سرزمین طلوع خورشید؛
عروس دلربای زاگرس کجاست؟
فرهنگ
94534

او را «عروس زاگرس» میخوانند و به «سرزمین طلوع خورشید» شهره است؛ سرزمینی که برگ برگ درختان بلوط و بنهاش، در کنار شکوه و زیبایی کوهها و جنگلهایش در بهار و پاییز و زمستان، جلوهای از فرّ و شکوهمندی پیش چشمها میگشاید.
ایران آنلاین: در این خطه، طبیعت ایلام در هر فصل و زمانی، چنان دلانگیز و پاکیزه جلوهگری میکند که گویی دستان هنرمند خالق هستی، زیباترین و باشکوهترین نقشها را بر بوم زمین ترسیم کرده است.
به گزارش ایرنا، در ابتدای ورودی ارغوان، جایی نزدیک به پیچوخمهای جاده شمالی ایلام، به ناگاه دریچهای به بهشت رنگها گشوده میشود؛ جایی که درهای رؤیایی، با رقص رنگهای ارغوانی، سبز، زرد و سرخ، همانند جعبه مدادرنگی گشوده دیدگانت را مهمان شگفتی و شادابی طبیعت میکند.
در قاب چشمهایت، خیالانگیزترین تصاویر طبیعت نقش میبندد و نوازش هوای پاک و دلانگیز، به لطافت نسیمی بهاری، جسم و جانت را جلا میدهد.
از فراز کوه که دل به شهر میسپاری، آسمان و ساختمانهای کوتاه و بلندش تو را از هیاهوی روزمرگی و دغدغهها رها میسازد و اینجاست که بهار و شکوه بیمانند درختان و آسایش کنار صخرههای صبور و دشتهای پر از شادابی، نقش خیال را تا ابد در ذهنت به یادگار میگذارد.
اینجا ایلام است؛ دیاری که طبیعت چشمنواز و زیبایش در بهار، چنان در بزرگی و رامشگری میدرخشد که گویی خداوند بهشتی را در برابر چشمانت به امانت نهاده و گام زدن در دامان ستبر و استوار این سرزمین، لحظاتی فراموشنشدنی از شادمانی و آرامش را برای هر رهگذر رقم میزند.
شاید اگر این همه زیبایی بیبدیل و طبیعت ناب در نقطهای دیگر از جهان بود، هر بهار هزاران مسافر و گردشگر را به شوق دیدار خویش فرا میخواند تا از جلوههای بیمثالش بهرهمند شوند.
زیبایی کوههای بلوطپوش، صخرههای ستبر و بوتکهای هزار رنگ این سرزمین چنان بیمانند است که آفرینش دوبارهاش در توان هیچ نقاش و خیالپردازی نیست.
ایلام، این عروس زیبای زاگرس، سزاوار ناشناختگی نیست و شایسته است که عظمت و شکوه و جلال او را با هر واژه، تصویر و روایت، برای همگان توصیف و ترسیم کرد تا حضور در رویاییترین سرزمین طلوع خورشید، خاطرهای ماندگار در حافظه گردشگرانش شود.
این استان افزون بر طبیعت بیهمتا، دارای تمدنی دیرینه و آثار تاریخی بیشماری همچون تپه «علیکش» در دهلران، شهر تاریخی «سیمره» و پل تاریخی «گاومیشان» در درهشهر و قلعه «والی» در قلب شهر ایلام است که هر یک نشانگر سهم ارزنده این دیار در تاریخ و فرهنگ ایران زمین است.
اهمیت ایلام اما تنها به طبیعت و تاریخ آن خلاصه نمیشود، موقعیت راهبردی آن به عنوان شاهراه دسترسی به عتبات عالیات و همسایگی با کشور عراق، فرصتهای ویژهای برای توسعه گردشگری مذهبی، تجارت، اشتغال و سرمایهگذاری فراهم آورده است.
امروز استان ایلام با ظرفیتهای بزرگ گردشگری، منابع طبیعی غنی، مردمان خونگرم و فرهنگی اصیل، نه تنها به عنوان مقصدی برای طبیعتگردان و ماجراجویان، بلکه به عنوان نگین توسعه غرب ایران، شایسته توجه و سرمایهگذاریهای بیشتر است.
حضور در ایلام، حضور در سرزمینی است که طبیعتش هنوز جاری و زلال است؛ جایی که صبح با طلوع خورشید در دامنه زاگرس آغاز میشود و شب با نسیم کوهستانی و عطر بلوط، آرام میگیرد، اینجا ایلام است؛ گنجینهای پنهان در دل ایران که باید دید، شناخت و به جهانیان معرفی کرد.
گرچه به واسطه قرار گرفتن در مسیر زائران کربلا و راه عاشقان اربعین در سالیان اخیر بیشتر شناخته شده، اما مباد که این همه زیبایی و بزرگی، گمنام و بیصدا بماند؛ چرا که عظمت و تصاویر بیبدیل خلقت، در کوچهپسکوچهها، دشتها و کوههای این سرزمین آرمیده و باید این گوهر نهفته را به همگان شناساند.
استان ایلام با گستره ۲۰ هزار کیلومتر مربع در باختر ایران و همسایگی کشور عراق قرار دارد. این استان با داشتن بیش از ۶۵ درصد پوشش جنگلی و مرتعی، یکی از استانهای سرسبز و کوهستانی کشور است که به سبب موقعیت جغرافیایی ویژه و قرار گرفتن در مسیر تردد زائران عتبات عالیات، از اهمیت منحصر به فردی برخوردار است.
ایلام به عنوان بخش مهم «تمدن ایلام باستان» با داشتن آثار تاریخی و فرهنگی فراوان، هر ساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.
همچنین طبیعت بکر، منابع طبیعی متنوع، حیات وحش غنی و آب و هوای دلپذیر، ظرفیتهای گردشگری و اقتصادی قابل توجهی را برای این استان فراهم کرده است.
در سالهای گذشته، توجه به توسعه زیربناهای گردشگری، معرفی جاذبههای طبیعی و کوشش برای حفاظت از محیط زیست و میراث فرهنگی، نقش مهمی در رونق ایلام و شناساندن هرچه بیشتر این دیار به ایران و جهان ایفا کرده است.
انتهای پیام/