستان از صدور مجوز سفر اول ملوانی برای ۳۰۰ فروند لنج استان و ٩٧ قلم کالا در بنادر خوزستان خبر داد. براین اساس از این پس ملوانان استان مجازند به اندازه گنجایش کل لنج و بدون محدودیت کالای ملوانی وارد کنند. البته آن طور که مسئولان این استان می‌گویند پیگیری‌ها برای 2 سفر نیز انجام شده است. حالا با این اقدامات دولت، ملوانان و مرزنشینان خوزستانی امیدوارند بنادر و مرزهای استان دوباره به مسیر رونق اقتصادی بازگردد و با ایجاد اشتغال پایدار معیشت آنها که به دریا و مرز گره خورده رونق بگیرد.

واردات کالای ملوانی بدون محدودیت وزنی
«سید محمدرضا موالی‌زاده»، استاندار خوزستان با اعلام خبر رفع موانع ورود کالای ملوانی به استان اظهار کرد: با توجه به ابلاغ آیین‌نامه مصوب هیأت وزیران در خصوص ورود کالای ملوانی و همزمان با حضور هیأتی از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور، گمرک ایران و  بازدید از بنادر آبادان، اروندکنار، چوئبده، سجافی و شادگان با تأیید زیر‌ساخت‌های گمرک، مجوز سفر اول ملوانی به بنادر خوزستان اعطا شد.
وی با تأکید بر اینکه لیست کالا‌های قابل ورود ٩٧ قلم است، افزود: با این مجوز بیش از ٣٠٠ فروند لنج در استان می‌توانند کالای ملوانی بدون محدودیت وزنی و به صورت مجاز به استان وارد کرده و بدون هیچ محدودیتی آنها را به مقاصد مورد نظر ارسال کنند. موالی‌زاده این مصوبه را زمینه ساز رونق اقتصادی بنادر استان عنوان کرد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته اقدامات خوبی در راستای رونق بخشیدن دوباره به بنادر سه‌گانه آبادان و همچنین سجافی و شادگان با مصوبه اخیر هیأت دولت در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ابلاغ قانون تجارت مرزنشینان
استاندار خوزستان به ابلاغ قانون تجارت مرزنشینان نیز اشاره و اظهار کرد: قانون تجارت مرزنشینان نیز همزمان با دهه مبارک فجر ابلاغ شده است.
یکی از امتیازات این قانون، برخورداری کالا با معافیت عوارض گمرکی در سال اول است و سالانه ۲۰ درصد به عوارض افزوده می‌شود. از دیگر امتیازات این قانون، یک درصد واردات کشور نیز به فعالان این حوزه سپرده می‌شود که امیدواریم زیرساخت‌های لازم را فراهم ‌کنیم تا منجر به ایجاد تحول در این بخش شود.
استاندار خوزستان تصریح کرد: یک درصد از واردات کشور به فعالان این حوزه اختصاص می‌یابد که می‌تواند زیرساخت‌های لازم برای تحولی اساسی در تجارت مرزی را فراهم کند.

تجارت آسان لنجداران و قانونمند شدن وضعیت ته‌لنجی
«خسرو پیرهادی»، معاون استاندار و سرپرست فرمانداری ویژه آبادان نیز در این زمینه در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار کرد: با ابلاغ بخشنامه جدید کالاهای ته‌لنجی و ملوانی، رونق اقتصادی به بنادر 3 گانه آبادان، اروندکنار و چوئبده این شهرستان بازخواهد گشت.
 وی با تأکید بر اینکه با سفر هیأت دولت اقدامات خوبی در راستای رونق بخشیدن دوباره به بنادر سه‌گانه آبادان در دستور کار قرار گرفته است، افزود: اعضای هیأت دولت در سفر به بنادر آبادان، اروندکنار و چوئبده، از نزدیک با مشکلات و چالش‌های تجاری لنجداران و تجار آشنا شدند و قرار شد در تهران موضوعات مطرح‌شده، به‌عنوان مصوبات سفر، تصویب و ابلاغ شود.
پیرهادی گفت: مصوبه هیأت دولت برای تجارت آسان لنجداران و قانونمند شدن وضعیت ته‌لنجی و تعیین چهارچوب مشخص قانونی است که باعث رونق بخشیدن به بنادر شهرستان خواهد شد. بر اساس قانون جدید، هفت درصد از واردات کالا به کشور به کالای ته‌لنجی اختصاص یافته است.
معاون استاندار و سرپرست فرمانداری ویژه آبادان اظهار کرد: ذیل این قانون و مصوبه هیأت وزیران در ۵ بندر استان شامل شادگان، آبادان، چوئبده، اروند کنار و سجافی از این پس ملوانان مجازند به اندازه گنجایش کل لنج کالای ملوانی وارد کنند.
وی ادامه داد: در اصل بر این اساس برای شناورهای زیر ۵۰۰ تن محدودیت واردات کالای ملوانی برداشته شده است. همچنین نکته مهم این است که به دنبال این مصوبه از این پس حمل‌و‌نقل این کالاها در تمام مبادی و جاده‌های کشور آزاد بوده و ملوانان می‌توانند کالاها را به مقاصد برسانند.

پیگیری برای صدور مجوز 2 سفر ملوانی در سال
معاون استاندار و سرپرست فرمانداری ویژه آبادان افزود: موضوع دیگر این است که در تلاشیم ملوانان به جای یک سفر در آینده‌ای نزدیک بتوانند در 2 سفر از مزیت کالاهای ملوانی استفاده کنند.
در حال حاضر ملوانان در مرداد ماه یک سفر مجاز به واردات بار هستند اما با رایزنی‌های انجام شده درتلاشیم سفر دوم هم شامل حال لنجداران شود.  
وی با تأکید بر اینکه از این پس اظهارنامه کالاهای وارد شده در گمرک ثبت می‌شود، افزود: قبلاً شناورهای ما محدود بودند و در هر بندری که به ثبت می‌رسیدند، خدمات دریافت می‌کردند اما در حال حاضر این محدودیت نیز برداشته شده و لنجداران می‌توانند از بندری به بندر دیگر خدمات بگیرند و پهلوگیری کنند.

 

شیما جهان بخش
خبرنگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار استان‌ها