گزارش ایران از گلایه دانش آموزان پایه یازدهمی به تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی
وقت نداریم درس بخوانیم!
جامعه
93999

تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی در افزایش تعداد درسهای سال یازدهم که امتحانشان نهایی است و نتیجه آنها در کنکور موثر است؛ داد دانشآموزان را درآورده است.
غزل رضاییثانی - گروه اجتماعی: مصوبه سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در جلسه ۸۳۴ شورایعالی انقلاب فرهنگی در تیرماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید و ابلاغ شد که براساس این مصوبه کنکور به صورت دو نوبت در سال برگزار میشود، دروس عمومی از کنکور حذف شده و تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری هم قطعی است که قرار شد تأثیر قطعی به صورت تدریجی اعمال شود. مصوبه با انتقادهای زیادی از سوی داوطلبان و کنکوریان رو به رو بود به گونهای که جلسات متعددی برای اصلاح و بررسی آن برگزار شد. یک مورد از انتقادات به مصوبه مذکور تاثیر نمرات پایه یازدهم در کنکور و افزایش ناگهانی تعداد دروس در امتحانات نهایی پایه یازدهم است.
به همین دلیل صبح روز دوشنبه تعدادی از دانش آموزان پایه یازدهم و والدین آنها در اعتراض به تعداد دروس تصویب شده در امتحانات نهایی پایه یازدهم مقابل شورای عالی انقلاب فرهنگی تجمع کرده و در جلسهای که این شورا با منتخبی از والدین برگزار کرد با شندیدن اعتراض آنها، از بررسی مجدد خبر دادند. دانش آموزان در تماسها و پیامهای ارسالی خود به روزنامه «ایران» میگویند: «شورای عالی انقلاب فرهنگی میخواهد پایه یازدهم را هم به امتحانات اضافه کنند، این بار اضافهای بر مشکلات دانش آموزان است، ما میخواهیم حداقل برای کنکور ۱۴۰۵ تاثیر پایه یازدهم را در آزمون مثبت کنند تا استرس و مشکلات دانش آموزان کمتر شود.»
یکی از دانش آموزان پایه یازدهم در رشته تجربی از استان فارس به «ایران» میگوید: «اسفند ماه سال گذشته با پیگیریهای مکرر داوطلبان و دانش آموزان کنکوری، شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسهای مختص تعیین تکلیف دروس پایه یازدهم برگزار کرد. اما قرار شد تعداد دروس امتحان نهایی پایه یازدهم از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به شواری عالی آموزش و پرورش تفویض شود. در آنجا شورای عالی آموزش و پرورش فقط شش درس را برای امتحان نهایی تایید کرد. با اعلام این خبر دانش آموزان پایه یازدهم برنامه ریزی و شروع به خواندن دروس امتحان نهایی کردند و تمرکز خود را روی آن شش درس گذاشتند.»
او ادامه میدهد: «ولی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۹ فرودین سال ۱۴۰۴ باز جلسه گذاشتند و این موضوع را نقض کردند چون میخواستند تصمیم جدیدی برای کنکور ۱۴۰۴ اتخاذ کنند. بعد اعلام شد که امتحان نهایی برای شش درس لغو و باید از ۱۱ تا ۱۲ درس پایه یازدهم (متناسب با رشتهها) امتحان نهایی گرفته شود.»
گفته میشود امتحانات نهایی پایه یازدهم ۲۸ اردیبهشت آغاز میشود، اما این زمان اندکی است تا دانش آموزان خودشان را برای درسهایی که قبل از این قرار نبوده در امتحان نهایی باشد آماده کنند. این داوطلب میگوید: «در حالی که تعداد دروس اعلام شده برای امتحان نهایی شش درس بوده، اما ما باید ناگهان خودمان را برای ۱۱ درس در رشته تجربی آماده کنیم. درسهایی مانند زمین شناسی، تاریخ، انسان و محیط زیست که هر کدام حجم بسیار زیادی داشته و جنبه حفظی دارند به امتحان نهایی اضافه شدهاند. ما چطور در این مدت کوتاه خودمان را آماده کنیم مثلا کتاب تاریخ ۲۵۰ صفحه است که باید برای امتحان نهایی آن را حفظ کنیم.»
او با اشاره به تاثیر قطعی امتحانات نهایی پایه یازدهم در کنکور میگوید: «نتیجه این امتحاناتی که ما میدهیم در کنکور تاثیر قطعی دارد. حالا تعداد دروس امتحان نهایی پایه یازدهم چه شش درس باشد چه ۱۱ درس چه فرقی دارد وقتی حتی فرصت ترمیم تک درس را از ما گرفتهاند. اگر دانش آموزی نمره بدی در یکی از دروس کسب کند، دیگر امکان ترمیم ندارد. بنابراین چطور میشود با نبود وجود ترمیم تک درس و یک مرحلهای شدن کنکور، هم این حجم از محتوا را بخوانیم و هم در امتحانات نهایی خرداد ماه و کنکور تیر ماه شرکت کنیم؟ همچنین طبق گفته سازمان سنجش، کنکور از سال دیگر تک مرحلهای برگزار میشود.»
یکی دیگر از داوطلبان هم میگوید: «یکی از مشکلات تاثیر قطعی یازدهم این است که سال چاپ کتابهای یازدهم برای کنکور و امتحان نهایی متفاوت خواهد بود، این یعنی ما فقط برای یک پایه باید ۲ سال چاپ متفاوت از یک کتاب را بخوانیم، این یعنی تعداد برخی از دروس دو برابر میشود و منطقی نیست. »
طبق پیگیریهای روزنامه ایران از شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفته میشود ابعاد مختلف این تصمیم برای شورای عالی فرهنگی همچنان در دست بررسی است.
ایران آنلاینانتهای پیام/