فشار برای صلح؟/اروپا به‌دنبال تحریم‌های جدید علیه روسیه

جهان

92181
string(764) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"675","_w":"1200","_y":"0","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1404\/01\/11\/aac523f1bdddf88c4e3080c061b75779.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.04194e-14px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" فشار برای صلح؟/اروپا به‌دنبال تحریم‌های جدید علیه روسیه

وزیران امور خارجه ۶ کشور اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ضمن تکرار مواضع تقابلی خود علیه روسیه، از اعمال تحریم‌های جدید و افزایش حمایت نظامی از اوکراین سخن گفتند؛ رویکردی که نشان‌دهنده تداوم استفاده اروپا از ابزار فشار و زور به‌جای راه‌حل‌های دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین است.

به‌گزارش گروه جهان ایران آنلاین، وزرای خارجه آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و لهستان همراه با کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیه‌ای مشترک پس از برگزاری نشست مشترک در مادرید تأکید کردند که اروپا آماده است با بهره‌گیری از همه ابزارها، به‌ویژه تحریم‌های تازه، روسیه را برای پایان دادن به جنگ اوکراین تحت فشار مضاعف قرار دهد.

در این بیانیه آمده است: «سه روز پس از سالگرد کشتار بوچا، ما بار دیگر حمایت قاطع خود را از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و همچنین صلحی جامع، عادلانه و پایدار بر پایه منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل اعلام می‌کنیم. اوکراین با موافقت با آتش‌بس کامل و بدون پیش‌شرط، تعهد جدی خود به صلح را نشان داده است، اما تجاوز روسیه ادامه دارد. مسکو به‌جای عقب‌نشینی، شرایط تازه‌ای وضع کرده و حملات به شهرها و زیرساخت‌های اوکراین را از سر گرفته است. اکنون روسیه باید جدیت خود را برای پایان جنگ نشان دهد. ما خواهان آتش‌بس فوری و بدون پیش‌شرط هستیم و انتظار داریم روسیه نیز بدون تأخیر، همچون اوکراین، با آن موافقت کرده و آن را اجرا کند.”

در این بیانیه همچنین آمده است: «ما به حمایت سیاسی، مالی، اقتصادی، بشردوستانه، نظامی و دیپلماتیک از اوکراین متعهدیم و کمک‌های نظامی کوتاه‌مدت و بلندمدت خود را از طریق ائتلاف‌های توانمندی و گروه تماس دفاعی اوکراین افزایش خواهیم داد. ما همچنین آماده‌ایم با بهره‌گیری از همه ابزارهای موجود، از جمله با اعمال تحریم‌های جدید، توانایی روسیه برای ادامه جنگ را تضعیف کنیم و شرایط را برای دستیابی اوکراین به صلحی عادلانه و پایدار فراهم سازیم.»

در بیانیه ادعا شده است: «صلح باید عادلانه باشد و نباید به متجاوز پاداش داده شود. ما هیچ توافقی را که به استقلال، تمامیت ارضی یا توان دفاعی اوکراین آسیب برساند یا حضور نظامی شرکای اوکراین را محدود کند، نخواهیم پذیرفت.»

نشست امروز مادرید در ادامه نشست اخیر پاریس برگزار شد که رهبران اروپا ضمن تأکید بر افزایش فوری حمایت نظامی از اوکراین، استفاده از رویکرد «صلح با زور» را برجسته کرده بودند؛ موضوعی که انتقاد کارشناسان و ناظران را به دنبال داشت، چرا که این رویکرد به‌وضوح فاقد عناصر دیپلماتیک و مذاکره‌محور است.

کایا کالاس نیز پیش از آغاز این نشست، بر لزوم فشار بر مسکو تأکید و ادعا کرده بود: « به نظر می‌رسد روسیه صلح نمی‌خواهد. پرسش اصلی این است که چگونه می‌توان فشار بر مسکو را افزایش داد.» وی همچنین از ضرورت گفت‌وگو درباره تقویت توان دفاعی اروپا سخن گفت؛ موضوعی که بار دیگر رویکرد تقابلی و نظامی اروپا را برجسته می‌کند و پیش از این نیز در قالب راهبرد «اتحادیه آمادگی اروپا» مطرح شده بود.

با توجه به ادامه اختلاف‌نظر میان متحدان غربی و تمرکز اروپا بر ابزارهای فشار اقتصادی و نظامی، به نظر می‌رسد چشم‌انداز دستیابی به صلح پایدار و راه‌حل دیپلماتیک در جنگ اوکراین همچنان مبهم و نامشخص است. در واقع، نشست‌هایی چون مادرید بیش از آنکه نویدبخش صلح باشند، تکرار راهبرد اعمال فشار و تقویت نظامی بدون چشم‌انداز روشن از آینده‌ای دیپلماتیک‌ هستند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان