ضرورت بین‌المللی شدن صنعت دارویی ایران

جامعه

88322
string(797) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"576","_w":"1024.0000000000002","_y":"0","_x":"32.174953959484284","source":"\/news\/photo\/1403\/12\/02\/3f9e3d07a88eca8627cb910180dfa608.jpg","_pr_css":"display: block; width: 200px; height: 133.281px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-5.02734px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" ضرورت بین‌المللی شدن صنعت دارویی ایران

مدیرعامل شرکت دارویی تأمین اجتماعی بر ضرورت بین‌المللی شدن صنعت داروی ایران برای ورود به بازارهای جهانی، تأکید کرد و گفت: عدم ورود به بازارهای جهانی خطای راهبردی است.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، محمدرضا سعیدی روز پنجشنبه در همایش صنعت دارو که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با اشاره به لزوم تحول در صنعت دارو، اظهار داشت: در فضای فعلی، کارایی لازم وجود دارد اما کافی نیست. باید به سوی تحولی بنیادین حرکت کنیم که زمینه‌ساز بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور در صنایع دارویی شود. این امر با اصلاح مدل‌های حکمرانی میسر می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه مدل‌های حکمرانی باید شتاب‌دهنده تحول در صنعت داروسازی باشند، افزود: متأسفانه، نسبت مخارج بخش تحقیق و توسعه در صنایع دارویی کشورمان، کمتر از نیم درصد است، در حالی که این رقم در صنایع مختلف جهانی بین ۵ تا ۲۰ درصد برآورد می‌شود. این امر، مشکلات متعددی را برای صنعت دارویی ایران به وجود آورده است.

سعیدی، با اشاره به پنج فناوری در حال ظهور شامل هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، بلاک چین، کوانتوم کامپیوتر، پرینترهای سه بعدی و فناوری نانو که صنعت دارو را به طور بنیادین تحت تأثیر قرار می‌دهد، تصریح کرد: این فناوری‌های نوظهور، ساختارهای زنجیره ارزش را در صنعت دارو به صورت اساسی تغییر خواهند داد.

مدیرعامل شرکت دارویی تأمین اجتماعی با بیان اینکه جهان به سمت شخصی‌سازی درمان در حرکت است، افزود: فناوری‌های جدید نیز در این مسیر به کمک آمده‌اند. استفاده از بلاک چین در بخش سلامت، با تحولی که ایجاد کرده، دنیا را به صورت اساسی تغییر خواهد داد.

سعیدی بین‌المللی‌سازی را محدود به صادرات و خرید و فروش ندانست و تأکید کرد: حضور در بازارهای جهانی، یادگیری ما را افزایش خواهد داد. صادرات، سپهر ورود به شبکه‌های کسب و کار و یادگیری از دیگران در بازارهای جهانی است. سازمان غذا و دارو باید ساختار سیاست‌گذاری و حکمرانی خود را معطوف به بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور و تعاملات بین‌المللی بازسازی کند.

وی با اشاره به اینکه شرکت‌های دارویی وقتی با صنایع دارویی برتر دنیا همکاری کنند، قطعاً بین‌المللی اندیشیده و بین‌المللی رفتار می‌کنند، افزود: حکمرانی باید ساختارها را اصلاح کند تا به هدف تعیین شده برسیم.

مدیرعامل شرکت دارویی تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در بخش هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، نانو و بلاک چین می‌تواند صنعت داروی ایران را متحول کند، تصریح کرد: با برخورداری از زیرساخت‌های خوبی که در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد، ظرفیت پذیرش و انطباق و بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور برای ارتقای سطح صنعت داروی ایران وجود دارد.

وی، رهبران آینده‌نگر در صنعت دارو را به جستجوی اتحادهای راهبردی حول تحقیق و توسعه با شرکای بین‌المللی فراخواند و افزود: اگر به این سمت حرکت نکنیم، باید به دنباله‌روی و تقلید تن دهیم که شایسته ما نیست.

سعیدی در پایان تأکید کرد: سازندگان اکوسیستمی که در آن حکمرانی بر توجه به فناوری و اتصال به شبکه‌های کسب و کار جهانی در کنار ارتقای بهره‌وری مبتنی باشد، برندگان اصلی فردای صنعت دارو هستند.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه