آذری جهرمی، وزیر اسبق ارتباطات در رویداد فینشورتک:

رگولاتورها فناوری را سرکوب می‌کنند

بازار

89035
string(785) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"675.0000000000001","_w":"1200","_y":"7.499999999999943","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/12\/07\/f133580a662130ed5c7bce8aa2886ed2.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 92px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-1px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" رگولاتورها فناوری را سرکوب می‌کنند

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری ارتباطات، در سخنرانی خود در در رویداد بزرگ بانک و بیمه (فینشورتک)، به بررسی چالش‌های اقتصادی کشور پرداخت و از سرکوب فناوری‌های نوین توسط رگولاتورها انتقاد کرد. وی با اشاره به وضعیت دشوار اقتصادی کشور، تاکید کرد که خلاقیت و نوآوری می‌توانند به عنوان موتور محرکه‌ای برای توسعه و پیشرفت عمل کنند.

به گزارش گروه بازار ایران آنلاین، محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به اینکه چون اقتصاد ایران مبتنی بر رانت است، رگولاتوری بیشتر وظیفه سرکوب استفاده از فناوری های جدید را برعهده دارد، افزود: بسیاری از کسب‌وکارهای حوزه فناوری در سال‌های اخیر با محدودیت‌های قانونی، مشکلات مالی و موانع زیرساختی مواجه شده‌اند و همچنان برای ادامه فعالیت خود نیازمند سیاست‌های حمایتی هستند.

وی با بیان اینکه واقعیت این است که در اقتصادی که مبتنی بر رانت است و پول در آوردن غیر مرسوم تعریف شده و خلاقیت معنا ندارد، تصریح کرد: در این اقتصاد بانک ملک فروشی می‌کند و با موضوع املاک بانک‌ها مواجه هستیم، همچنین مجموعه‌ها می‌توانند به بهانه دور زدن تحریم‌ها نفت بگیرند و پول آن را یا می‌آورند یا نمی‌آورند. بنابراین این اقدامات بسیار راحت‌تر از این است که بخواهند برای ایجاد بازار و ارائه خدمات تلاش کنند.

آذری جهرمی با بیان اینکه در شرایط رانتی افراد به دنبال خلاقیت نیستند و در نهایت با استفاده از واسطه‌ها کار را انجام می دهند، اظهار داشت: البته در همه جای دنیا رانت وجود دارد، اما این رانت در خدمت توسعه هم قرار می‌گیرد، اما در ایران رانت فقط برای ثروتمند شدن برخی از افراد خاص است.

وی با انتقاد از نقش رگولاتوری ها در ایران به‌خصوص در ایجاد مانع برای فعالیت در بازار، تصریح کرد: در شرایطی قرار داریم که رگولاتور خود مانع است و نه توسعه دهنده و بانک‌ها فقط شرکت‌های متعلق به خود را پوشش می‌دهند با استدلال اینکه «چراغی بر خانه واجب است بر مسجد حرام است.»

وزیر اسبق ارتباطات با بیان اینکه در فضای اقتصادی کنونی بیمه ها خودرو بالای ۵٠٠ میلیون تومان را خودروی غیر متعارف می‌دانند، خاطرنشان کرد: در این شرایط اساسا فینشورتک معنا ندارد، بنابراین در اقتصاد با موانع اولیه و بدیهی مواجه هستم و در این شرایط نیروی کار مهاجرت می‌کند و سرمایه گذاری صورت نمی‌گیرد چرا که ریسک آن بالا است.

وی حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناوری را باعث رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال دانست و گفت: در دهه ۹۰ فضایی برای گسترش اپلیکیشن ها ایجاد شد و امروز این سکوها به بلوغ کافی رسیده اند، بنابراین اپلیکیشن‌ها خدمات را با خلاقیت به مردم ارایه می‌کنند، مردمی که با تورم فزاینده و نرخ ارز از دست در رفته مواجه هستند و توان خریدشان کمتر شده، همچنین فضا برای تولیدکنندگان محدود شده و مجبور به تعدیل شدند، وضعیتی که بسیار نا امید کننده است اما می‌تواند فرصتی برای فینشورتک‌ها باشد و ظرفیتی است که در ایران جای رشد دارد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار