سیر تا پیاز فاجعه دولت آباد
ماجرای تعرض به دانشآموزان در شهرری چیست؟
جامعه
93760

از روایت اولی که در این زمینه منتشر شد تا یک گزارش تکمیلی درباره معلم خاطی و سه واکنش دولتی را به صورت جمع و جور و فشرده بخوانید.
ایران آنلاین: چهل و هشت ساعت است که خبری مبنی بر تعرض به چند دانشآموز در شهرری منتشر شده و افکار عمومی در مورد آن به جستوجو در فضای مجازی و رسانهها میپردازد. ماجرا چیست و چه پیگیریهایی انجام شده است؟
۱. روایت اول از روزنامه هممیهن
روزنامه هممیهن روز بیست و چهارم فروردین، در گزارشی به قلم سارا سبزی، خبرنگار گروه جامعه خود، خبر داده بود که در یک دبستان پسرانه در شهرری، یک معلم مرد کلاس پنجم، دست کم ۸ دانشآموز (که برخی از آنها از اتباع مهاجر افغانستان بودند) را به نمازخانه مدرسه، روبروی کلاس درس برده، و اقدام به آزار آنها میکرده است.
گاهی اوقات این آزار به این شکل بود که چشمان آنان را بسته و بدن آنها را لمس کرده است، گاهی به شکل آزار جنسی همراه با تهدید و گاهی بشین و پاشو ولی اغلب به این شکل که دانشآموز باید به پشت میخوابیده، و معلم روی پاهای دانشآموز مینشسته است. این به جز فریاد زدن، دشنام دادن و اخراجهای مکرر از کلاس بود. این معلم نام این اقدام را «تنبیه سربازی» گذاشته بوده است.
تا اواسط اسفندماه ۱۴۰۳، ۹ دانشآموز به مرکز مشاوره آموزش و پرورش شهرری فرستاده شدند. این روزنامه در گزارش خود مدعی شده که این اقدام دست کم سال گذشته نیز انجام میشده است. یکی از والدین هم گفته سال گذشته پیگیری کرده اما مدیر گفت که حق اعتراض و پیگیری ندارید.
به روایت این روزنامه اقدامات این معلم، از اوایل اسفند سال گذشته و پس از آن فاش شد که این معلم از مدرسه رفته است. اما واقعیت این است که این معلم از دو مدرسهای که در شهرری در آنها تدریس میکرد اخراج شده است. نکته عجیب گزارش این بود که چندروز بعد از پخششدن ماجرا، گروه مادران کلاس در شبکه شاد، بدون اطلاع خودشان پاک شده است.
با این حال پیگیریهایی صورت گرفته است. مثلا در سطح مدرسه هم گزارش شده که پس از افشای این موضوع برای نمازخانه مدرسه دوربین نصب شده است. البته مدیر مدرسه ظاهرا از شنیدن موضوع شوکه شده بود و وقتی خانوادهها پرسیده بودند چرا این موضوع را کتمان کردید، پاسخ داده بود که اگر ما روی معلم فشار میآوردیم، موضوع را کتمان میکرد.
البته وقتی موضوع فاش شد و خبر به گوش مدیر مدرسه رسید، همه پسرها را در کلاسی جمع کرد و اتفاقات نمازخانه و تنبیههای آقای معلم را از زبان خودشان شنید و ضبط کرد.
مدیر مدرسه به خبرنگار هممیهن گفته: «ما گزارش را به حراست و رئیس اداره و ارزیابی عملکرد اداره دادیم و معلم را همان روزی که به ما گزارش داده شد، از مدرسه اخراج کردیم و دیگر برنگشته است. اداره آموزشوپرورش شهرری هم شورای نماد را برای بچهها تشکیل داد و موضوع به هیئت تخلفات ارجاع داده شده است. آخرین پیگیریها هم همان اواخر اسفندماه انجام شده است. بچهها در حال مشاوره هستند؛ چون اتفاق خاصی پیش نیامده بود و خیلی زود پیشگیری شد اما در همان حدی که اتفاقی افتاده بود، بچهها را به مشاوره اداره ارجاع دادیم.»
آموزشوپرورش شهرری هم به والدین قربانیان قول پیگیری داده و به گفته مادر یکی از آنها «به ما گفتند او را دادگاهی میکنیم و از مادران میخواهیم که آنجا حضور داشته باشند. گفتند، اگر شکایت جمعی باشد بهتر از فردی است. گفتند، ما تا آخرش این موضوع را پیگیری میکنیم.»
در همین گزارش قید شده بود که روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش به این روزنامه اعلام کرده که حراست این وزارتخانه در انتظار بررسیهای هیئت نظارت بر تخلفات است، وزارتخانه بهشدت پیگیر این ماجراست و اگر تایید شود، بهشدت با آن معلم برخورد میشود.
۲. تسنیم: ظاهری موجه داشت
بعدازظهر همان روز خبرگزاری تسنیم در گزارشی نوشت: این اتفاق در اوایل سال تحصیلی جاری رخ داده و منجر به اخراج معلم خاطی شده است. تسنیم محل این مدرسه را دولتآباد شهرری بیان کرد و نوشت:
این معلم که در سال ۱۳۹۹ از طریق آزمون استخدامی وارد آموزش و پرورش شده بود، سابقه بدرفتاری و تنبیه بدنی دانشآموزان را داشته است؛ موضوعی که خانوادهها بارها به مدیر مدرسه هشدار داده بودند، اما با بی توجهی از سوی مدرسه همراه شد تا آنکه در نمازخانه مدرسه، تعرض به چند نفر از دانشآموز رخ داد و والدین ماجرا را به مدیر مدرسه اطلاع دادند. به دنبال گزارش والدین، پرونده به حراست و گزینش آموزش و پرورش منتقل و نهایتاً منجر به اخراج معلم خاطی شد. با این حال، مسئولان تاکید کردهاند که این فرد از مسیر رسمی گزینش عبور کرده و حتی ظاهری موجه داشته است.
۳. ورود فرماندار ری به ماجرا
در غروب همین روز بیژن سلیمانپور فرماندار ری در جمع خبرنگاران در واکنش به گزارش منتشرشده پیرامون آزار تعدادی از دانشآموزان در یکی از مدارس پسرانه ناحیه ۱ شهرری، ضمن تشکر از کلیه رسانههای دغدغهمندی که این موضوع را با جدیت پیگیری کردند، از ورود فوری و قاطع خود به این مسئله خبر داد و گفت:
موضوع با حساسیت ویژه از سوی فرمانداری پیگیری شد و پس از بررسیهای لازم و در پی هماهنگیهای صورتگرفته، در تماس با مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، خواستار عزل فوری مدیر آموزش و پرورش ناحیه مربوطه شدم و معرفی شخص جایگزین نیز در دستور کار قرار گرفته است.
۴. اطلاعیه آموزش و پرورش استان تهران:
آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران صبح دوشنبه در اطلاعیهای اعلام کرد:
پیرو اخبار انتشار یافته در مورد رفتار خلاف شئون شغلی و حرفهای یکی از کارکنان ناحیه یک شهرری به منظور تنویر افکار عمومی به استحضار میرساند مدیران آموزش و پرورش استان بلافاصله پس از اطلاع و بررسی اولیه ابعاد موضوع نسبت به تعلیق همکاری و فعالیت فرد متخلف اقدام کرده و مراتب را برای رسیدگی دقیق تر و روشن شدن سایر ابعاد مسأله به هیئت رسیدگی به تخلفات معرفی کردهاند و این موضوع با فوریت در دستور کار قرار گرفته است. وزارت آموزش و پرورش در راستای صیانت از حقوق شهروندان و ارتقاء امنیت و آرامش روحی و روانی دانش آموزان و پاسداری از قداست محیط تعلیم و تربیت قاطعانه و خردمندانه با هرگونه رفتار خلاف عرف و قانون برخورد میکند. شایسته است با پرهیز و مراقبت از انتشار غیرحرفه ای اخبار تأیید نشده از ایجاد نگرانی و تشویش خاطر اولیای گرامی و شهروندان عزیز جلوگیری به عمل آید.
۵. واکنش وزارت آموزش و پرورش
رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش هم در این خصوص گفت:
موضوع به هیات تخلفات ارجاع و معلم خاطی لغو قرارداد شد. در صورت لزوم نیز پیگیری قضایی توسط وزارتخانه نیز صورت میگیرد. این اتفاق اسفندماه ۱۴۰۳ رخ داده که در پی اعتراض تعدادی از والدین، جلسه فوریت برای بررسی این موضوع تشکیل شد و به هیئت تخلفات اداری رفت. فرد خاطی به حالت تعلیق درآمده و چون قراردادش پیمانی بود، لغو پیمان شد. در این موضوع «تجاوز» اتفاق نیفتاده بلکه «تعرض» بود. (البته) این امر اصلا زیبنده نیست. فعلا شکایت و پیگیری قضایی توسط خانوادهها به گوش ما نرسیده است.در صورت لزوم آموزش و پرورش نیز پیگیری قضایی انجام میدهد. والدین و دانشآموزان آسیبدیده کمکهای مشاورهای دریافت کردهاند.
انتهای پیام/