۷۰ درصد بیماران اوتیسم به دلیل هزینههای بالا درمان را رها میکنند
جامعه
93736

رئیس انجمن اوتیسم ایران گفت: ۷۰ درصد کودکان و نوجوانان مبتلا به اوتیسم به دلیل هزینههای سرسامآور آموزش و توانبخشی مجبور میشوند درمان را رها کنند.
ایران آنلاین: سعیده صالح غفاری در یک نشست خبری که به مناسبت ماه آگاهی بخشی اوتیسم (فروردین و اردیبهشت) در تالار ایوان شمس برگزار شد، افزود: اوتیسم دارای اختلال خفیف، متوسط، شدید و پیچیدهترین اختلال دوران کودکی است که علل و درمان آن ناشناخته بوده و این بیماری مادام العمر است.
به گزارش ایرنا، وی تصریح کرد: اوتیسم علاوه بر بیمار، خانواده و جامعه را درگیر میکند که آموزش و پاسخگویی به نیازهای آنها ضروری است.
صالح غفاری ادامه داد: در دنیا یک نفر به ازای هر ۳۶ نفر جمعیت به اوتیسم مبتلا است ولی در ایران آمار دقیقی از تعداد مبتلایان نداریم.
رئیس انجمن اوتیسم ایران گفت: در ایران برای ۲۴ نهاد از جمله وزارتخانههای بهداشت، کشور و فراجا برای حمایت از بیماران اوتیسم تکلیف تعیین شده که همکاری مستمر آنها را می طلبد.
وی به تدوین سند ملی اوتیسم اشاره کرد و افزود: این سند بر اساس دستور اکید معاون اول رئیس جمهور جهت اجرا و ابلاغآن تدوین شده است که امیدواریم با تسریع در ابلاغ، وظایف تعریف شده سازمانها در جهت آگاهیبخشی، درمان و توانبخشی ایفا شود.
صالح غفاری، فعالیت و مطالبه گری انجمن اوتیسم را مهمترین راهبرد برای پیگیری و حل مشکلات مبتلایان اوتیسم بیان کرد و گفت: در گذشته فقط ۲ درصد جامعه از بیماری اوتیسم آگاهی اولیه داشتند که با تاسیس این انجمن و فعالیتهای گسترده انجام شده و این رقم به ۳۰ درصد رسیده است و امیدواریم دولت نیز در زمینه درمان بیماران مبتلا به اوتیسم بستههای حمایتی را تدوین کند.
رئیس انجمن اوتیسم ایران ادامه داد: بسیاری از خانوادهها به دلایل مختلف نمیتوانند تا ۶ سالگی تشخیص قطعی ابتلا به اوتیسم فرزند خود را داشته باشند؛ در حالی که تا این سن بسیاری از شرایط کودکان مبتلا به این بیماری بهبود مییابد.
وی با بیان اینکه ایران بهترین نظام درمانی را دارد، افزود: غربالگری سطح یک، دو و سه بیماری اوتیسم بر عهده وزارت بهداشت است و آموزش پزشکان درباره این بیماری ضروریست زیرا بسیاری از آنها آشنایی کامل به درمان ندارند.
صالح غفاری با تاکید بر اینکه اوتیسم در دوران بارداری قابل شناسایی نیست، تصریح کرد: اما نوزاد ممکن است علائمی داشته باشد که اوتیسم شناخته شود و تشخیص دهنده قطعی بیماری روانپزشک کودک یا متخصص مغز و اعصاب است.
انتهای پیام/