اختصاصیسازی آموزش برای توانمندسازی زنان و خانوادهها در سراسر کشور
سیاست
91939

معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری اعلام کرد: طراحی آموزشها با توجه به ویژگیهای خاص هر منطقه، میتواند در راستای ارتقاء توانمندیهای زنان و خانوادهها در سراسر کشور به بهبود کیفیت یادگیری و پاسخگویی به نیازهای محلی کمک کند.
بهروزآذر در این سفر بر اهمیت برنامههای آموزشی مبتنی بر ویژگیهای محلی تأکید کرد و گفت: این نوع آموزشها نه تنها به بهبود فرآیند یادگیری کودکان کمک میکند بلکه نقش مؤثری در ارتقاء هویت فرهنگی و اجتماعی آنها دارد. این بازدید نشاندهنده عزم دولت برای توجه به نیازهای خاص مناطق مختلف کشور و ترویج یادگیری فراگیر است.
وی به ارائه طرح سوادآموزی مبتنی بر فرهنگهای بومی پرداخته و بر اهمیت حفظ این فرهنگها در کنار زبان فارسی تأکید کرد.
بهروزآذر با اشاره به اینکه زبان فارسی نه تنها زبان معیار و عامل وحدت ایرانیان است، بلکه بستر غنی فرهنگهای متنوع کشور نیز به شمار میآید، گفت: "با بهرهگیری از این تنوع فرهنگی، میتوانیم فرآیند یادگیری را به گونهای طراحی کنیم که متناسب با ویژگیهای هر منطقه باشد.ایشان این نوع برنامهها را نمادی از تعامل سازنده میان آموزش و فرهنگ دانستند و بر ضرورت ترویج این رویکرد در راستای ارتقاء کیفیت آموزشی تأکید کردند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اصل ۱۵ قانون اساسی، تأکید کرد: این طرح نه تنها با سیاستهای آموزشی کشور همراستا است، بلکه به غنای فرهنگی و زبانی کودکان نیز کمک شایانی میکند.
وی افزود: ادغام یادگیری زبانهای محلی با زبان فارسی، فرصتی استثنایی برای رشد و شکوفایی هویتی کودکان فراهم میآورد. این رویکرد، نه تنها مهارتهای زبانی آنها را تقویت میکند، بلکه به حفظ و ترویج تنوع فرهنگی در کشور کمک کرده و زمینهساز مشاهده زندگی با رنگ و بویی غنیتر خواهد بود. در دنیای امروز که فرهنگی غنیتر و متنوعتر ارزشمندتر از همیشه است، این طرح میتواند چراغ راهی برای بهبود کیفیت آموزشی و تقویت هویت ملی باشد.
بهروزآذر با ابراز استقبال از این برنامه، بر اهمیت اطلاعرسانی و استفاده از تجربیات موفق آن تأکید و بیان کرد: این مدل آموزشی میتواند به عنوان الگویی ارزشمند برای سایر مناطق دوزبانه کشور مطرح شود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده افزود: با همکاری و هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، این طرح قابل گسترش به سایر نقاط کشور است و میتواند به ایجاد فرصتهای برابر آموزشی برای تمامی کودکان ایران کمک کند. این رویکرد، نه تنها زمینهساز توسعه آموزشی است، بلکه به تقویت هویت فرهنگی و زبانی کودکان در سراسر کشور نیز یاری میرساند. آیندهسازان کشور باید از امکانات و ظرفیتهای موجود بهرهمند شوند تا از یادگیری مؤثر و جامعی برخوردار شوند و بتوانند در دنیای پُرمسابقه امروز، به خوبی بدرخشند.
این طرح نوآورانه که با همکاری ژئوپارک جهانی قشم به اجرا درآمده، با هدف تقویت مهارتهای خواندن و نوشتن کودکان، محتوای آموزشی ویژهای را با الهام از فرهنگ بومی طراحی کرده است.
در این برنامه، از ابزارهایی نظیر تصاویر بزرگ و شلوغ، تصاویر متوالی و کتابهای داستانی تخصصی استفاده میشود تا کودکان بتوانند با کمک روایتگری و بازی، مهارتهای شنیداری و گفتاری خود را تقویت کنند.
این رویکرد نه تنها به یادگیری زبان فارسی کمک میکند، بلکه دنیای جذاب و رنگارنگ قصهها را به آنها معرفی کرده و آمادگی بیشتری برای ورود به دنیای دانش و یادگیری فراهم میآورد. برنامهای که با ایجاد ارتباط میان آموزش و فرهنگ، افقهای جدیدی را برای آینده کودکان به ارمغان میآورد.
ایران آنلاینانتهای پیام/